Zoque.Forum
»
neden ingilizce?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
cince diger uzak dogu dillerine benzemedigi icin kaybetti bu yarisi
![]()
BABAFLASH beynime xp kurdular, partition magic'le böldüler. anneee, noldu bana? format cektiler de stand by 'da mi saniyorum kendimi :rolleyes:] Mesaj cengiz tarafından 04.12.2002 (16:07) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Amerika'nın her işte parmağı olabilir!! Ama dil konusunda pek fazla etkileyici olduklarını sanmıyorum. Çünkü eğer öyle olsaydı İngiliz İzgilizcesi değil Amerikan İngilizcesi tercih edilirdi...
İngilizlerin sömürgeciliğinin se hiç etkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kimsenin "Yav bak Güney Afrika bile İngilizce konuşuyor" dediğini ve buna göre hareket ettiğini sanmıyorum. Ama İngiltere'nin sanayi devriminden sonra gerçekleştirdiği ekonomik devrim bunda etkili olmuş olabilir. Çünkü o dönemden sonra para döngüsünü gerçekleştiren ülke Fransa değil İngiltere'ydi. Dünya Hukuk dilinin Fransızca olarak kalmasının nedeni de bu bence... Para döngüsünü gerçekleştiren ülke artık ABD olduğuna göre bundan sonra ne olur bilemem?! |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
aslinda bütün yazilanlarin katki payi var derim.
ama en cok cok endüstrilesmenin getirmis oldugu bir sonuc. ikinciside BM nin kurulmasi ile ortaya cikan konjüktürel akibet denilebilir. cünkü BM fikrini ilk ortaya atan ve kuran Roosevelt ile Churchil olmustur, olayisi ile ilk önce orada dil birligi saglanmistir, daha sonradan katilanlarda bunu mecburen kabullenmek zorunda kalmislardir, ayni zamanda gelisen teknolojik etkenlar, atombombasinin bulunmasi, uzaya insan gönderilmesi, bilgisayarin kesfi,ve ayrica amerikalilarin bilime önem vermeleri, dilin uluslar arasi olmasini gerektirmistir diyebilirim.... |
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
bu konuda en yaygin çalışmaları yapan O.Sinanoğlu'nun kitapları ile başladım dil konusunda araştırmaya. nihat sami banarlı hocamın da Türkçe konusunda çok güzel eserleri var.
arkadaşlar kim ne derse desin.. değil, dünya dili ingilizce(Anglomanlıca, tarzan ingilizcesi,300 kelimeleik ingilizce,vs..) değil. Çince neden yaygın değil, çünkü çin senelerdir kendi toprakları dışında hiçbir sömürge faliyetinde bulunmamış, dış dünyaya kapalı, içe dönük bir siyaset gütmüştür. Odtü ve Bilkent neden ingilizce? Odtü(Metu) Amerikan destekli kurulmuş bir üniversite. b.içi de Azınlık okulu olan robertin devamı.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
|
Atlantis tam elime Oktay Sinanoğlunun" Bir Nev-York Rüyası - "BYE BYE" Türkçe" almıştım ki senin mesajını okudum
![]() bu kitabı okumanızı öneririm heleki böyle dil ile ilgili sorular soran ve yanıtlayan kesime hitap kesin eder.. Hatta size ordan bir kısa bir parça aktarayım : Bşr taz gğbğ uyuya kalmışım. Kendimi rüyamda önceleri epey vakit geçirmiş oldugum Nev-York şehrinde buldum. Aradan uzun yıllar geçmiş,2050'li yıllara gelmişiz. Broadway'den aşağıya yürüyüp Times meydanına vardım. Gözlerim Gözlerim aşina oldugum koskaca Amerikan sigarası, Amerikan arabası reklamları arıyordu. Evet gene o kocaman dev bine büyüklüğüne reklamlar vardı. Fakat hayret, gözlerime inanamayıp bir daha baktım. Bir ulu binanın tüm yüzünü kaplamış dev levhada, Türkçe olarak : Nefis Riza Çayı, İşte Hakiki Çay yazıyor ..." kitap böyle uzayıp gidiyor. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.!!
|
Zoque'a hoşgeldiniz!