|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
sitenin memleketi
geçen sene marmara güzel sanatlar fakültesi sınavlarına giren bir arkadaşıma grafik bölümü mülakatında sorulan bir soru; bir siteye baktığında bu sitenin hangi ülkede yapıldığını nasıl anlarsın? sayfanın koduna bakmadan sadece browsera bakarak nasıl anlaşılacağı sorulmuş.. düşündüm bulamadım, diğer grafiker arkadaşlarla konuştum kimse işin içinden çıkamadı... sizce böle bir şey mümkün mü?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: .
|
Genel kultur sorusu
Yukaridaki yazinin code larina bakmadan, bu sorunun hangi ulkede soruldugunu bulabilirmiydiniz ?
Gecelim .....
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
soru yu soran kimse insanı ikileme surukleyip orada yamulup kalmasına kesın sebeb olucak bir soru sormuş yani ne demek gerekir bilemiyorum . düşünüyorum ve bakıyorum ama bulamıyorum biz çözum nedense.
turkbros dediği gibi galiba GEÇELİM ... İSTER İSTEMEZ =
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
sayfanın altına üstüne bakardım ben olsam oda olmazsa adamlara kafa atardım ne alakası var grafikle diye
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() ip aldığın hostla alakalıdır sen siteyi ugandada yaparsın hostun ingilterededir. ![]() ben bi mulakat da öle bi soruyla karşılaşsam karşımdakilere ben buraya grafik eğitimi almaya mı yoksa ülke tespiti içinmi geldim diye sorardım. hadi canım diyebilirsiniz ama ben böyle biriyim.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
com ise Amerika
co.uk ise İngiltere com.tr ise Türkiye br ise Brezilya it ise İtalya Derdim. Bunlarda çıkmadımı dilini çözmeye çalışırdım odamı olmadı.. Kafa olayını gözden geçirirdim
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
yaratıcılık
gayet başarılı bir soru bence. çünkü adamlar senin bilgini değil düşünme yapını, olayları yorumlamanı filan inceliyorlar.
neticede herşey tasarımı yapan tasarımcının karakteriyle ilgilidir ama çeşitli milletlerin çeşitli karakteristik özellikleri vardır. italyanların sıcak kanlı olması, fransızların kendini beğenmiş olması, ingilizlerin soğuk olması gibi filan. herşeyden önce sitenin dili ve dil seçenekleri bir ipucu verebilir tek dil seçeneği ise site içerisinde kullanılan renkler tasarımcının psikozu hakkında fikir verebilir (karamsar, keyifli, neşeli, optimist..) bunu genele yayıp bol renkli grafikler içerem, neşeli, keyifli, samimi bir yazı tarzı olan bir sitenin akdeniz ülkelerinden birine ait olduğu söylenebilir. ufak imajlar donuk renkler ciddi yazı ağırlıklı bir sitenin ingiltere,rusya gibi kuzey ülkelerine ait olduğu savunulabilir. veya çeşitli trendlerden faydalanarak bu sitenin uzak doğudaki deli tiplerin tarzı olduğu savunulabilir falan filan.. neticede sorunun doğru bir cevabının olup olmaması önemli değil. önemli olan böyle bir soru karşısında sizin çözüm üretip üretemediğiniz, ürettiğiniz çözümün nekadar mantıklı ve yaratıcı olduğudur. tasarımcı insan yaratıcı olmalıdır bu 1. önemli şarttır.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
kesinlikle çok guzel bir bakıs açısı ile bakmışsın " aptal "tebrikler guzel nüanslar ve ince bakışlar. yanı bakış açımızın genişliği ile daha neleri neleri sorgulayıp neleri bulabiliriz ..ve insanoglu...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!