Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD » MAC mi PC mi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.02.2007   #51 (permalink)

erinc's Avatar

Yer: Vancouver / Kanada
Re: MAC mi PC mi

Mac'e gectigimden beri bilgisayar kullanmaktan aldigim zevk ve uretkenligim katlandi. Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biri.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.02.2007   #52 (permalink)

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Alıntı:
marcel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Apple firmasını zaten pek sevmezdim ama ipod'lardan dolayı iyice soğudum. Bedava verseniz ürünlerini kullanasım yok. Kullandığım eşyalar benim için önemlidir. Eşyayı sevmem lazım; bana bir şekilde çekici gelmesi gerekiyor. Bana kalırsa bir eşya ile ilk tanışma bile önemlidir. Eşya güzel şeyler çağrıştırmalı.

Apple ürünlerinde bir çeşit snobbism, cool olma çabası ve rahatasız edici başka şeyler var. Tam kestiremiyorum ne olduğunu. Gençlerin sinema önünde Titanic kuyruğu beklemesi gibi belli belirsiz bir yapaylık var. Bana kalırsa Apple piyasa yapmaya çalışanlardan çok daha başarılı piyasa yapıyor.

Apple, bana kendini beğenmiş-eğitimli-şehirli tayfasını çağrıştırıyor.
Mesajınızdan Apple firmasına karşı düşmanlığınızın sadece kişisel nedenlerinizden oluştuğu anlaşılıyor, buna da saygı duyuyorum. Fakat acaba hiç Apple ürünü kullandınız mı? En önemlisi hiç Mac OS X ile çalıştınız mı? Sanırım kendini beğenmiş-eğitimli-şehirli tayfası çağrıştırmasının nereden geldiğini anlamanız için Mac OS X ile çalışmak yeterli, fakat 10 dakika değil, aylarca. Ancak o zaman Apple'ın hazırlamış olduğu işletim sisteminin sizin işlerinizi ne kadar kolaylaştırdığını görüyorsunuz, boyalı yüzünü arkaplana atarak...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.02.2007   #53 (permalink)

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul

Apple Intel'e geçme kararı verdikten sonra bu tartışmanın çok gereği de kalmadı bana kalırsa, çift çekirdekli bir Mac ile çift işletim sistemi kullanarak istediğiniz tarafta çalışabilirsiniz.

Ben de bir sonraki laptopumda böyle yapacağım..

Türkiye için tek problem halen Apple servislerinin gereksiz pahalılığı, iyileştirmeye çalışıyorlar sanırım ama biraz daha yol katetmeleri gerek.

Marcel'in düşüncelerine diyebilecek fazla birşey yok, anlamsız marka bağımlılığı gibi anlamsız marka düşmanlığının da kimseye bir faydası olacağını sanmıyorum, kendini en iyi ne kullarak iyi hissediyorsan onu kullan, zaten işin özü bu değil mi...
yunus::t şu an çevrimdışı  
Old 29.03.2007   #54 (permalink)

Yer: ankara

Mac e 2 sebepten geçmem
1)iki sene evvel g5 işlemcili macler p4lerden 5 kat hızlı diyorlardı, şimdi ise coreduolar g5lerden 5 kat hızlı diyorlar, e o zaman coreduolar p4lerden 25 kat hızlı, bu bir yalan olduğuna göre Appleın tüm önermeleri yalan.hayır öyle bişi yok falan demeyin, var, kaç kere istatistik yayınladılar sitelerinde, eh şimdi g5 intel işlemcilerden hızlıydı da neden siz 32 bit intel işlemcilere geçtiniz, marifetmiş gibi?

2)kullandığım programların eşdeğerlerini öğrenecek vaktim yok, mesela autocad için archicad kullanmam lazım ki gördüğüm nadir berbat yazılımlardandır, 3dsmax yerine de maya yada cinema4d öğrenmem lazım, o kadar sil baştan başlayacak vaktim yok, ben 7 senede bitiremedim 3dsmaxi geri nasıl baştan başlayayım ki

ayrıca bilkom denen firma Mac sahiplerini yolunacak kaz olarak görüyor, amerikada olsan bir keyif olabilir ama bilkom bu memlekette bu işi bırakmadığı sürece türkiye de Mac kullanmak çile ne yazık ki.
Old 29.03.2007   #55 (permalink)

automatisch's Avatar

Yer: Istanbul,TR
Görsel: 38

1,5 aydir Mac kullanmaktayım ve Mac kullananların bu alete neden bu kadar çok bağlandığını anladım.

benzer program bulmalar vs'ler hiçbirinin bi önemi kalmıyor, kullanımı çok rahat ve zevkli.

_blog : www.interaktifhareketler.com - "memleketten advergame havadisleri"
automatisch şu an çevrimdışı  
Old 29.03.2007   #56 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169

Alıntı:
nekropsi tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
2)kullandığım programların eşdeğerlerini öğrenecek vaktim yok, mesela autocad için archicad kullanmam lazım ki gördüğüm nadir berbat yazılımlardandır, 3dsmax yerine de maya yada cinema4d öğrenmem lazım, o kadar sil baştan başlayacak vaktim yok, ben 7 senede bitiremedim 3dsmaxi geri nasıl baştan başlayayım ki :)
bu arada itiraz etmeden duramayacagim :) autocad ile archicad birbiriyle karsilastirmak öncelikle dogru degil. autocad bir mühendislik cizim programi ve mimarlarin da kullanabilmesi icin sonradan gelistirilmis. archicad ise sadece mimarlar ile gelistirilen ve 3d cizim programi. herhangi bir nesneyi cizerken, yüksekligi de belirlediginizden dolayi cizdikleriniz otomatik olarak 3d ciziliyor. 7 sürümünden beri kullaniyorum, su an 10. sürüm yayinlanmis durumda. gözlemledigim yazilimin seneler icinde gelistirilmesinin yaninda kullanabilirliginin artirildigi yönünde. ayrica herhangi bir autocad cizim programindan archicad'a cok daha kolay bir sekilde gecilebilecegini düsünüyorum. 3d yazilimlari hakkinda bilgim olmadigindan birsey söyleyemeyecegim.

autocad ve 3dsmax'in ayni firmanin ürünleri olmasindan, bu 2 yazilimin birbirleriyle uyumlu ve sorunsuz calisabileceklerini tahmin ediyorum. fakat autodesk firmasininin sadece windows platformu icin calistigini da anlamis degilim.
Old 29.03.2007   #57 (permalink)

oguz's Avatar

Yer: Samsun

Merhaba,
Bu başlığa neredeyse 1 yıl önce yazmışım... 1 yıl bilişim dünyasında oldukça uzun bir süre. O zamandan bu zamana ne değişmiştir diye baktığımda ise;

1-) Apple'nin 2000 yılından beri sürdürdüğü politika sonucu donanımlar neredeyse tamamen eşitlendi. Yani eskinin Mac mi PC mi tartışması artık OSX mi VISTA mı ve hatta LINUX mu? halini aldı.

2-) Donanımlar neredeyse(!) eşitlendi dedim. Çünkü Apple donanımları piyasanın hep bir adım önünde olmuştur, hala da öyle (Powermac'leri piyasada sürümü olan bilgisayarlarla değil workstation tabir edilen iş istasyonları ile karşılaştırmak gerekiyor. Apple'nin uzun zamandır sattığı çift çekirdekli, çift Xeon işlemcili makinalarının piyasaya daha yeni yeni girdiğini görebilirsiniz.)

3-) Donanımdaki eşitleme çalışması dışında Apple OSX i Açık Kaynak Yazılım dünyasına o kadar yakın konumladı ki eski Mac kullanıcılarının hayal bile edemeyeceği kadar bol kaynakla birleşti.

4-) Apple bu süreçte Mac'lerin eski "masaüstünün değişmez yıldızı" ünvanını yavaş yavaş "Müzik ve Sinema endüstrisinin parlayan yıldızı" şekline getirdi.

Son: İşim gereği uzun zamandır hem Wintel, hem de MacOSX kullandığım için onlara elemanlarım gibi davranmayı öğrendim. İkisinde birbirine benzemeyen benzersiz özellikleri var ve doğru elemana doğru işler verirseniz sorun yaşamıyorsunuz. Hatta bazı işlerde o kadar uyumlu ve birbirini tamamlayıcı çalışıyorlar ki ikisindende vazgeçemiyorsunuz

Herkese Error'suz, Formatsız, Bol Ramli günler diliyorum.
oguz şu an çevrimdışı  
Old 04.04.2007   #58 (permalink)

sevenos's Avatar

Yer: Istanbul

Benimde bir süre önce kendine sıkça sorduğum bir soruydu. Sonuç PCden vazgeçmedim ama Mac öğreniyorum önümüzdeki sene büyük ihtimalle Mac'e geçerim ana bilgisayar olarak. Zorunlu olarak bütün LAB derslerinde Mac kullandırıyorlar... Aslında öğrendikten sonra pratikliğini ve tasarım vs tarzı çalışmalarda pozitif farkını görüyorsun ve alışmam lazım diyorsun, bilgisayara yatkınlığın fazlaysa hiç zorlanmadan geçiş yaparsın ve senin yararına olabilir. Benim şuanki mantığım o
Old 07.05.2007   #59 (permalink)

Punisher999's Avatar

bootcamp - parallels ikilisinden sonra sanırım cevap artık şunda fikslenmeli : Paranız varsa mutlaka Mac.

gündelik kullanımda hemen her türlü muadil programı bulacaksınız ki, Mac yaklaşımı yüzünden pc sürümlerinden daha keyifli bulacaksınız Mac sürümlerini. pcye özel yazılımları ise her an parallelsten veya bootcamp ile çalıştırabileceksiniz. Aslında paranız varsa dedim ama bir Mac alarak aslında 2 bilgissyar aldığınızı düşünürseniz kar ettiğiniz ortada.

Bence Mac konusunda söylenebilecek en büyük artı VERİMLİLİKtir. Gereksiz tantana olmadan işinizi en kısa sürede yapmak istiyorsanız işletim sisteminizin de ona uygun olması lazım bence. macosx te tam bunu sağlıyor.

Not: Macte Türkçeye has sıkıntıları aşmak sinir bozucu olabiliyor ama o da aşılıyor. Sonrası ' bir tatlı huzur'
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

mac

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:49.