|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: Vancouver / Kanada
|
Re: MAC mi PC mi
Mac'e gectigimden beri bilgisayar kullanmaktan aldigim zevk ve uretkenligim katlandi. Hayatimda verdigim en dogru kararlardan biri. |
|
|
|
|
|
#52 (permalink) | |
|
Yer: Bochum
|
Alıntı:
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Apple Intel'e geçme kararı verdikten sonra bu tartışmanın çok gereği de kalmadı bana kalırsa, çift çekirdekli bir Mac ile çift işletim sistemi kullanarak istediğiniz tarafta çalışabilirsiniz.
Ben de bir sonraki laptopumda böyle yapacağım.. Türkiye için tek problem halen Apple servislerinin gereksiz pahalılığı, iyileştirmeye çalışıyorlar sanırım ama biraz daha yol katetmeleri gerek. Marcel'in düşüncelerine diyebilecek fazla birşey yok, anlamsız marka bağımlılığı gibi anlamsız marka düşmanlığının da kimseye bir faydası olacağını sanmıyorum, kendini en iyi ne kullarak iyi hissediyorsan onu kullan, zaten işin özü bu değil mi... |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Mac e 2 sebepten geçmem
1)iki sene evvel g5 işlemcili macler p4lerden 5 kat hızlı diyorlardı, şimdi ise coreduolar g5lerden 5 kat hızlı diyorlar, e o zaman coreduolar p4lerden 25 kat hızlı, bu bir yalan olduğuna göre Appleın tüm önermeleri yalan.hayır öyle bişi yok falan demeyin, var, kaç kere istatistik yayınladılar sitelerinde, eh şimdi g5 intel işlemcilerden hızlıydı da neden siz 32 bit intel işlemcilere geçtiniz, marifetmiş gibi? 2)kullandığım programların eşdeğerlerini öğrenecek vaktim yok, mesela autocad için archicad kullanmam lazım ki gördüğüm nadir berbat yazılımlardandır, 3dsmax yerine de maya yada cinema4d öğrenmem lazım, o kadar sil baştan başlayacak vaktim yok, ben 7 senede bitiremedim 3dsmaxi geri nasıl baştan başlayayım ki ![]() ayrıca bilkom denen firma Mac sahiplerini yolunacak kaz olarak görüyor, amerikada olsan bir keyif olabilir ama bilkom bu memlekette bu işi bırakmadığı sürece türkiye de Mac kullanmak çile ne yazık ki.
|
|
|
#55 (permalink) |
|
1,5 aydir Mac kullanmaktayım ve Mac kullananların bu alete neden bu kadar çok bağlandığını anladım.
benzer program bulmalar vs'ler hiçbirinin bi önemi kalmıyor, kullanımı çok rahat ve zevkli.
|
|
|
|
#56 (permalink) | |
|
Alıntı:
autocad ve 3dsmax'in ayni firmanin ürünleri olmasindan, bu 2 yazilimin birbirleriyle uyumlu ve sorunsuz calisabileceklerini tahmin ediyorum. fakat autodesk firmasininin sadece windows platformu icin calistigini da anlamis degilim.
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Merhaba,
Bu başlığa neredeyse 1 yıl önce yazmışım... 1 yıl bilişim dünyasında oldukça uzun bir süre. O zamandan bu zamana ne değişmiştir diye baktığımda ise; 1-) Apple'nin 2000 yılından beri sürdürdüğü politika sonucu donanımlar neredeyse tamamen eşitlendi. Yani eskinin Mac mi PC mi tartışması artık OSX mi VISTA mı ve hatta LINUX mu? halini aldı. 2-) Donanımlar neredeyse(!) eşitlendi dedim. Çünkü Apple donanımları piyasanın hep bir adım önünde olmuştur, hala da öyle (Powermac'leri piyasada sürümü olan bilgisayarlarla değil workstation tabir edilen iş istasyonları ile karşılaştırmak gerekiyor. Apple'nin uzun zamandır sattığı çift çekirdekli, çift Xeon işlemcili makinalarının piyasaya daha yeni yeni girdiğini görebilirsiniz.) 3-) Donanımdaki eşitleme çalışması dışında Apple OSX i Açık Kaynak Yazılım dünyasına o kadar yakın konumladı ki eski Mac kullanıcılarının hayal bile edemeyeceği kadar bol kaynakla birleşti. 4-) Apple bu süreçte Mac'lerin eski "masaüstünün değişmez yıldızı" ünvanını yavaş yavaş "Müzik ve Sinema endüstrisinin parlayan yıldızı" şekline getirdi. Son: İşim gereği uzun zamandır hem Wintel, hem de MacOSX kullandığım için onlara elemanlarım gibi davranmayı öğrendim. İkisinde birbirine benzemeyen benzersiz özellikleri var ve doğru elemana doğru işler verirseniz sorun yaşamıyorsunuz. Hatta bazı işlerde o kadar uyumlu ve birbirini tamamlayıcı çalışıyorlar ki ikisindende vazgeçemiyorsunuz ![]() Herkese Error'suz, Formatsız, Bol Ramli günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Benimde bir süre önce kendine sıkça sorduğum bir soruydu. Sonuç PCden vazgeçmedim ama Mac öğreniyorum önümüzdeki sene büyük ihtimalle Mac'e geçerim ana bilgisayar olarak. Zorunlu olarak bütün LAB derslerinde Mac kullandırıyorlar... Aslında öğrendikten sonra pratikliğini ve tasarım vs tarzı çalışmalarda pozitif farkını görüyorsun ve alışmam lazım diyorsun, bilgisayara yatkınlığın fazlaysa hiç zorlanmadan geçiş yaparsın ve senin yararına olabilir. Benim şuanki mantığım o
|
|
|
#59 (permalink) |
|
|
bootcamp - parallels ikilisinden sonra sanırım cevap artık şunda fikslenmeli : Paranız varsa mutlaka Mac.
gündelik kullanımda hemen her türlü muadil programı bulacaksınız ki, Mac yaklaşımı yüzünden pc sürümlerinden daha keyifli bulacaksınız Mac sürümlerini. pcye özel yazılımları ise her an parallelsten veya bootcamp ile çalıştırabileceksiniz. Aslında paranız varsa dedim ama bir Mac alarak aslında 2 bilgissyar aldığınızı düşünürseniz kar ettiğiniz ortada. Bence Mac konusunda söylenebilecek en büyük artı VERİMLİLİKtir. Gereksiz tantana olmadan işinizi en kısa sürede yapmak istiyorsanız işletim sisteminizin de ona uygun olması lazım bence. macosx te tam bunu sağlıyor. Not: Macte Türkçeye has sıkıntıları aşmak sinir bozucu olabiliyor ama o da aşılıyor. Sonrası ' bir tatlı huzur'
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!