Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Hangi Okula Gidiyorsunuz ve Başınızdan Geçen Komik Olaylar

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.05.2002   #21 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Gaziyurt İlköğretim Okulu Türkçe dersi öncesi. Ders öğretmeni Osman Balta

Sııfta maç yapıyoruz. Hocayı farketmedik. Birden görünce herkes yerine kaçtı. Fatih adında bir arkadaş top elinde ortada kaldı. Öyle bir hışımla üzerine yürüdü ki Fatih'i görmeliydiniz. Ver lan şu topu dedi. Geç kaleye şimdi. Yere koydu. Sert bir şur ve goool. Topu aldı tekrar. Fatih'e al bakalım daha çok ekmek yemen lazım senin geç yerine şeklinde noktayı koydu olaya

Gaziantep Lisesi sanırım Lise 1 ya da 2 6 Mat C - Hani bir arkadaşım çıkar mı diye

Fadıl adında bir hocamız vardı. Her derse elini çenesinin altına getirir ve os diyerek başlardı. Zaten yaş 60'a dayanmış ve komik bir mizacı var. Koparırdı bizi. Ayrıca arkalarda 5-6 kişi gevezelik yapıyor olurduk. Gelir en alakasız sesi çıkmayanı bulur onu döverdi. Karikatürist olacaktık sayesinde. Bir defa da disipline vereceğim diye bir arkaddaşı idarenin önünde bekle diye gönderdi. Çocuk 2 ders saati beklemiş ama gelen giden yok. Unutmuş yani.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.09.2006   #22 (permalink)
Bahadr

Bahadr's Avatar

Yer: Kocaeli
Re: Hangi Okula Gidiyorsunuz ve Başınızdan Geçen Komik Olaylar

Bende Cahit Elginkan Anadolu Lisesinde 9.Sınıftayken ( hoş çok geçmedi Şimdide 10'dayım )

Bir gün Arkadaşa şaka olsun diye tokat atmıştım [ Gençlik hali ?? ] Sonra beni kovalamaya başlayınca spor salonunda 4 döndük bir baktım karşımda müdür " Oğlum napıyorsun Burası okul yaa " dedi bende " hocam arkadaş bişe istedi bende ondan kaçtım falan filan " dedim müdür benden tam açıklama beklerken onu orda bıraktım arkama bakmadan ben koşa koşa yanından uzaklaştım müdür şaşırdı noluyozz diye Ama tabi müdüre hele ki çömezlik dönemimdeyken rezil oldum sebep 5.sınıflar gibi kovalamaca oynamamız
Bahadr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.09.2006   #23 (permalink)
deadsea

Yer: İsanbul

ben imam hatipte okuyordum, öğlen arasında sohbeti bayaa uzatıp namazı kılamamıştık, son dakikalarda telaşlan iki sırayı birleştirip, 85 kilo olan ben ve 80 ilo olan arkadaşım namaza durduk, ilk başta bayaa iyiydi sora aynı anda bi secdeye gittik, bi daha kalkamadık kahkahalarla namazı da bozduktu... Allah affetsin...

(düşünsenize iki tane adam 19 yaşında secdede gülüyolar ve hareket edemiyolar.... )
Old 08.09.2006   #24 (permalink)
deadsea

Yer: İsanbul

Osman Böğürcü isminde, pek sevdiğimiz bir hoca "Oğlum koridordaki tükürükleri takip edip 10-B yi buluyorum, sizin sınıfı bulmak hiç zor olmuyo" demişti...
Old 09.09.2006   #25 (permalink)
UlgenKhan

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Okul : Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Olay : 4. sınıfın son sınavlarıdır, 9 dersten 7'si verilmiştir, ki bu dersler bir kişiyi hukukçu yapacak derslerdir, 2 tane kalmıştır. Kalanlardan birisi son derece DANDİK bir seçimlik ders olan Orman Hukuku'dur. Hocasıyla görüşülür, ilgili yerlere temas edilir, maddi hata dilekçesi verilir. Ancak; sınav sırasında sorulan 3 sorudan birinin tam ve doğru cevaplanıp, bir diğerinin yarım cevaplanıp, bir diğerinin cevabının bilinmesine rağmen yanlış anlaşılıp yanlış bir DOĞRUNUN anlatılması sonucu ilgili kişinin 1 SENE daha okulu uzatması, 1 milyara yakın harç ödemesi, sosyal ilişkilerinin ciddi anlamda zedelenmesi, psikolojik yıpranma yaşaması kaçınılmaz olur.

Perde iner.

Alkış yoktur.

Sadece bir dua vardır : "Bu okulun cayır cayır yandığını, molozlarına tükürmek için yıkıldığını görmektir tek dileğim"

Belki komik olmadı olay ama, trajikomik deyip geçelim... İfadelerimi de mazur görün, zira içimde ORMANLAR YANIYOR...
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 09.09.2006   #26 (permalink)
muhammetsevim

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Almanya'daki ilk dönemimdi. Yarım yamalak Almancam ile Goethe Gymnasium diye lise düzeyi bir okuldaydım.

Fizik dersinde öğretmen bir soru sormuştu. "Wer hat schon mal einen Stromschlag bekommen" -Kim daha önceden -Stromschlag aldı- gibi oluyordu ama Stromschlag neydi? Evet, berbat bir durumdu. Öğretmen soruyu soruyor, fakat ben bir kelimeden dolayı anlamıyordum.

Herkes parmağını kaldırdı, sanırım bu pek normal bir şey olsa gerek dedim, çünkü herkes daha önce bu -Stromschlag [ şıtğomşlag ] olayını yaşamıştı. İyi de ben ne yapmalıydım, herkes parmak kaldırırken soruyu anlamamamdan dolayı kaldırmazsam, ve tek parmak kaldırmayan ben olursam sanırım çok kötü bir durum ortaya çıkacaktı.

Soruyu anlamadım evet, ama ben de sonunda parmağımı kaldırdım. Soruyu anlamamama rağmen parmağımı korkarak kaldırdım. Şu an sınıf tam kadro parmağını kaldırıyordu.

Yeni olmamdan dolayı, sevgili fizik öğretmenim korktuğum şeyi yaptı: beni kaldırdı.
- Anlat Muhammet, nasıl oldu?

Sanırım daha çok rezil olduğum bir an yaşamamıştım. Öğretmen soru sormuş ve ben anlamamıştım. Fakat yine de parmağımı kaldırmıştım. Öğretmen beni kaldırmış ve tüm sınıf beni izleyerek benden birşeyler duymak istiyordu.

Tabii biraz geveledim, daha sonra öğretmen -sanıyorum anlamış olacaktı ki- soruyu anlayıp anlamadığımı sordu. Utanarak 'hayır' dedim. Hayır, ben soruyu anlamadım.

Ve bitti sanıyordum, ben yerime oturacaktım, başka biri kalkacak ve anlatmaya başlayacaktı. Diğer gün de herkes olayı unutmuş olacaktı. Ama olmadı.

Öğretmen sınıftaki tek Türk olan kızı kaldırdı (Türk olup olmadığını anlamak biraz zor, pek Türkçesi yok.). Ve soruyu bana anlatmasını istedi. Kızın Türkçesi kötü olduğundan dolayı -Strom kelimesini bırakıp -schlag kelimesinin anlamını söylemeye çalıştı: kavga etmek (schlagen: vurmak).

O böyle diyince ben de soruyu kendime göre yorumlayıp birşeyler anlatmaya çalıştım. Ben kavga ile ilgili birşey anlatmaya çalışırken kaç gramer hatası yaptığımı bilmiyorum ama, sınıftakilerin benden hiç birşey anlamadıklarını biliyorum. Zira eve gidip sözlüğü açtığımda, günün kelimesinin anlamı karşımda duruyordu:

Stromschlag - Elektrik çarpması
Old 09.09.2006   #27 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Bursa Nilüfer Koç İlköğretim Okulu, Sınıf 7;

İkinci sömestrın ilk günü, yani okulun ilk günü de denebilir... Okulumuzun 30 bilgisayarlık bir laboratuarı vardı. Türkiye şartlarında garip gelse de, 6-7-8'inci sınıfların kendilerine ait sınıfları yoktu, Matematik, Türkçe sınıfları, Fen laboratuarı gibi yerler vardı ve biz her ders kaplumbağa gibi geziyoruz... (amerikan-vari bir eğitim sistemi diyemeyeceğim çünkü Hakkari'deki liseyle aynı müfredat, sadece 50cm3'lük dolaplarımız vardı ve biz kaplumbağaydık.) Neyse sadede gelelim, dönemin ilk günü türkçe dersimiz var ve Türkçe sınıfının tam yanında bilgisayar laboratuarı var ve bilgisayar dersi ilkokul 2lere, yani bilgisayarları zaptetmek pek zor değil. Tabi biz zilin çalmasını beklerken counter-strike oynamaya başladık, bu arada zil çoktan çalmış, hoca da biraz erken girmiş sınıfa... 5-10 dakika sonra sınıftan bir arkadaş "hoca geldi ve çok kızgın çabuk sınıfa gelin" diye bizi lab.dan çağırdı. Biz inanmadık ama yine de bir gidip bakalım dedik, sınıfa "lakk" diye girince gerçeklerle yüzleştik. Okulun ilk günü sınıfın önüne dizildik ve hocanın bize çekeceği fırçayı bekledik. Hoca sınıftan çıkıp bize fırça çekti ve sözlerini, "APTAL CENABETLER" diyerek tamamladı. Tabi işin vahim kısmı, 6 kişilik "ekibimiz" bu söze gülmemek için kendimizi zor tutarken, tam hocanın arkasında okul nöbetçisi olan ve laboratuara almadığımız arkadaşımızın bize kıs kıs gülüp, üstüne üstlük bizi güldürmesi oldu. Yediğimiz haltın üstüne, sinirli hocanın suratına doğru kahkahalar atarsanız... pek hoş olmaz sanırım. Olmamıştı zaten.
Old 09.09.2006   #28 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı;

Ders edebiyat, hocamız hazırlıklara "çömez" diyordu ve hazırlık öğrencileri olarak pek bir "tırsardık". Hocanın en çok önem verdiği konu tasavvuf ve haftalardır beklediği tasavvufa giriş dersi gelip çatmıştır: SESSİZ GEMİ.

Sessiz Gemi okunurken "Ah o gemide ben de olsaydım..." diye bir cümle sarfeden bendeniz için pek hoş bir ders olmamıştı ama zoque'a yazacak kadar da önemli bir hatıranın da sebebiydi.
Old 09.09.2006   #29 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

(hep uzun isimli okullarda okudum!)

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Sınıf 3;

Sınıfta maç yapıyoruz ve kalecimiz Kartal adında "yaramaz" bir çocuk... (ben de çocuktum sanırım) Bir anda top gençliğe hitabenin üstüne geldi ve gençliğe hitabe çerçevesiyle, camıyla beraber Kartal'ın kafaya... Çocuğun kafada büyük büyük cam parçaları var. O sırada ailesi arandı, ailesi okula geliyor ama çocuk sınıfta ders dinliyor ve tabi tam arkamda oturuyor. Bir yandan gülüyor ve korkuyorduk... çünkü sınıfta ders dinleyip, annesini bekleyen bir çocuk var, dahası çocuğun kafada cam parçaları var, tüm yüzü kanlar içinde.

---

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Sınıf 5;

Okulun bahçesinde tırmanmaya müsait bir ağaç vardı ve ilkokul 1-2'ler için en güzel oyun alanıydı... Tabi bizim için de! Okulun ilk haftalarıydı ve daha okula yeni ısınan 1 ve 2'ler ağaçta... Arkadaşlarımı ayartan ben, şöyle bir senaryoyla çocukları korkutuyorduk; "Burası yasak bölge, buraya girenler okuldan kovuluyor, dövüyorlar, gelin sizi müdüre götüreceğiz, artık okuldan atılacaksınız, eğitim hayatınız bitti vs.". Tabi ki çocuklar bayağı korkuyordu ve hatta bir çoğu hüngür hüngür ağlıyordu. Ertesi gün ise aynı çocuklar okula anneleriyle geliyorlardı ve çocukları korkutanları arıyorlardı. (bu kişiler biz oluyoruz) O haftalarda bu olay sıkça tekrar etmişti ama kimse bizden şüphelenmedi.

---

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Sınıf 5;

Her zamanki gibi bir okul günüydü fakat servis bizi okula getirince, öyle olmadığını anlamıştık! Okulun önünde olay yeri inceleme arabası ve ambulans vardı. Ertesi gece okul bekçimizin boğazı jiletle kesilmişti. Okulumuzun yarısı ise alt caddedeki "çocuk esirgeme yurdundan" gelen öğrencilerdi, "yurtlu" diyorduk onlara. İlk şüphelenilenler onlar olmuştu, hatta 1 hafta önce bekçi yurtlulara "bahçede top oynamayın diye bağırmış ve tartışmışlardı. Sonra katil bulundu mu, bilmiyorum ama herkes "kedidir kedi" der gibi "yurtludur yurtlu" diyordu. Bilemiyoruz...

---

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Sınıf 6; (1999)

17 Ağustos Depremi'nden sonra okullar tatil edilmişti ve daha sonra 12 Ekim'de açılmıştı. (yanlış hatırlamıyorsam) Okulun ilk günü olduğu için 1-2 ders yapılır gibi oldu ama sonra bizi evlerimize gönderdiler. Ben de okulun yakınlarında oturan bir arkadaşımın evine gitmiştim ve arkadaşımla pıleysteyşın oynayacaktık ama okul başladı diye dolabın üstüne kaldırılan bu aleti birisinin alması gerekiyordu. Arkadaşım dolabın üstüne çıktı, annesi dolabı tutuyordu ve ben odanın girişinde koridorda duruyordum. İşte o anda yine deprem oldu... (12 Ekim depremi miydi?) Koridorda duvarlar üstüme üstüme geliyordu ve ben ilk başta tırsmıştım ama sonra gülmeye başladım çünkü arkadaşım bağırıyordu; "anne dolabı sallama!".

---

Middlesex Anadolu Lisesi;

Bir gün evin bahçesinde gri bir tavşan gördüm ve onu takip ettim. Bana söylediği herşeyi yapıyordum, buna lisemin su tesisatını patlatmak da dahildi.

Ama bunları ben söylemedim, Donnie söyledi. (ya da söylese söylese, o söyler)
(Bkz. Donnie Darko)

Mesaj omerbalyali tarafından 09.09.2006 (03:21) yeniden düzenlendi..
omerbalyali şu an çevrimdışı  
Old 09.09.2006   #30 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Ankara Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu, Sınıf 1;

Okuldan çıkmışız ve servisle eve dönüyoruz, evimiz or-an'da ve Yıldız yokuşunu tırmanan servisin yanından bir araba çıkıyor. Arabada 3 tane maganda tipli abimiz var ve camlar sonuna kadar açık, abilerin gövdesi camdan dışarıda... Tabi ben elimdeki elmayı bitirmişim ve geriye kalan çerçöpü yere atmak yerine, uygun bir çöp bulmaları için yan arabadaki maganda abilerden şöförün suratına fırlattım... Gerçekten iyi isabet ettirmiştim! Tabi abiler hemen servisin önüne geçip arabadan indiler ama bizim servisçi durumu anlamadı, o anda ben durumu farkedip arka koltuklara kaçtım. Abiler servisin kapısını açıp, benim yanımda oturan çocuğun kafasına elmayı fırlattılar. Buna rağmen servisten kovulmuştum.

Şimdi düşünüyorumda, iyi ki kovmuş beni. (bir ilkokul servis şöförü, servis hareket halindeyken kapıyı açıp akrobasi yapıyorsa siz de böyle düşünürsünüz.)

---

Okulumuzun yanında bir lise vardı ve bu iki okul arasında Portakal Çiçeği Vadisi manzaralı bir park... Biz daha okumayı sökmeye çalışıyorduk ama pencereden gördüklerimiz için okuma yazma bilmeye gerek yoktu. Ankara Emniyetinin Ahlak Masası o zamanlarda kurulmamış olsa gerek. (başrollerde liseli bir kız ve arkadaşı vardı.)

---

Okulun bahçesinde çamur birikintisi vardı ve biz üstünden atlıyorduk... Sebebini bilmem ama bir arkadaşımı tutup içine fırlatmıştım!
Yanıt

Etiketler
olaylar , komik , gecen , basinizdan , gidiyorsunuz , okula , hangi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman