|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ibook vs PC notebook
Ben bu sene bir laptop almaya niyetlendim. İki aydır internette fiyat permormans değerlendirmesi yapıyorum. En yüksek performanlı en ucuz laptopu bulmaya çalışıyorum. Birkaç tane güzel, uygun laptop buldum. Fakat PC notebookları araştırıken alternatif olması bakımından ibooklara da şöyle bir baktım. Şimdi ise ibook ve PC notebooklar arasında kaldım. Bir tarafta aynı paraya yüksek performanslı fakat taşınabilirliği ve estetiği düşük PC notebooklar bir yanda ise estetik -karizmatik-, küçük, hafif, "kaliteli" ibook var. forum kullanıcıları arasında ibook veya Apple'in herhangi bir ürününü kullanan varsa; kısaca artıları ve eksilerinden bahsedebilir mi? Birkaç sorum daha var ama su an kaç forum kullanıcısının Apple kullandığını bilmediğim için mesajların gidişatına göre yazacağım... Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Ben abimin Toshiba notebook'uyla uzun süre takıldım, gayet memnun kaldım. PC notebook'ta en iyi alternatif sanırım Toshiba'nınkiler. Dell de iyi tabi
Ama ne biliyim, bayağı da sağlam felandı toshiba, pek iyi geçinmiştik kendisiyle.Apple konusunda "sev7en" yardımcı olur sanırım sana.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Ehem ehem ilkönce hatanızı düzelteyim konusunda "sev7en değil Se7veN
İlkönce kendine şu soruları bir sor derim. Bu cihazı almanın sebebi nedir? İş mi karizma içinmi oyun yada vb. multimedia için mi? Bende power book g4 var. Ancak ben musterılerıme web sıtesı falan tanıtmıyorum yada laptopumla oyun oynamıyorum hıc ıhtıyacımda olmadı. Yetişmeyen işlerı onda yetiştirmeye çalışıyor, müşterilerimize hazırladığımız tasarımların demolarını ekranda gösterıyoruz. (basılı görseller) Onun dışında karizma olsun dıye dersen ibook al derim ancak oyun oynayamaz multımedıayı tam olarak takıp edemezssın. Onun dışında mp3 dinleyebilir vcd seyredebilirsin. Yani bir iMac ile neler yapılabilirse ondada yapabilirsin. Çok sağlam ve ergonomik bir makina. Diğer PC laptoplarıda bıldıgın PC ler ıle aynı zaten. Ancak ibook bana göre rulez. En azından pili çabuk bıtmıyor
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Laptopu daha çok eğitim amaçlı kullanacağım. Oyun için kullanmaya niyetim yok. Kısacası laptopu kişisel emellerime alet edeceğim.
Karizmaya gelince. İbookun tasarımına da hayran kalmadım desem yalan olur. Seneye hastanede giyeceğim beyaz önlüğe ibookla cila çekmeyi de istemiyor değilim. Neyse bu işin şakası! Benim asıl merak ettiğim Apple ve PC uyum sorunu: Şöyle ki; ekşi sözlükte şöyle birşey okudum. Maclerin ve windowsun kullandığı internet Explorer birbirinden farklı mı? Gerçekten bir macle surf yapmak işkence mi? Ben de biraz web tasarımıyla uğraşıyorum. Maclerin tasarım için en uygun bilgisayarlar olduğunu duydum. Tasarım için kullanacağım; Photoshop Dreamweaver Cute FTP vs... programlarda sorun çıkarır mı? ( Bu soru komik gelebilir ama televizyon dışında hayatımda hiç mac görmedim. Apple konusunda cahilliğim diz boyu. )
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ıstedıgım yanıtlarda bunlardı zaten. Sorularını cevaplayayım bır bır.
Yazı zart zurt yazacaksan cok ıdealdır. Explovıl meselesıne gelelım hemencanacık. Sımdı PC cok duzgun gozuken bır web sıtesı macde sorunlu gozukebılır. javascrıpt ve dhtml sıtelerınde bırtakım problemler yasandıgı cok dogruç Ben yasıyorum mesela. Onun dısında ps dw ve cuteftp macde sorunsuz calısbılır.Ayrıca turkce karakterler kon8usunda kucuk bır genısletmeyı makınana Dreamweaverın ıcıne kurman gerekıyor. Photoshop dw vb. tum programlar bana gore macıntoshlarda cok daha verımlı calısıyorlar. Bak mesela ben makınayı bı acıyorum ADSL baglı evdekıne. 2 gb lık dosyaları ındırıyorum makınayı kafadan 10 gun hıc kapatmadan acık bırakıyorum tabı download ederkende rutın calısmalarımı aynen devam ettırıyorum makınanın ıc sıcaklıgı 21 dereceden tık yukarı cıkmıyor + kesınlıkle ılk acıldıgı andakı performansdan zerre kadar dusus yassamıyor. Acaıp makınalar yanı. Ama profesyonelce web sıtesıde yapabılırsın ancak extra tecrube gerektırır. Amatorce bısıler yapmak ıstersen hıc bır fark yada sorun yasamazssın. Ben derımkı madem tıp okuyosun beyaz onlugune ıbook yakısır dogrusu. Bence ıbook al. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
keşke Apple bir bilgisayarım olsa!
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
laptop
....bence PC derim.
multimediayi cok daha iyi kullanabilirsin. ikincisi; softwera sorunu olabilir, su acidan PC icin daha cabuk softwear a ulasabilirsin, eger para ödeyip olmak istemiyorsan. ücüncüsü; hastanelerde genelleikle PC kullaniliyor, ne bileyim atiyorum.hastanedeki PC den dosyaya ihtiyacin oldu(tamam belli bir ugrastan sonra PC de de tanitabilirsin ) zamanina bagli, ama....iste!! Eger internet design ile ugrasmakta istiyorsan, bence PC en ideali suraya bi bak; bence cok hos designe var, bilhassa SONY cok iyi buluyorum http://www.sonystyle-europe.com/esho...ath=ROOT_0_5_1 Kaldiki hem AMD, hemde cok daha süratli. Ayrica Notebook larin cogunda CD brenner var, yani CD lerini rahat bi sekilde kopyalayabilirsin. iBook da varmi tam bilmiyorum. |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Apple'dan şaşma derim. performans ve hız açısından pc'den daha iyi. işletim sistemi gördüğüm ve kullandığım kadarıyla daha sağlam..
Se7veN sürekli kullanıcısı olarak bahsetmiş zaten. tek sorunun alışmak olabilir ama bir süre sonra alışırsın. tavsiyem, almadan önce bir yerlerde bir şekilde kullan ve kendini bu konuda ölç. bir de hayatında sadece pc kullanmış ve bilgisayardan pek anlamayan, macintosh hakkında kulaktan dolma bilgilerle ahkâm kesen birçok kişiyle karşılaşabilirsin. hiç dinleme, sen keyfine bak
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Re: ibook vs PC notebook
evet konu biraz eski ama ben de şu an bunu araştırmaktayım. düşündüm taşımdım randıman açısından dizüstü almaya karar verdim ama bazı sorular takıldı aklıma. neyse onları eledim araştırdım ve:
http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=19305 bu mu yoksa http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/W...n_id=Z0C308BDM bu mu? tabii burada ne için kullanacaksın sorusu ortaya çıkıyor: 1. internet uygulamaları: internet takibi, eposta vs. 2. webtasarım uygulamaları: dreamveawer, Photoshop vb. arada oyun falan oynayabilirsem ne ala, ama çok da şart değil. bir pc dense Apple seçersem ne kaybederim? ne kazanırım gibi şeyler nette var zaten ![]() selamlar |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Re: ibook vs PC notebook
babam ne kadar pc laptop alalım desede işler için, okul & evde işlerimi yapabilmek için bi 17' powerbook aldım bi kaç ay önce..
gerçekten memnunum ama fiyatı gerçekten çok fazla ama napalım oldu bitti artık =) yalnız Apple almak istiyorsan iBook düşünme bence, arkadaşlarda var benim dandik PC bile daha iyi bilmiorm ama paraya kıyarsan PowerBook derim.. memnunum ama beklersen nisan-mayıs gibi intel işlemcili, uzaktan kumandalı, insight kameralı yeni powerbooklar gelio ama fiyat aynımı olur farklı mı olur bilmiyorum.. 17' PowerBook G4.. öneririm |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!