»
Firewall Gerçekten Gereklimi?
|
| Anket Sonuçlarını Göster: En iyi Firewall Hangisi? | |||
| ZoneAlarm |
|
9 | 45.00% |
| Blackice Defender |
|
4 | 20.00% |
| Conseal Pc Firewall |
|
0 | 0% |
| Sygate Personal Firewall |
|
0 | 0% |
| Tiny Personal Firewall |
|
1 | 5.00% |
| Norton Internet Security |
|
6 | 30.00% |
| Katılımcı: 20. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Firewall Gerçekten Gereklimi?
Selamlar, Sizce gerçekten firewall önemlimi?(nedeniyle birlikte) hangi firewall u kullanıyorsunuz... ? ve en iyi firewall hangisi? --------------------------------------------------------------------------------- Ben hangisini kullanıcağımda kararsız kaldım o yüzden böyle bir konu açma gereği duydum...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: {ist- levent}
|
Çok Önemli Bence
En kaliteli firewall checkpoint oldugu kanısındayım. (Örnk Kullanıcılar : Mesela Bankalar ) bizim gibi userlar içinse Norton fena değil diyorum.
Zone alarm norton dan daha kaliteli
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
zone alarm'ı kur ve gelen attackları izle cevabını kendin vereceksin
.benim bir resmim olacaktı 1 saat'te 32 port taraması yapıldıgı ile ilgili bunlar aslında o kadar onemli degil nihayetinde bu kişiler sistemde acık arıyorlar eger ag paylasımınız kapalıysa ve sistemde trojan yoksa. bilinmeyen yer ve kisilerden gelen dosyaları kabul etmiyorsanız oldukca guvendesinizdir. Ama yinede isinizi şansa bırakmayın ve bir tane kurun. Bu arada sisteminiz cok iyi degilse norton baya bir zorluyor. Zone alarm baya iyi ama kendisi tam bir firewall degil yine de kisisel kullanımlar icin ucretsiz ve oldukca iyi bir yazılımdır |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
1-2 senedir kullanıyordum zone alarm ı o saldırı mesajlarından sürekli geliyordu vay be demiştim programa bak...ama kurmaya üşendim en son formattan sonra pek bi fark olmadı açıkçası belki benden gizli şifre falan gidiyordur da haberim yoktur heh
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
ben oyumu Norton dan yana kullandım. nedeni ise bugune dek gordugum en detaylı firewall programı idi. butun portları takip ediyor üstelik bu portların hangi tip virus, trojan yada programın kullandıgını biliyor. diğer yandan kendine ozgu ayarlayabilirsin. (bu programa en gel koyma , suna kısıtlama getir cinsinden), baskaaaa ha privacy e de bakıyor. yani bilgisayardaki kişisel bilgileri ( en onemlisi e-mail adresi) sizdirmiyor. istatiski detaylarıda fena değil. ben bu ozellikleri ilk defa sında nortonda gordum sonradan sygate'in cıkardıgı firewall da norton benzeri bir uygulama yapmıslar.
aslında uzaytek in soylediği gibi sizde bir acık yoksa, her hangi bir firewall programına ihtiyac yok. ama suda var sağlam bir makineye (acıgı olmayan) firewall programı kursak, kurdugumuz andan itibaren sayısız atack tespit edecek. Bu, bilgisayara saldırıyorlar demek olmuyor, sadece bazı kimseler kendilerine acık olan bir kurban arıyorlar. anladıgım kadarı ile bu kişilerin mantıgı belirtilen bazı ip adreslerinde port tarama sı yapıyorlar. yani sinyal gonderip sinyalın geri donmesini bekliyorlar. donmeyince demekki o bilgisayarda acık yok. Firewall programlarıda bunu saglıyor gonderilen sinyalleri tutyor . bu esanada da size haber veriyor. bunu neden uzun uzun anlattım derseniz; bir cok kişi bu uyarıları "aman tanrım, bana saldırıyorlar" diye algılıyorlar. umarım anlasılmıstır. son kez size tavsiyem dosya kabul etmeyin ozellikle exe olanları (hatta klasor ayarlarından, uzantıları tamamen acın ki yanıltıcı dosyalarıda fark edin) ben genelede dosyaya once bakarım. ozelliklerine bakarım. ordan herseyi anlarsınız zaten. şifrelerinizi kesinlikle kolay bir sey yapmayın. en az 6 karakter olacak sekilde ve buyuk kucuk aralarda sayılar olacak sekilde yapın. Ve tanımadıgınız kimselerin direktiflerini yapmayın. haydi size iyi surfler. (dokturmusum yine )
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Ben Zone Alarm kullanıyorum.Bİrde bunun pro versiyonu var denemedim hiç...Gayet güzel ama çoğu arkadaşında söylediği gibi bence manuel korunma daha hoş.Yani kısacası bilinmeyen maiilleri falan almıazsak yada bu tarz bişeylere el atmazsak bişey olmuyor.Mesela trojandan yana korkunuz varsa çoğu meşhur trojanı Norton ANTİVİRÜS buluyor.Bir öneride benden dosyanın ikonuna bakıp aldanmayın derim.İkon Acdsee ikonu olabilir.Bir exenin ikonunu değiştirmek çok kolay önemli olan uzantısıdır.Aslında okadar detay varki daha
![]() Sonuç olarak ben ZONE ALARM diyorum...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
zonealarm yerine blackice defender kurdum.... blackice sadece tespit edip sana istatiksel olarak çıkartıyo.. saatlere göre saldırma dakikaya göre saldırma güne göre saldırma alınınan paketler verilen paketler felan diye... fakat blckice in engellemediğini sadece saldırıların istikseksel bilgisini çıkarttığını duydum ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemiyeceğim...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!