Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » neden ingilizce?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.12.2002   #1 (permalink)

fireblade's Avatar

Yer: izmir
neden ingilizce?

arkadaslar neden ingilizce dunyada konusulan gecerli dil?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.12.2002   #2 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5
ABD veya İngiltere kadar dünya üzerinde seninde söz hakkın olsun senin dilini konuşsun dünya

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.12.2002   #3 (permalink)

Dd_LynCh's Avatar

Yer: İstanbul - Ortaköy
İnglizce'nin en kolay öğrenilen dil olmasından sanırım. Çok konuşulan diğer birkaç dili inceledim. Hepsinin kazık yanları var. İngilizce çok pratik. Bence bundan olmalı...
Dd_LynCh şu an çevrimdışı  
Old 02.12.2002   #4 (permalink)

bérk's Avatar

Yer: Istanbul
bence ingilizce o kadar pratik değil. sadece yaklaşık 100 yıldır (daha sık) dünya üzerinde öğretilmeye devam edildiğinden yeni öğrenme teknikleri gelişmiş ve sonucunda daha kolay gözüküyor.

örneğin bir on sene önce lise sonlara bile anlatılmayan gerund infinitivie konusu ile 7. sınıfta tanıştım. böylelikle daha kolay öğrenebildim çünkü adamlar uğraşa uğraşa neyi önce neyi sonra öğretceklerini tam olarak sisteme oturtabilmişler.
Old 02.12.2002   #5 (permalink)

Murathan's Avatar

Yer: ISTANBUL
Peki odtu neden ingilizce¿

Kusura bakmayın ben daha önce odtu'den hiç domain almamıştım müracaat edelim dedik sanki yabancı bir servisten hizmet alıyoruz..
Neyse formu doldurdum gönderdim şimdi sadece konu bölümünde rejected gözüme ilişti sanırım bu reddedildi manasında eğer farklı bir durum yoksa ortada anladığım bu benim.
Bu arada mailin içeriğide ilginç complate name istedigim.com.tr
mesela gerisi bizim bilgilerimiz başkada bir kelime açıklama yok...
Adamlar tek kelime etmemişler..
Nasıl bir olay anlamadım ben.
Hem fazlaca fiyatlar talep ediyorlar hemde bir satır açıklama yapmaya üşenmişler..
Anlayan varmı daha önce kayıt yaptırmış ne yapmalıyız.
Ayrıca sitesine girdim o kadar yazı yazmışlar mailde gelince bende şöyle bir fikir oluştu sanki maille telle yada mektupla ulaşmak bu adamlara istenmiyor ulaşsak bile bir halt olmayacak işe yaramayacak gibi..Yani mailde bir satır açıklama olmayınca..
Belkide benim anlayışsızlığım bilmiyorum bilen varsa anlatsın nasıl döner işler..
Saygılar..
Murathan şu an çevrimdışı  
Old 02.12.2002   #6 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
neden geçerli dil ingilizce? çünkü amerika'nın dili bu. diğer söylenenler bahane aslında.
Old 02.12.2002   #7 (permalink)

nikita's Avatar

Yer: istanbul
amerika'nın dünyayı kültürel ve ekonomik olarak etkilemesi ingilizcenin de hakimiyetini beraberinde getiriyor. ama bence değinilen diğer durumların da bunun gelişmesinde payı var. bilemiyorum, şu an amerikanın yerinde çin veya japonya olsaydı, onların dillerinin de öğrenilme ve yaygınlaşma konusunda durumu böyle mi olurdu?
Old 03.12.2002   #8 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
ithal edilen ürünler, sıkı pazar payı amerikanın kullandığı dile bizleri otomatikman yönlendiriyor. ama bana sorarsanız ingilizce global bir çözüm mü, evet.
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Old 03.12.2002   #9 (permalink)

freeSH's Avatar

Yer: İstanbul - Sakarya
Dünya üzerinde öncelikli dil; bilimde, teknolojide, ekonomide sanatta, sosyallik ve özgürlükte vb. alanlarda (gerçek yaşam seviyesinde) diğerlerinden ileri, gelişmiş olan ülkenin dilidir. Bu da şu an Amerika'nın kullandığı İngilizce'dir. Her 3. dünya ülkesi kendisini sömüren ülkenin dilini dünya dili zanneder. Bir Cezayir'li için dünya dili Fransızca'dır. Cezayirli bir genç Fransızca öğrenmek için yırtınır. filan...

Öte yandan bu hep böyle gitmez tabii... Farklı zamanlarda farklı diller öne çıkmıştır. Nitekim Amerika'nın 2. resmi (Official) dili İspanyolca'dır. Bir çok Amerika'lı İspanyolca bilir ve kullanır. Çok yakında Amerika'nın İspanyolcayı kullanacağı (artarak tercih edilmesinden) tahmin edilmektedir.

Bu konuları 'gerçekten' merak edenler varsa Oktay Sinanoğlu'nun Bye Bye Türkçe, Türk Aynştaynı ve Hedef Türkiye kitaplarını mutlaka okumalıdır!

Herkese iyi çalışmalar...
Old 03.12.2002   #10 (permalink)

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City
Alıntı:
Gönderen: oky
neden geçerli dil ingilizce? çünkü amerika'nın dili bu. diğer söylenenler bahane aslında.
keske tüm cevaplar bu kadar basit olsaydi.
Ingilizcenin yaygin olmasi Amerikanin konumu yüzünden degil, Ingilterenin tarihi yüzünden. Ingilizlerin uyguladigi sömürgecilik dilin yayilmasina da neden oldu.

buna ragmen en cok konusulan dil ispanyolcadir. gerci güney amerikanin her ülkesi farkli dillere sahiptir. ama temel "spanic"

ikinci sirada arap dilleri gelir. dilleri birbirine benzer arap ülkelerini bir araya getirdinizmi ne kadar yaygin oldugunu göreceksiniz.

ama dedemin bi lafi vardir (biz trakyaliyiz bu arada)

- a be ne zorlarin bu yabancilar konusurlarken, konussunlar Türkce, en temiz dil bee, bak biz (h)ic zorlanir miyiz?!
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

ingilizce , neden

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 22:27.