|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
MAC mi PC mi
Arkadaşlar Mac mi PC mi tercihiniz? Sizce hangisi daha iyi? Biliyorum çoğunluk Mac diyecek. Performası daha yüksek diyeceksiniz. Ama bazı çevrelerde Mac in artık tarih olduğunu söylüyo. Ben pc yi çok iyi bilyorum. Mac in başına oturunca aptallaşıyorum. Çok iyi bilmediğim için belkide. Sizce Mac kullanmayı öğrenmek için çabalamak doğru mu? Boşuna vakit kaybı mı olur?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
Re: MAC mi PC mi
kişisel ihtiyaçlara göre farklılık gösterir. şuan intel cpu kullanan Mac'ler hakkında pek iyi konuşmuyorlar zira ısınma ve gürültü nedeniyle ama öte yandan dual core işlemciler için optimize edilmiş program sayısının azlığı nedeniyle de performans konusunda tarafsız bir değerlendirme yapmak güç sanırım.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Ben de Windows'tan Mac'e geçenlerdenim, ve kesinlikle Mac derim. İşletim sistemi bir harika, ama Intel işlemcili macler şu an için Photoshop'u Rosetta diye ek bir destekle çalıştırıyorlar, o nedenle o tür programlar (şimdilik) biraz yavaş, en azından Photoshop güncellenene kadar.
Onun dışında macin herşeyi güzel, program konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsin, Windows programlarında aldığın zevkin bence çok daha fazlasını alırsın. Ayrıca Mighty mouse'un çok tuşlu olması, birçok kolaylığı yanında getirmiş, klavyeyle uğraşmaya bile gerek kalmıyor. Tasarım konusunda zaten birşey demiyorum, Mac'i izlemek kullanmasından daha güzel ![]() Negatif yanları yok mu? Tabii ki var, çok küçük noktalar olsalar da. Mesela Imac alırsan cd/dvd'yi sürücüden çıkarmak için herhangi bir tuş olmadığını göreceksin, bunu sistem hallediyor. Fakat henüz 4. günümde içinde bir cd kaldı ve bir türlü çıkaramadım. Apple servise götürün, ancak orada çıkarılır dedi ![]() Ömer'e bu soruyu önceden ben de sormuştum ve şöyle demişti; Mac ne hale gelirse gelsin, seni bilgisayar başında delirtse de ona küfredemezsin. Gerçekten çok doğru, ona katılmaktan başka bir seçeneğim yok. Bir daha Windows mu? Asla.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Değerlendime yapmak için öncelikleri de belirtmek gerekiyor. Performans, Stabilite, Güvenlik, vs.. Toplamda Mac'lerin daha stabil, güvenli "iş makinaları" olduğunu söyleyebilirim. Kullandığım PClerde zamanımın önemli bir bölümünü sistemin sağlıklı çalışması üzerine harcıyorum. (İşte Wintel, evde macOSX kullanıyorum)
Yine belirtmekte fayda var, Mac sistemleri bir geçiş döneminde ve hala (bence) bitirmiş değil bu dönemi.. Yılların sistemini OSX ile tamamen Unix üzerine kurdular. Kullanıcılarının (ki biraz fanatiktir Mac kullanıcıları) alışkanlıklarını gözeterek bu büyük değişimi yapmaları da hiç kolay olmadı. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Muhammetin dediği gibi, mini dvd/cd'ler için çok büyük sorun.
Örneğin, bir Sony video kameranın mini dvd'lerini takacağım, takamıyorum, çünkü cd/dvdrom kızaklı değil. CD'yi çıkartma konusunda ise klavyede zaten bu işi gören tuşu var, makinanın üstüne elini götürmene gerek kalmıyor. Fakat kızak olayı sakat.
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Ben aslında 2 hafta direk MacOSX'e küfür ettim.
![]() Şöyle ki, arkadaşımın iBook'u bende 1 aydır, format atıp Tiger yükleyecektim. Tabi formatı orjinal cd ile atmak gerekiyormuş. Admin ve root şifresini bilmediğim için, kendi install cd'imle password reset yaptım fakat admin ve root'un şifresini boş koyduğum için bu kullanıcıları silmiş! Neyse hadi, direk format atayım diyoruz fakat o da ne! bu cd ile atamazsın, orjinal cd'i kullan diyor... Yaptığım tek şey, kendi orjinal cd'imle farklı bir bilgisayara format atmak istemekti. Fakat saçmalığa bakın, format atamıyorsunuz ama şifreyi resetleyebiliyorsunuz... Yani elinizde herhangi bir install cd'si varsa, herhangi bir macintoshun şifrelerini değiştirebilirsiniz. MacOSX'e küfür etmemin sebebi şu sorulardır; -Orjinal cd kullanmadan format atılmıyorsa, neden şifre resetlemeyi kullanabiliyoruz? -Sen hangi akla hizmet root ve admin'i sildin? Asıl sorunu koptuğu yer ise, bu arkadaş bilgisayarı ABD'de aldı ve install cd'lerini ABD'de unutmuş... Hazır bu bahaneyle, ne yapacağımı sorayım sizlere. (Bilkom illa cd lazım falan diyor.)
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
windows kullanıcısı bi insanım ama Mac diyorum bende, gerçi bikaç kişiyle entegre çalışıyosanız font sorunu yaşayabiliyosunuz ama genede sağlam bi Mac herşeye değer (:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!