Zoque.Forum
»
autocad den sonra mimari de hangi program öncelikli?
|
| Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD 3D ve CAD programları hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
autocad den sonra mimari de hangi program öncelikli?
herkese merhaba.bir mimar adayı olarak autocad 2000 ini öğrendim ve başka bir program daha (en az bir) öğrenmek istiyorum.kafamda 3d max var.sizce faydalı olur mu ya da sizin tavsiyeniz nedir!??
![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: -
|
Bana kalırsa Rhino öğren diyecektim , çünkü bu programın mantığı autocad'e oldukça yakın pek fazla zorluk çekmezsin hemde Nubs modelleme konusunda en gelişmiş programlardan bir tanesi , daha çok cad/cam işlerinde kullanıldığı için çokta işine yarardı ama bu programın render ve animasyon özellikleri yok , render var ama gelişmiş birşey değil preview niteliğinde , Bu yüzden 3dsmax öğrenmen bence daha hayırlı , çünkü bir çok kişi autocad ve 3dsmax'ı birlikte kullanarak bitiriyor projelerini.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir, Türkiye
|
hmmmm... prodigy' e katılıyorum, zaten autocad de de gördüğün üzere 3d max' ı destekliyor, (hepsini destekliyor da) ağırlık 3d max te, o yüzden bende 3d max i öneririm.
Kolaygelsin. ![]()
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ya peki bu sap2000 max gibi bişey mi??bunu açıçası ilk defa duyuyorum.biraz daha tanıtır mısın?web sayfası falan varsa ilet bi zahmet.ayrıca ben 3max kursu veren bi yer arıyorum.hiç bildiğiniz bir tane var mı?telefon falan yollayabilirseniz iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
ArchiCad derim ben...
4 sene mimarlık okudum ve bütün zorlamalara rağmen autocad'i öğrenmeye çalışmadım... ArchiCad nasıl? ¤ ArchiCad'de iki boyutlu çizgiler değil duvar çizersin, izolasyonu varsa onunla birlikte çizersin, tabi istediğin zaman bunları değiştirebilirsin... ¤ ArchiCad'de çizdiğin duvara kapı pencere çizersin -milimetrik seviyede-, bunların tipini yüzlerce kapıdan seçerek değiştirebilir, detaylarını değiştirebilirsin... ¤ ArchiCad'de döşeme çizersin maksimum detayda, istediğin gibi oynarsın bunla... ¤ ArchiCad'de merdiven çizersin, sihirbazıyla milimetrik detayda halledersin bunları, istediğin tip merdiven hemde... ¤ ArchiCad'de kütüphanesinden bulabileceğin yüzlerce ahşap, çelik... malzemeyle konstrüksiyonlar oluşturabilirsin... ¤ ArchiCad'de çatı çizersin ileri seviye, ve editleyebilirsin bu çatılarını, duvarları bu çatıyla kesebilirsin... ...vs vs baya bir üst düzey program ArchiCad, çok iyidir yani, alışması ve kullanması epey zor ama değer... birşey söylemeyi unuttum: yaptığın herşey 3 boyutludur ArchiCad'de, 3D penceresinde bile düzenleme yapabilirsin ve panaromik 3D görüntülere kadar herşeyi elde edebilirsin... epey bir reklam yaptım galiba ama ben mumnunum, reklam yapmaktan da zevk duydum ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
aslında bu yüzden böyle bi konu açtım.bi türlü karar veremedim hangi program olacağına.allplan ft de var mesela.archicad de kullandım az çok ama hangisi daha avantajlı olacak karar veremiyom...peki şunu sorayım bir de
iyasada en çok kullanılan hangisi? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Autodesk Architectural Desktop 3
Autodesk Architectural Desktop 3 kullanman bence daha hayırlı olur..aynı zamanda yeni çıkan v3.0 AutoCAD 2000i tabanlı..İster çizgi çizersin. İstersen herhangi bir çizgiye yükseklik vererek duvar haline getirirsin.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!