|
|
#1 (permalink) |
|
[3D RENDER] İç Mekan Çalışmaları
Bir iç mekan tasarım projesi için hazırladığım üç boyutlu görselleri sizlerle paylaşmak istedim. Şimdilik üç odayı bitirebildim; diğerleri yolda. 3dsmax6 | Vray | Photoshop üçlüsünü kullandım. Üç boyutlu modellemeye ilgi duyan arkadaşlar varsa; daha detaylı bilgiler verebilirim. Salon ![]() Oturma Odası ![]() Yatak Odası
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: [3D RENDER] İç Mekan Çalışmaları
Bu konuda teknik bilgim yok gibi ama tebrik etmek istedim çok güzel görünüyorlar, yalnızca ortadaki resimdeki koltuklar gözüme çok hoş gelmedi renginden sanırım hani genelde krem renklerin yanında biraz cırtlak kalmış gibi geldi bana. Tekrar tebrik ederim...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() karyola ona nazaran tamamen gerçekçi örneğin... ellerinize sağlık
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çok emek verilmiş , gayet de güzel olmuş
ellerine sağlık diyebilirim. yapım teknikleri hakkındaa benim de bir bilgim yok ancak gördüğüm üzerine bir eleştirim var; duvarlar duvarlarını herkes lekesiz boyası açıklı koyulu olmamış sever. boyacılar ile kavgalar edilir. bir de senin uyguladığın gibi dalgalı bir teknik de var , adını hatırlamadığım, ancak bunu evde kullanan oldukça az. daha çok ticari mekanlarda uygulanıyor diyebilirim. duvarlar saten olsun
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. eleştirdiğiniz noktalar tamamen render ayarlarından kaynaklanıyor. tabloların olduğu yüzeylerde ve duvarlardaki dalgalanmalar render aşamasındaki değerleri düşük tuttuğum için öyle oldular. (Teknik konuşmak gerekirse QMC Sampling değerlerinin tümünü 1,0 yapmak zorunda kaldım; noise sampling değerinin kaliteli renderlarda 0,02 olduğunu düşünürsek aradaki farkı anlayacaksınız.)
A3 boyutunda render almam gerektiği için render süreleri korkunç boyutlara ulaşıyordu; bu nedenle kaliteden biraz ödün vermem gerekti (yansıyan yüzeylerde de bir takım problemler var örneğin) buna rağmen her render yaklaşık 12-16 saat civarında bitti. tüm evin modellenmesi, texturelerinin ayarlanması ve render ayarları (henüz görmediğiniz odalar da var) yaklaşık bir hafta sürdü. şu an iki bilgisayarda sadece render alıyorum. projeyi teslim ettikten sonra daha makul boyutlarda kaliteli renderlar alacağım. bunları sizlerle ileriki günlerde paylaşırım aradaki farkı gözlemleyebilirsiniz o zaman. tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
yatak ve perde yapmak için simcloth plug-ini ni kullanabilirsiniz. vray'in firması chaosgroup tarafından yapılmış ücretsiz bir plug-indir. www.chaosgroup.com
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!