|
|
#11 (permalink) |
|
Ufak Bir Hesaplam
Şöyle bir ufak hesaplama yaparsak. Bir networkde maximum elde edilebilinecek veri akış miktarı bir 486 nın kendi iç sistemindeki veri akışından yavaştır. Türkiyenin internet omurgasının kaç mbitlik olduğunu tam olarak bilmiyorum ama 500Mb/sec dersek. 1 Mbit lik bir bağlantı aynı anda hız düşüşü olmadan 500 kişi ye hizmet verebilir. Düşünün kü bunun tamamını ADSL hizmti için ayrıldığını farzedelim. Kaldı ki TTNET sadece ADSL Hizmetleri vermiyor. (Erişim çeşitliliği (ATM, FR, LL, PSTN, ISDN, ADSL ve Kablo TV) sağlaması,) TTnet tin band genişlikleri ile ilgili bir sayfa var: ttnet Aklıma gelen bir şey Çinnin band genişliği nedir onu bilmiyorum. Ama nufusun (Arkadaşın söylediği gibi kasabaya kadar indi ise) band genişliğine oranı bizimkinden fazla olamayacaktır diye tahmin ediyorum. İster istemez bu 1mb lık bağlantılarda hissedilebilinir verim düşüklükleri yaşanacaktır. Arkadaş belkide 1mb lik bağantının desteklendiğin söylemek istediyse türkiyede satılan ADSL modemlerini %80 zaten 2MB lik bir bağlantı hızını destekliyor... TTNET i bir de tekelcilikle suçluyoruz. Tamam belli aşamalarda tekel (olması gerektiği için) Ama bir tek DSL hizmetini TTNET vermiyor aynı zaman da bu hizmet Superonline gibi bir çok ISS bu hizmeti verebiliyor fakat fiyat farkı biraz ucuk gibi. Ha bu arada ben TTNET savun muyorum (Geçenlerde amcamlar 4 ay boyunca telefonumu kesik bırakmışlardı. )
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!