Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD » MAC mi PC mi

Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD 3D ve CAD programları hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümde yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.06.2006   #11 (permalink)
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7
Re: MAC mi PC mi

Alıntı:
omerbalyali tarafından gönderilen mesaj:

Asıl sorunu koptuğu yer ise, bu arkadaş bilgisayarı ABD'de aldı ve install cd'lerini ABD'de unutmuş...

Hazır bu bahaneyle, ne yapacağımı sorayım sizlere. (Bilkom illa cd lazım falan diyor.)
Aslında benim hiç Tiger CD im olmadı Ömer,
İnternetten bulduğum herhangi bir DVD tiger ile kurulum yaptım. Ve az önce bahsettiğim sorunumuda onunla hallettim. Benim tavsiyem başka bir kurulum cd si ile tekrar denemen. Ben her alet için özel bir cd yapılacağına inanmıyorum.

Şifre olayına gelincede, bende onu çok saçma buluyorum. Cd si olan herkes şifreyi kaldırabiliyor

Bu arada sorunumu çözme şeklini biraz anlatırsam sanırım Apple mi PC mi diye soran arkadaş için yararlı bir bilgi olabilir.

Kurulum cd si ile tekrar kuruluma başladım ve bana nasıl kurulum yapacağımı sordu. Tamamen herşeyi silip öylemi kurulum yapacağımımı yoksa kullanıcılar ve onlara ait olan tüm dosyaları bir klasöre toplayıp kurulumdan sonra hepsinin tekrar yerli yerine yerleştirilmesini mi ?

Tabi ki ikinci seçeneği seçtim ve normal bir kurulum süresinden sonra ilk açılışta tüm herşeyim olduğu gibi duruyordu. Programlarımdan tutun şifrelerime kadar safarinin cache bilgilerine kadar herşey. Mac imi seviyorum
ajemix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.06.2006   #12 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Arkadaşlar Mac hayatımda hiç kullanmadım, bildiğim kadarıyla Mac'e geçmek isteyen biri sahip olduğu her bir programın Mac uyumlusunu bulması gerekiyor.

Bu nedir biri açıklayabilirmi?
Miolnir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.06.2006   #13 (permalink)
ajemix

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Alıntı:
Miolnir tarafından gönderilen mesaj:
Arkadaşlar Mac hayatımda hiç kullanmadım, bildiğim kadarıyla Mac'e geçmek isteyen biri sahip olduğu her bir programın Mac uyumlusunu bulması gerekiyor.

Evet bu doğru, çünkü windows platformu için yazılan hiçbir program Macte çalışmıyor. (Emulatör kullanmadığın sürece)
Kısacası .exe ler çalışmıyor. Ama yazılım bolluğu var Mac için. Yani bulmak hiçte zor değil.
ajemix şu an çevrimdışı  
Old 29.06.2006   #14 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Alıntı:

Öncelikle, Macintoshlar MacOSX adı verilen, BSD tabanlı bir Unix türevi işletim sistemi kullanmaktadır. Macintosh bilgisayarlar aslında PC bilgisayarlarla aynı sınıfta, x86.

Programların farklı veya uyumsuz olması, bilgisayarlardan dolayı değil, işletim sisteminden kaynaklanmaktadır.

Windows programlarını olduğu gibi macosx'e yükleme gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Linux dağıtımları veya windows harici işletim sistemlerinde, nasılki windows programları çalışmıyorsa, macosx'te de çalışmamakta.

Bununla beraber, Windows'ta sıkça kullandığınız bir çok programın MacOSX sürümü de mevcut. Örneğin Adobe ve Macromedia programları, Extensis Suitcase, MSN Messenger, Mozilla Firefox vs.

Bu konuda aslında en önemli konu; Macintosh'un MacOSX sistemini unix tabanlı yapması. Unix tabanlı bir sistem kullandığınız için, özgür yazılım dünyasının bir çok programının macosx sürümleri mevcut veya direk kurulabiliyor. Bunların yanı sıra, Windows'ta olmayan bir çok güzel program mevcut. Öyle ki, bu programların windows sürümü olmadığı için, "windowsta alternatif arayışına" giriyorsunuz. Örneğin, TextMate'e benzer bir windows programı bulamadığım için Dreamweaver "kullanmak zorunda" kalıyorum windows üzerinde.

Ek programların yanı sıra, MacOSX'in kendi paket programları o kadar güzel ve sistemle entegre çalışıyor ki, Windows'ta bir çok kişi Outlook Express kullanmazken, MacOSX kullanıcılarının genel olarak kullandığı mail programı "mail.app"dır. (geri kalanıda mozilla thunderbird kullanıyor)

1 sene önce Macintosh dünyasına adım atmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim, oyunlar dışında pek sorun yaşamıyorsunuz. Öncelikle "windows alışkanlıklarını" atmalısınız. Yani Macintosh alıp, MacOSX'i kullanmaya başlayınca "eveeet, windowstaki hayatıma devam etmeliyim" yerine, "windows devri bitmiştir, genel olarak ihtiyaç duyduğum işlemleri yapacağım en iyi macosx programlarını bulayım" demelisiniz.

Bunun dışında, MS'in genel programlarının MacOSX sürümleri var. (MS Ofis gibi...)
Old 29.06.2006   #15 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

Yer: Ankara

http://www.apple.com/getamac/ads/?ilife_medium

Boyle bir link ilede konuya renk katalım bari .

D.N: Bu demek değilidir ki ben Mac kullanıyorum .
Binus şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2006   #16 (permalink)
cok_yasa_kamil

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

illaha Mac aldıracaksınız adama yahu...

zaten eskiden bir sempatim var, şimdi gaza geleceğim
yakında olabilir belki

abim çok eski Mac'cidir. oldum olası sevmez PC'yi, maalesef hep te küçümser. Mac'de yaptığı artistik hareketlerin çok azı pc'de olunca her zaman dalga malzemesi olur pc'm ve ben
biraderin yıllardır kanımıza Mac enjekte etmesiyle sanırım bizim de Mac'ci olmamız yakındır.

hayırlısı...
Old 30.06.2006   #17 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

@ömerbalyalı konuyu çok güzel anlatmışsın, şimdi anlıyorum neden Mac leri tercih ettiğini milletin.

@Binus; bu verdiğin link harika Anlaşılan o ki bir kere geçtikten sonra MACa, eski windowsu unutmak gerekecek, gerçi linux ve windowsu ayrı ayrı kullanan arkadaşlar var... Ama 2 ayrı bilgisayar almak gerekecek (evde zaten 2 tane var, internet kafeye dönecek burası o zaman)

Her geçen yıl PCmin RAMe olan ihtiyacı artıyor benim tek şikayetim bu şimdilik windows PCden yana... Ama Macçileri şimdi daha iyi anlıyorum
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2006   #18 (permalink)
muhammetsevim

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Alıntı:
@ömerbalyalı konuyu çok güzel anlatmışsın, şimdi anlıyorum neden Mac leri tercih ettiğini milletin.

@Binus; bu verdiğin link harika Anlaşılan o ki bir kere geçtikten sonra MACa, eski windowsu unutmak gerekecek, gerçi linux ve windowsu ayrı ayrı kullanan arkadaşlar var... Ama 2 ayrı bilgisayar almak gerekecek (evde zaten 2 tane var, internet kafeye dönecek burası o zaman)

Her geçen yıl PCmin RAMe olan ihtiyacı artıyor benim tek şikayetim bu şimdilik windows PCden yana... Ama Macçileri şimdi daha iyi anlıyorum
Miolnir, eğer Intel işlemcili yeni bir Mac alırsan, şu an beta aşamasında olan Apple'ın Bootcamp programı ile Tiger'nın yanına Windows yüklemen de mümkün, sistem açılışında işletim sistemi seçme gibi bir lükslüğün de var.Parallels isimli program ile, aynı anda Mac OS X ve Windows çalıştırman da mümkün, lakin biraz yüksek ram gerekebiliyor. Hepsi yasal, hepsi güzel

Mesaj muhammetsevim tarafından 11.02.2007 (19:21) yeniden düzenlendi..
muhammetsevim şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2006   #19 (permalink)
TrankoBuskas

TrankoBuskas's Avatar

Yer: Ankara

valla Mac alırken tek problemim sağ tuştu =)
sağ tuşlu "macally" mouse aldım (macally Apple'ın yan sanayisi gibi bişi)
başka da bir sorun yaşamadım yani ufak tefek oluyor tabi de öyle pc gibi bi anda kendini resetlemiyor, mavi ekran göstermiyor, ram hee hödösünden program açılmaz demiyor vs. vs. =)
Old 08.07.2006   #20 (permalink)
Neustrich

Neustrich's Avatar

Yer: Konya

Bir yıl kadar önce ilk kişisel Mac'imi aldım. Daha önceleri evde hep PC kullanmıştım. Mac aldığım için pişman olduğum tek bir dakika olmadı. Kesinlikle Mac derim.

Not: Benim makinam IBM 64 bit G5 işlemcili. Intel işlemcili makinalar nedir ne değildir bilmiyorum. Intel işlemcili almamak için borçlanıp son jenerasyon iMac aldım. Intel'lerde paylaşımlı ekran kartı vb şeyler var ve 32 bit.

Not II: CD'niz iMac'inizde kaldıysa bunu çözmek kadar kolay birşey yok. Benim de başıma geldir bir kez. Önce Elma+H yapın, sonra 'sorun gidermeye' tıklayın. Detayları orada.
Neustrich şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
mac

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi