|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
biraz gayret edip, çalışın.
bir zaman sonra zaten istesenizde almıyorlar, okul kendiliğinden bitiyor.
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli
|
Alıntı:
-Sizin lise kitaplarınıza bakıyorum sanki oretmek için değil tam tersi öğretmemek için yazılmışlar.Orada anlatılanlar en gereksiz işlevler.Ne kolaylıklar varken sadece kafa karıştırmaya uğraşıyorlar sanki.- Bende buna bir anlam veremiyorum.Neden boyle yaparlar ki...
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Sevgili ArkHe ve işi şamataya almayıp ilgilenen arkadaşlar...
Genelde filmlerde komplo teorilerine saçma gözüyle bakardım. Bu kadar da olur mu canım derdim. Ama biraz gözümüzü açıp çevremizde ve dünyada olanlara baktığımızda, biraz tarih okuduğumuzda ve biraz da bu tarihi sentezleyebildiğimizde aslında o teorilerin ne kadar gerçekçi olduğunu görebiliyorsunuz. Açık konuşayım... Yeni Dünya Düzeni (küreselleşme) kavramı doğrudur. Dünyada dengeler değişiyor. Afganistan olayı bir yönü. Sırada Irak var. Sonra İsrail-Filistin... Balkanlar bitti sıra doğuda. Türkiye burada DAİMA kilit noktada. Çünkü köPage Rankingü görevi görüyor. Özellikle ABD, Türkiye'nin kendi kontrollerinde güçlü olmasını istiyor. Bunun için bir nevi Türkiye'yi kendine bağımlı hale getiriyor ve bunu istiyor. Çünkü biliyor ki Türkiye'ye savaş açmak çocuk oyuncağı değil. Ve Türkiye'yi karşılarına da olmak hoş değil. Her ne kadar kimi zoque üyelerinde bile Türkiye'nin güçsüz olduğu kanaati varsa bu bilgi yanlıştır. Türkiye askeri yönden çok güçlüdür. Genelde kıyaslayanlar işi ABD ile kıyaslıyor. Ve burada yanılıyor. Dünya bunun farkında. Kimleri farkında olmasa bile!!! Hal böyle olunca ülkenin kültürüne el atıyor. Eğer bir ülkeye saldıramıyorsanız o ülkenin kültürüne, diline saldırın. Kesin sonuç çıkar. İş burada başlıyor. Türkiye'de kültür değişimi yaptırılmak isteniyor. Ve bunu savunanlara (benim gibi) kimi zaman solcu kimi zaman gerici kimi zamanda çağdaş olmak istmeyen birisi etiketi yiyorsunuz. Ama eminim ki en ilerici en çağdaş düşünceli insanlar abartmadan gerçekleri göz önüne alarak bunları savunanlardır. Gerisi hakkında yorum yapmak bile istemiyorum. Anlatabildim mi bilmiyorum.... Saygılarımla, Erol Serhat Kuseyri |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
DarkStar:
Alıntı:
Mesaj abacus tarafından 29.03.2002 (21:07) yeniden düzenlendi. |
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bir ayıp... (sadece bilginize)
Bütün yazılanları okudum, güncel haberlerden de duyuyorum bu kütüphane olayını. Fakat yazılanlarda neden (ayıp) olduğunu anlatan bir cümle bulamadım. Şimdi düşündüm: Acaba neden para alıyorlar?, acaba neden tez için bir izin isteniyor? Bu soruların cevaplarını bilmeden yorum yapmamak daha hayırlı diye düşünüyorum. Sonuçta Büyük bir kültür birikiminden faydalanmak için 1 milyon verilmeyecek bir rakkam değil. Hani daha iyi ses dinlemek için veya görüntü için bilmem kaç Dolar veriyorken yeni donanımlara ![]() Anlatabildim mi bilmiyorum.... Saygılarımla, Erol Serhat Kuseyri Bu yukarıdaki imzanın yazdığı yazının kütüphanelerde ücret uygulaması ile ne ilgisi var onu hiç anlayamadım. Şu an 22:09; bir düşündüm acaba bende bir acayiplik mi var diye ? Tekrar okudum, hayır gayet normalim. Konu ile hiç bir alakası yok... Sanırım arkadaşımız kendince haklı olduğu başka şeylere mi kızmış diye düşünüyorum, yok genede bunu bilmeden yorum yapmak da doğru değil... Lütfen kızmayın, ben anlamaya çalıştım... |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yurarıdaki İmza...
Sevgili a.bingor ...
Düşüncelerin için teşekkür ederim. Anlamadığın noktaları ifade edeyim. İletinin sonundan başına doğru gidersek, NOT: lütfen tane tane okuyunuz ![]() Eğer ArcHe' nin matematik hocasının sözüne dikkat edersen Türkiye'de bilim yapılmamasının istendiği sonucu çıkıyor. (Ben bunu böyle algıladım.. Sen farklı mı yorumladın bilmiyorum) ve daha sonra da neden böyle yapıldığını soruyor ArcHe... ... Bu düşüncenin doğru olduğuna inanan birisi olarak gerek O. Sinanoğlu' nun kitaplarını (kitaplaırn isimlerini verebilirim) gerekse de birçok insanların kitaplaştırdıkları düşünceleri okursak göreceksin ki olayın dış boyutlu olduğu sonucu çıkıyor. ... Farklı yerlerde, farklı zamanlar, farklı kişilerin söylediği bu söylemlerin ortak noktaları var. Bunun detayına girmeyeceğim ama belli olan nokta şu ki; Türkiye'de olan bütün olaylar BÜTÜN ile ilgili olduğudur. Yani ekonomiyi düşünürsek ekonomi siyaset ile yakında alakalı, elbetteki dış dünya ile de yakından alakalı. Eğitim sistemimizi de düşünürsek geçmişte yapılmış bazı olaylar var. Kolej kavramının Türkiye'ye gelmesi, eğitim derecesi çok iyi olan liselerin ing. eğitimin zorunlu hale getirilerek sistemin yok edildiği, ... vs vs ... Bunları okudukça sende göreceksinki bu olayların kastlı olduğudur. ücret uygulaması ile ne alakası olduğunu anlamıyorum yazmışsın. Yukarıdaki örneklere bir örnek bu!! Tekrardan söyliyeyim kuvvetsiz mazlum devletlerin bir sonucu olan Türkiye'de eğitim sistemi yok edilmek isteniyor. Ve bu sadece Türkiye'ye has birşey değil. Dünya'da pekçok örnek var. Afrika, Arjantin, Balkanlar, ... Ben bunun tarihsel gelişimini kısaca anlatmak istedim. Çok açık değil mi bu acaba? Mesela Küreselleşme'nin bir boyutunun KÜLTÜR BİRLİĞİ olduğunu biliyorsunuzdur. Tek bir kültür, tek bir bayrak, tek bir para birimi, tek bir devlet, tek bir ordu, .... Eğer siz kültürünüzü bilmiyorsanız ve onu HALA sentezleyemiyor ve koruyamıyorsanız ezilip gitmeye mahkumsunuzdur. İstanbul Üniversitesinde yapılanın da bu olduğuna inanıyorum. Bilim'den kasıt matematik, fizik, kimya değil elbette... Kültür bunların ve diğer olguların hepsidir. Bu engellenmeye çalışılıyor demek istiyorum. (daha da açık anlatamam valla )KONU BAŞLIĞIMIZ İÜ'DEKİ UYGULAMA AMA GELEN ArcHe' NİN SORUSUNA YANIT VERDİM BEN. İÜ İLE DİREKT ALAKALI OLMAMAKLA BERABER İLİŞKİLİ BİR CEVAP OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM (YANILIYOR MUYUM?). ... gelelim diğer sözlerine. Ben de senin gibi kendi kendime "neden böyle bir uygulama başlatıldı?" diye sordum. İÜ web sitesine girdim bulamadım.. Görevliye sordum bana duvarda asılı olan rektör yazısını gösterdi. Orada da gerekçe göstermeyen bir yazı vardı. Sadece miktarlar ve kişilere yapılacak uygulama vardı. Daha iyimser olmak istedim "kaynak sağlamak" amaçlı olduğunu düşündüm ama sonra BÖYLE BİR UYGULAMANIN HİÇBİR ŞEKİLDE MANEVİ GETİRİSİNİN OLMAYACAĞINI düşündüm. Sen diyorsun ki "Sonuçta Büyük bir kültür birikiminden faydalanmak için 1 milyon verilmeyecek bir rakkam değil. Hani daha iyi ses dinlemek için veya görüntü için bilmem kaç Dolar veriyorken yeni donanımlara " Ben 5.000$ lık okulda okuyorum. 1 milyon TL beni sarsmaz ama ben zaten seni beni düşünmüyorum ki. Sen galiba 1 milyon TL'ye muhtaç insanların olduğunu bilmiyorsun? Binbir zorlukla üniv. gelmiş birisinin 2 otobüs yapmamak için her gün 6-7 km yürümek zorunda olduğunu biliyor musun? .. (burslu okuyan bir çok arkadaşımız gerçekten bir otobüs biletinin dahi hesabını yapıyor.) Bunun gibi birçok örnek var hayatımda. Ve hiç bir gerekçe bu kültür birikimini PARALI hala getirip her ne amaçla olursa olsun rant elde etmede iyi niyet aranamaz. Çok saçma ve art niyet düşüncesi ile olduğu inancındayım. Daha ne diyeyim ki! Saygılarımla, TR NOT: Sana kızmıyorum sadece bazı olaylara farklı boyutlar ile bakmanızı istiyorum. Mesaj evrenkent tarafından 30.03.2002 (15:38) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!