Zoque.Forum
»
after effects de kalite sorunu
|
| Bilgisayar Destekli Tasarım - 3D/CAD 3D ve CAD programları hakkında merak ettiklerinizi, karşılaştığınız problemleri bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: antalya
|
after effects de kalite sorunu
yapmıs oldugum bir animasyonunun çıktısını aldıgımda özellikle text lerde büyük bir kalite sorunuyla karsılasıyorum.
çalışmalarımda kullandıgım kaliteli imageler veya videoların kenarlarında bozulmalar oluyor |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bunun birkaç nedeni olabilir,bir kere hangi boyutta çalıştığın önemli bir konu.Genel olarak video için 768x576 veya 720x576 ebadında çalışılır.(Cd-rom için kullanılacak bir filmse 640x480 tercih edilir) Render aşamasına gelindiğinde de bu boyut, resolution olarak "full" seçildiğinde yazılarda veya image'larında kalite sorunu yaşamazsın. Diyelim ki 360x288 render etmek istiyorsun, yine resolution olarak full seçtiğinde kalitesi iyi olacaktır. Bütün grafiklerini Photoshop'ta tam olarak istediğin pixel'de çalışıp (yazılarını, grafiklerini o boyuta göre ayarlayıp) after effects'te import'ta "Photoshop as a comp" seçeneğinde açarsan hem hersey tam boyutunda ve çözünürlüğünde gelir iş sadece render seçeneklerine kalır. Çıkış işine gelince video görüntüleri ekran çözünürlüğüne göre hazırlandığı için (72 dpi) çıkış için gerekli 300 dpi'a göre düşük kalırlar, bu sebeble kırık görünürler, bunun için yapaılacak bir şey yok bildiğim kadarıyla, ben çıkış almam gerekirse sayfanın ortasında orjinal haliyle alıyorum, o da biraz küçük kalıyor ama kırık gözükmesindense bunu tercih ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
After effects'de sıkıştırmasız render edip (codec olarak none seçerek) sonra başka bir programda (media cleaner pro veya Ulead video Editor gibi) avi'ni mpeg2'ye çevirmeyi denesene. After effects'den doğrudan mpeg render etmek iyi sonuçlar vermiyebiliyor.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
deneyecegim ama
denerim ama mutlaka bunun bir çözümü olmalı çünkü ben mpeg 1 kullanmak zorundayım yaptıgım isleri vcd de göstermeliyim mpeg 2 veya sıkıstırmadan alınca problem olmayacak fakat benim sıkıntım neyse sana emaille bir örnek gönderecegim
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
hiç çözüm bulamadık
ben ve iş arkadaslarım buna bugune kadar hiç çözüm bulamadık elimde 3d ileyapılmıs sadece alttan üste kayan yazı var ve ben bunu 3defa renderden gecirdigim halde yazılarda hiç bozulma olmuyor ama aynı işin after effect veya premiere çıktısında mutlaka bozuyor
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
tamam, son bisey daha önereceğim, "Microsoft mpeg-4 video codec 1" seçeneği denesene. Bu mpeg1'e denk geliyor mu bilmiyorum, bi dene istersen. Ama after e.'den sıkıştırmasız yapıp Ulead'den bu söylediğim codec'i seç, garip ama after e.'den bu codec'le render etmekle, Ulead'den yapmak arasında text kalitesi açısından acaip fark var.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!