Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD » MAC mi PC mi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.06.2006   #1 (permalink)

dezzignerr's Avatar

Yer: ankara
MAC mi PC mi

Arkadaşlar Mac mi PC mi tercihiniz? Sizce hangisi daha iyi? Biliyorum çoğunluk Mac diyecek. Performası daha yüksek diyeceksiniz. Ama bazı çevrelerde Mac in artık tarih olduğunu söylüyo. Ben pc yi çok iyi bilyorum. Mac in başına oturunca aptallaşıyorum. Çok iyi bilmediğim için belkide. Sizce Mac kullanmayı öğrenmek için çabalamak doğru mu? Boşuna vakit kaybı mı olur?
dezzignerr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.06.2006   #2 (permalink)

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7
Re: MAC mi PC mi

Windows XP den Mac e gecis yaptim, 1 hafta icinde terminalde kullanilan komutlara kadar ogrendim. Simdi ise Windows mu aman uzak dursun diyorum Cok mutluyum iBook um ile (intel islemcililere hala isinamadim).
Tercih senin..
ajemix şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.06.2006   #3 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

PC benim için daha iyi... Bir süre kullandım ama Mac'e hiç bir zaman ısınamadım...
Old 28.06.2006   #4 (permalink)

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli

kişisel ihtiyaçlara göre farklılık gösterir. şuan intel cpu kullanan Mac'ler hakkında pek iyi konuşmuyorlar zira ısınma ve gürültü nedeniyle ama öte yandan dual core işlemciler için optimize edilmiş program sayısının azlığı nedeniyle de performans konusunda tarafsız bir değerlendirme yapmak güç sanırım.
Old 28.06.2006   #5 (permalink)

muhammetsevim's Avatar

Yer: Bochum

Ben de Windows'tan Mac'e geçenlerdenim, ve kesinlikle Mac derim. İşletim sistemi bir harika, ama Intel işlemcili macler şu an için Photoshop'u Rosetta diye ek bir destekle çalıştırıyorlar, o nedenle o tür programlar (şimdilik) biraz yavaş, en azından Photoshop güncellenene kadar.

Onun dışında macin herşeyi güzel, program konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsin, Windows programlarında aldığın zevkin bence çok daha fazlasını alırsın. Ayrıca Mighty mouse'un çok tuşlu olması, birçok kolaylığı yanında getirmiş, klavyeyle uğraşmaya bile gerek kalmıyor.

Tasarım konusunda zaten birşey demiyorum, Mac'i izlemek kullanmasından daha güzel

Negatif yanları yok mu? Tabii ki var, çok küçük noktalar olsalar da. Mesela Imac alırsan cd/dvd'yi sürücüden çıkarmak için herhangi bir tuş olmadığını göreceksin, bunu sistem hallediyor. Fakat henüz 4. günümde içinde bir cd kaldı ve bir türlü çıkaramadım. Apple servise götürün, ancak orada çıkarılır dedi

Ömer'e bu soruyu önceden ben de sormuştum ve şöyle demişti; Mac ne hale gelirse gelsin, seni bilgisayar başında delirtse de ona küfredemezsin. Gerçekten çok doğru, ona katılmaktan başka bir seçeneğim yok.

Bir daha Windows mu? Asla.
Old 28.06.2006   #6 (permalink)

oguz's Avatar

Yer: Samsun

Değerlendime yapmak için öncelikleri de belirtmek gerekiyor. Performans, Stabilite, Güvenlik, vs.. Toplamda Mac'lerin daha stabil, güvenli "iş makinaları" olduğunu söyleyebilirim. Kullandığım PClerde zamanımın önemli bir bölümünü sistemin sağlıklı çalışması üzerine harcıyorum. (İşte Wintel, evde macOSX kullanıyorum)
Yine belirtmekte fayda var, Mac sistemleri bir geçiş döneminde ve hala (bence) bitirmiş değil bu dönemi.. Yılların sistemini OSX ile tamamen Unix üzerine kurdular. Kullanıcılarının (ki biraz fanatiktir Mac kullanıcıları) alışkanlıklarını gözeterek bu büyük değişimi yapmaları da hiç kolay olmadı.
oguz şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2006   #7 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Görsel: 24

Muhammetin dediği gibi, mini dvd/cd'ler için çok büyük sorun.

Örneğin, bir Sony video kameranın mini dvd'lerini takacağım, takamıyorum, çünkü cd/dvdrom kızaklı değil. CD'yi çıkartma konusunda ise klavyede zaten bu işi gören tuşu var, makinanın üstüne elini götürmene gerek kalmıyor. Fakat kızak olayı sakat.
Old 28.06.2006   #8 (permalink)

ajemix's Avatar

Yer: Hollanda
Görsel: 7

Alıntı:
muhammetsevim tarafından gönderilen mesaj:
Ömer'e bu soruyu önceden ben de sormuştum ve şöyle demişti; Mac ne hale gelirse gelsin, seni bilgisayar başında delirtse de ona küfredemezsin. Gerçekten çok doğru, ona katılmaktan başka bir seçeneğim yok.
Ömer'ın bu sözüne bende kesinlikle katılıyorum. Şu an işletim sistemi açılmıyor ama inan daha ağzımdan tek kötü kelime çıkmadı
ajemix şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2006   #9 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Görsel: 24

Ben aslında 2 hafta direk MacOSX'e küfür ettim.

Şöyle ki, arkadaşımın iBook'u bende 1 aydır, format atıp Tiger yükleyecektim. Tabi formatı orjinal cd ile atmak gerekiyormuş. Admin ve root şifresini bilmediğim için, kendi install cd'imle password reset yaptım fakat admin ve root'un şifresini boş koyduğum için bu kullanıcıları silmiş! Neyse hadi, direk format atayım diyoruz fakat o da ne! bu cd ile atamazsın, orjinal cd'i kullan diyor... Yaptığım tek şey, kendi orjinal cd'imle farklı bir bilgisayara format atmak istemekti. Fakat saçmalığa bakın, format atamıyorsunuz ama şifreyi resetleyebiliyorsunuz... Yani elinizde herhangi bir install cd'si varsa, herhangi bir macintoshun şifrelerini değiştirebilirsiniz.

MacOSX'e küfür etmemin sebebi şu sorulardır;
-Orjinal cd kullanmadan format atılmıyorsa, neden şifre resetlemeyi kullanabiliyoruz?
-Sen hangi akla hizmet root ve admin'i sildin?

Asıl sorunu koptuğu yer ise, bu arkadaş bilgisayarı ABD'de aldı ve install cd'lerini ABD'de unutmuş...

Hazır bu bahaneyle, ne yapacağımı sorayım sizlere. (Bilkom illa cd lazım falan diyor.)
Old 28.06.2006   #10 (permalink)

automatisch's Avatar

Yer: Istanbul,TR
Görsel: 38

windows kullanıcısı bi insanım ama Mac diyorum bende, gerçi bikaç kişiyle entegre çalışıyosanız font sorunu yaşayabiliyosunuz ama genede sağlam bi Mac herşeye değer (:

_blog : www.interaktifhareketler.com - "memleketten advergame havadisleri"
automatisch şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

mac

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:53.