Zoque.Forum
»
Resim çizimi ile ilgili.
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Resim çizimi ile ilgili.
Merhaba
Ben yaklaşık 3 yıldan beri resim çizmekle uğraşıyorum.Ben buy süreç içerisinde genellikle portre çalıştım. Şimdi sorunuma geliyim. VÜCUT ÇİZEMİYORUM ![]() Kafa çiziyorum ama vücut çiemiyorum. İstediğim efekti çizemiyorum. Nasıl çalışmalıyım? Neler yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Vucüt çizmekte ilerlemenin bana kalırsa tek yolu manken kullanmak ama gördüğünü çizmemektir. Öncelikle işe orantılarla başla, aynı bilgisayarda olduğu gibi (gridler) kendine sayfa üzerinde belirli aralıkla çizgiler çiz ve çok basit çöp adamları yerleştir. Sonra çizimini farklı renkli bir kalemle üzerine yap. Tabi bütün bunları kara kalemle çizdiğini varsayarak söylüyorum, zaten başka türlere kara kalemi yapamadan başlamak pek doğru değil. Eğer sana mankenlik yapacak birisi yoksa küçük tahta oynar mankenlerden alabilirsin.
Bir güzel antrenman ise çok az çizgi kullanarak çizmeye çalışmaktır. Kalemin en arkasından sallayarak uzun çizgiler kullan ve rahat ol, ancak rahat olursan vucüt gerçekçi durur. Portrelerde kullandığın ayrıntıları unutman gerekiyor.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
işin acıkcası seneler oncesinden bir resim ogretmeninin öğrettiği bir taktik vardı. (işe yarıyor) once kısının kafasından baslayıp geri kalan vucudu ise kafa boyutunda 7 bolerek oranla. bunun 3 luk kısmı govdeye geri kalan kısım ise ayaklara gidiyordu. (boyle olmalıydı) çizerken cızgılerde olabildigince bonkör ol. zira bu bolluk cizimi güzelleştiriyor.
(yanlız ilk cizimini bize de gosterirsen sevinirim ) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Evet çizimlerini yollarsan daha çok yardımcı olabiliriz
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhabalar.
Profosyenel değilim diyebiliriz. Çiziyorum ama ne kadar iyi bilmiyorum. Yakında kişisel sitemde görebiliceksiniiz. Bu arada bana böre en iyisi tahta manken almak galiba ama nereden alıcam ve pahalı birşeymi bu? Diğer bilgiler içinde teşekkürler. Hooops. Haa bu arda yapmak istediğim bir efect yok ama mesala köşede çömelmiş simit satan bir çocuğu çizemem. Anlatabildimmi?? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
geçip çizmediysen bilemezsin
(gaz olsun olsun) tahta mankenler eğer küçük boy alırsan ucuzlar ama büyüdükçe katlanarak artıyor. Ankarada olduğum için sana yer ismi veremem ama ilginç şeyler satma niyetindeki dükkanlarda var, ne ilginçliği varsa.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Bence tahta manken almana hiç gerek yok. Bir eskiz defteri yap ve bol bol ( otobüste, kafede, sokata..) her fırsatta basit eskizler çiz ve bu eskizlerde hangi yönünün eksik olduğunu düşünüyorsan onun üzerine git. Eğer hareketi veremiyorsan onu yakalamaya çalış, insan vücudu demişssin; eskizlerinde oran-orantılarını (kolun vücuda, kolun gövdeye gibi vücudun farklı bölümlerinin birbirine) v.s. yakalamaya çalış. Ayrıca 35x50 ya da 70x100 kağıtlara bol zamanlarında arkadaşını kardeşini model kullanarak desenler çalış. Bu işin tek yolu var olabildiğince çok çizim yapmak. Bu arada eskizler derken birkaç saniyelik ya da 5-10 dk. çizimleri kastediyorum. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Bende eskizlerle çalışmaya başlıyım o zaman ama hani bize resim derslerinde öğretilen bazı bilgiler vardı ya. İşte kol bu kadar, bacak bu kadar diye..
Öyle bilgileri çizdiğim eskizlerden kendimmi yakalıcağım? Şimdiden çok yardımcı oldunuz teşekkkürler |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
bence kol bu kadar bacak bu kadar diye hiç girme olaya. Bu tamamen ezberciliğe dayalı birşey yani bana uymuyor en azından. Zaten çalışmaya başladıktan sonra zamanla oranları yakalarsın.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!