|
|
#1 (permalink) |
|
Bir ayıp... (sadece bilginize)
Geçenlerde İstanbul Üniversitesi kütüphanesine gittim. .... Tam içeri giriyorum. "hoppp.." deyip durdurdular. "hayır ola!" dedim. "para" dedi.. "Ne parası?" dedim. "yeni bir uygulama başlatıldı, diğer üniversitelerden gelenler giriş için 1.000.000TL verecekler, yabancı uyruklular ise 5 milyon TL" dediler. Hem de her girişinde (günlük yani). Donakaldım. Verdik tabii ki... ... Bir kitap buldum. Fotokopi çektiriyorum. Fotokopi kuyruğunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 45dk.ya yakın bekledik. Adam uyardı; "1980 basımı öncesi ise yıpranma payı alıyoruz." Aldığım kitaplara baktım neyseki hep 80 sonrası... Fotokopi çektireceğim bir "hopp" sesi daha. Yine "hayırdır". "50syf. dan fazla çektiremezsin." ... Yahuu ya çektirmek zorundaysım. "Olmaz" dedi. ... Bir arkadaşta tez arıyordu. Buldu bir tez örneği. yine bir "hopp" ... Tez almak (incelemek) için falanca yerden izin almanız gerekiyor. Ve sonunda isyan ettik. İşte bir bilim çalışması, araştırma yapma çabamız böyleydi !!! Türkiye ilerleyecekmiş... Boşşş... Önce baştaki kafalar kesilmeli. Buna da YÖK'ten başlasak hiç de fena olmaz. Çok üzüldüm. Ve bilim adına çok üzgünüm. Yazık... |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Uzun zamandır gitmiyordum İÜ kütüphanesine. Bunu duyduğuma üzüldüm gerçekten. Hele İstanbul dışında okuyor olmam üzüntümü bir kat daha arttırdı. Bulunduğum yerde (Sakarya) kütüphane imkanları o kadar iyi değil. O yüzden, geçen yıllarda bazı ödevlerimi hazırlarken İÜK'den yararlanmıştım... Yazık.
Bizde üniversitelerdeki sistem zaten oldukça kötü. Öğrenciyi bir yığın dersle boğup, araştırmaya teşvik edeceklerine köstek oluyorlar. Öğrenci araştırma yapmak istediğinde ise böyle garip şeyler oluyor. E başta YÖK gibi bir ... olduktan sonra bu normal bence. Bir de merak ettiğim bir şey var: Herkes, öğretim üyeleri dahil, YÖK'e karşı olduğu halde, nasıl hala ayakta durabiliyor bu meret? Neyse, umarım herşey daha iyi olur.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
okulumuz böyledir.o yüzden pek gidesim gelmez,gittiğimde de görevlilerle konuşasım gelmez...çünkü genelde onlar konuşur,sen sinir olursun...
böyle işlerde özelleri dene bekli daha insancıl yaklaşımlar olabilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
marmara üniversitesinde okuyorum. bizim kütüphanede boyle sorunlar yok. isteyene bu konuda yardımcı olabilirim. okula giris cıkıslarda, kutuphaneden faydalanmada...
isteyen benimle irtibata gecebilir..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
arkadaşlar inanın ki artık bu gibi saçma sapan uygulamalara alışmaya başladım..
21. y.y. Türkiye'sinden sadece bir örnek TR nin anlatığı.. Merak ediyorum bu insanlar (otoriteler) ülkeyi gelişmiş medeniyetler düzeyine nasıl ulaştıracaklar Tek umut gençlerde gibi... ... ya da boşverin gitsin, eğer gençlik bizim okuldakiler gibiyse bizden de birşeyler olmaz olmaz son bişey umarım güzel günlerdir bizi bekleyen.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu arada bu olayları yaşadıkça diğer komik hadiselerde aklıma geliyor. Kız arkadaşım bizim üniversiteye geldi. Kendisine daha önceden kütüphanede olduğumu okula gelince oraya çıkmasını söylemiştim. Kız geldi... Kimliğini görevliye verdi. Bizim görevliye kütüphanenin yerini sordu. Görevli "hayırdır?" demiş. Bizimki de "Arkadaşım orada" demiş.. Görevli de "Aa.. Yabancıların kütüphaneye girmesi yasak" demez mi??? Yok tabiki böyle birşey... Ama üniversitenin koruması bile bu derece (bağnazlık derecesinde) cahil olunca gülmekten alamıyorum kendimi... Hani bir espri var. "Atam izindeyiz!!".. Bodrum'da yani Yazık ki ne yazık ... |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
DarkStar'a sonuna kadar katılıyorum ve protesto için okulu bırakıyorum
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |