Zoque.Forum
»
blogger & feedburner sitemap sorununa çözüm
|
| Blog Servis Sağlayıcıları Blogger.com, wordpress.com, blogcu.com ve benzer blog servis sağlayıcıları ile ilgili karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
blogger & feedburner sitemap sorununa çözüm
feedburner Google tarafından satın alındıktan sonra bir diğer Google servisi olan blogger altyapısını kullanan bloglar kontrol panellerinden site beslemelerini feedburner'a entegre edebiliyorlardı bildiğiniz gibi.
ancak bu Google webmaster araçlarında sitemap problemlerine sebep oluyordu. çünkü sitemap'in işaret ettiği url'ler sitemap ile aynı domain adı altında bulunması gerekirken, feedburner'a entegre edilmiş sitemap feedburner adreslerine yöneliyordu. bugün ne yapsam ne etsem diye Google'da araştırırken bir sitede çok ama çok basit bir çözüm önerisine denk geldim. Google webmaster'dan ilgili sitenize eklediğiniz sitemap'in sonuna ?redirect=false ekliyorsunuz. yani önceden eklediğiniz sitemap şuysa: www.domain.com/atom.xml onu kaldırıp yerine şunu koyuyorsunuz: www.domain.com/atom.xml?redirect=false yönlendirmeyi yasakladığımız için Google sitemap'imize bakarken feedburner'a yönlenmeyip esas içeriği görüyor. ben denedim işe yaradı ancak şu an kestiremediğim bir soruna sebep olursa ilerde sorumuluk da size kalmış tabii ![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!