|
|
#5 (permalink) |
|
Bu ülkeyi biz sokakta bulmadık arkadaşlar... Ama bazen de böyle gençliğe böyle hükümet demeden de edemiyorum. Atatürk'ün emanet ettiği gençlik ne birlik ne beraberlik sağlayabiliyor. Mücadelenin "m" sinden bahsetmek mümkün değil.
Bu yolda tek başıma olsa savaşmaya and içenlerdenim. İş yaşamı ise iş yaşamı.. politika ise politka.. Bilmem "AND" içmek ne demek bilir misiniz? ... Ömer Seyfettin'in çok güzel bir öyküsü vardır AND ile ilgili... Artık öyle kankardeşler olmasada mücadele devam etmeli. Sözüm meclisten dışarı ama kurtuluşu dışarda arayanlar esaretin tutsağı olacaklardır. Bunları sataşmak için değil birlik olmak için yazıyorum. 4 yıldır yazdığım gibi... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Gelecek bizim.. Geçmiş yada bu gun yapacaklarının hiçbi işe yarayacağı yok. Yapıcagın herşeyin geleceğe dair olması gerek. Gayet felsefi düşünmek lazım bu tür şeylerde. Neyse uzatmaya gerek yok şu anki gençler bizleriz Zamanı geldiğinde herşey şu anki gençlerin elinde olucak ve bütün imkanları biz sağlamış olucaz. Herkesin yapıcağı tek şey şimdiden sağlam temelleri oluşturmak madem bu kadar haz alıyosunuz bu tür şeylerden o zaman bi kaç şeye kin duymanız gerek. Duydugunuz kinler sizi ayakta tutar ve çaba sağlar.. Uzatmanın manası yok akıllı adam iktidarda kalır. Ama düşünceli ve Ekonomik koşulları dolaylı yollardan halka sunarak işleri yürütmek çabasında olmalıdır. Devleti hortumlayarak hiçbişey elde edilemez bu dunyadan sadece ölçülerinize uygun etrafında cebi yada kesesi olmayan bi çarşafla elveda denilecek. Memleketin dolandırılması, koşulların aaltılması...vd bunlar hiçbi işe yaramıyo bunu herkes biliyo ama hala sürdürmeye devam ediliyo. Siz kendinizi ezdirmeden bişeyler yapmaya calısın. Bence Türkiyenin kalkınmasında en büyük rolü bilgisayar teknolojisi oynicak. Ve buda bizim elimizde Bence iletişim ve duyurularla yada herhangi bi fikirle yeni üretim ve az tütekim ile elde edilebilicek seyler yapın yada yapalım.
Uzun konustum ama ne diimki. hehehe banada garip geldi yav
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Valla Still.. Düşüncelerine saygım var ama içeride bazı noktalarda tutarsızlık gördüm
1) Yani geçmişini bilmeyen insan kendini şekillendiremez. Bu sebeple geçmişi öz eleştirimizi yapmak için kullanmamız gerekir. Yani çok işe yarar 2) Sürekli yarın için yaşamak ise doğru değil. Yarın bir "plan" olmalı ve bugün o plan(lar) için mücadele vermeliyiz. Yoksa sadece yarın için yaşamak çok anlamsız gibi geliyor. Ama Yarınsız da olmamak yani günü birlik yaşamamak gerek. Dediğin gibi "sağlam temeller" oluşturmak gerek ama bunu bilgisayar teknolojisi ile değil "EĞİTİM" ile yapılmalıdır. Belki dediğini eğitime bilgisayar teknolojisini eklemek olarak algılasak daha doğru olacak Ve son bir söz... Bu ülkeyi çalıp çırpanlar birşeyler yapmak istemiyor ki! Sadece çalıp çırpmak istiyorlar Az tüketim konusunda haklısın. Aslında az değil ihtiyaca göre tüketim ve bir o kadarda üretim. Umut oldukça herşey daha güzel olacak... Saygılarımla, Herkesin 19 Mayıs Gençlik Bayramını Kutluyorum... İyi ki Atatürk var... Her gün Güneş aslında bize değil ona doğuyor. Ne mutlu ona... |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||
|
|
Ya tr Geçmişi bilmeyen adam kendini şekillendiremez demişsin önce şunu söyliyim.
Geçmişe bakar düşünebileceğin 2 şey var 1) Dünyanın 4 de 3 ünü elde etmiş OSMANLI İMPARATORLUĞU 2) Acımasızca Bir savaşta ölen ÇANAKKALE şehitlerimiz... Geçmiş dediğin zaman Akla bi tek bu gelir. Ama sen kendi geçmişinden bahsediyosan bu senin sosyal hayatındır. Biz ülkeden bahsettin yanlıs hatırlamıyosam. Diğeri ise: Alıntı:
Yarına göre bu günü endekslemeliyiz... ( Kısaca ) Sonuncusu ise: Alıntı:
Ben şöyle bitirmek istiyorum.. İŞİNİ UMUDA BIRAKMA.. GARANTİYE AL.. |
||
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Valla internetin en kötü yanı bu olsa gerek
Sözleri nereye çekersen oradan bakabiliyorsun. Geçmişine bakmaktan kastımı her ikisi olarak algılayabilirsin. Sen toplumu değiştirmek istiyorsun ama kendinin öz eleştirisini "sosyal hayattır, toplumdan bahsediyoruz" diyorsun. Oysaki ki toplumu toplum yapan senin hayatındır. Diğer yandan da yarına garantiye alabilecek olan biri varsa haberim olsun Neyse.. Hadi iyi pazarlar... |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!