Zoque.Forum
»
Olympus e300 - Nikon D70
|
| Bit Pazarı Elinizden çıkarmak istediğiniz her türlü eşya için bu bölüme ilan verebilirsiniz. Ticari firmaların bölümü kullanılmasına izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Olympus e300 - Nikon D70
Olympus e300 - Nikon D70
Bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum, büyük ihtimalle yukardaki iki üründen biri olacak, bu iki ürün arasında karşılaştırma yapabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum. Makinaların özellikleri pek çok yerde yayınlanıyor zaten, benim istediğim birbirlerine karşı üstün taraflarının karşılaştırılması..
ispanyolca türkçe sözlük || sözlük test || uludağ sözlük : bilgi edinmek, eğlenmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak için oluşturulmuş sozluk klonu. Vakit geçirme aparatı. Mesaj hizir tarafından 10.08.2005 (11:53) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Olympus e300 - Nikon D70
Nikon D70 s çıkmasıyla birlikte D70 in fiyatı acayip derecede ucuzladı, fakat karşılaştırıldığında aralarında sadece firmware farkı varki bunuda Nikon update olarak D70 lere sundu.
Bunu düşünerek ucuz ise Nikona yönelebilirsin.. Nitekim bende D70 kullanıcısıyım ve son derecede memnunum makinemden. Olympus ile karşılaştırma yaptığımda Nikondan eksik kalan bir bölümünün olmadığını gördüm şayet fiyatlar birbirine yakın ise ben tercihimi Nikondan yana kullanırdım. Sanırım araştırmışsındır ama burada bir karşılaştırması mevcut bahsi geçen 2 cihazın... http://www.dpreview.com/reviews/comp..._e300&show=all |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
birde yeni cikan Nikon d-50 olacakti. ona bakmis miydin peki?
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
http://www.aydinlarfoto.com
aydınlar foto da body fiyatları; d50 $ 980 d70 $ 920 d70s $990 bu yüzden d50 çok da mantıklı gelmedi, d70 - d70s almak daha mantıklı geliyor. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
d50'nin türkiye'de daha pahali satilmasi ilginc. almanya'da d70'e oranla %18 daha ucuz satiliyor.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
D50 banada çok pahalı geldi hollandadaki satış fiyatı
D70s Body (english) = 799 € Ama dediğim gibi bana D70s almak mantıklı gelmiyor. Sonuçta bende çok araştırmıştım D70 ile hiçbir fark yok aralarında sadece D70 de 1.8" ekran varken bunu D70s te 2" e yükselttiler birde firmware. Firmware zaten update edilebiliyor.. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
olympus'un en büyük eksisi lens sistemi olacaktır, zira e-system tabir edilen lens yuvası için pek fazla alternatif yok en azından Nikon f-mount ile boy ölçüşemez. ayrıca lens çarpanı olympus'ta 2x iken Nikon'da 1,5x olması gerekli yanlış hatırlamıyorsam.
oly daha kompakt iken Nikon daha fazla ele avuca gelir bir yapıda.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Bursa - İstanbul
|
Alıntı:
Lens konusunda sana katılıyorum e-300 kullanıcısıyım ve sıkıntı çektiğim tek konu lens ve ekipman.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!