|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
e-posta
bir e-posta adresinin kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlarız? qaz@xyz.com gibi bir adresin kullanılıp kullanılmadığını anlamak istiyorum.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
İlk aklıma gelen, gidersin xyz.com e-posta hesabı açılan sayfaya, gaz@xyz.com şeklinde bir adres almaya çalışırsın. Eğer kullanılıyorsa zaten belirtir kullanılıyor diye. Belki daha profesyonel yollar da vardır ancak en basiti bu olsa gerek.
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
hımm, bunu bir otomasyon ile mi yapmak isityorsun, mesela bir forma girilen email adresinin varolup olmadığı gibi mi?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
blackinwhite söylediğin, aslında bu konuyu açma sebebim değil, ben manual olarak nasıl yapabilirim onu sormuştum, ancak forma girilen eposta adreslerinin geçerliliğini incelemek daha işime gelir açıkçası
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
PHP için bilmiyorum ama, ASP'de bunu componenetsiz yapmak mümkün değil.
Bir emailinin, email olma ihtimalini @ gibi isaretleri kontrol ederek yapabilirsin belki , ama bir sunucuya bağlanıp o domainin var olup olmadığını anlayamıyorsun. .NET'te böyle bir built-in fonksiyon olduğunu biliyorum, belki PHP'de de vardır. Ama yine de, bu o emailin varolup olmadığını değil, o domainin varolup olmadığını sorguluyor. (mesaj existansiyalist tartışmalar gibi olmuş, varım, yokum )
|
Zoque'a hoşgeldiniz!