Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » (Ç)alıntı İşler » BBOZ Hakkında

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 03.11.2000   #1 (permalink)

Arkadaşlar bu foruma daha yeni üye oldum fakat insanları eleştirmenizi anlamış değilim. Bugün ben web sayfası yaptım diyen herkes sayfasında kullandığı materyalleri sağdan soldan kopyalayıp kullanıyorlar. İlk web sayfamızı oluştururken kullandığınız backgroundları, gif ve jpg dosyalarınızı kendimizmi yaptık. Yada kaçımız sayfalarındaki linkleri kendi üretti ordan burdan birisinin sayfasını kopyalayıp kullanmadıkmı. Şimdi BBOZ' u hırsızlıkla suçlayanlar yüzünüz biraz dahi olsun kızardımı. Lütfen arkadaşlar ben ne BBOZ' un avukatıyım nede sağa sola ahkam kesen bir adamım emeğe saygıdan bahsediyorsunuz BBOZ uğraşmış belli bir emek harcamış belki bir bölümü herhangi bir yerden kopyalamış yada benzetmiş olabilir o onun sorunu yapabiliyorsanınız sizde yapın kopyalayın hanginizin windows'u orjinal, hanginizin office' si orjinal kaçınız lisanslı program kullanıyorsunuz sadece sayfa kopyalamakla bir insan lekeleniyorsa o zaman bütün internet lekeli, bütün internet çalıntı ben BBOZ' u bir yıla yakın bir süredir takip ediyorum adam bir sürü applet ve script'i bedava dağıtıyor kaynak koduyla birlikte kaçımız ben dahil herhangi bir appleti yada scripti kendimiz bilerek yazdık hepsi kopya değilmi. Birbirimize çamur atmak yerine el birliği yapıp biz Türk web Masterların' da neler yapabileceğimizi dünyaya kanıtlamamız gerekli değilmi. Gelin birlik olalım arkadaşlar birbirimizi olur olmaz kırmayalım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.11.2000   #2 (permalink)

aftermath's Avatar

Yer: İzmir, TR
BBoz yanlis anlasilmis tarafinizca.

Insanlarin ilk sitelerindeki gifleri backleri icerigi vs si calinti olmasin diye SHIT adli sitesini yapti. Ayrica site yapiminda da Free grafik programlari, Free for use appletler ve notepad kullanilmasi icin caba gosteriyor.
Ayrica BBOZ ile yazilim korsanligi birbirine bagdasmayan seylerdir, Bboz kimsenin yasalari cigneyerek program kullanmasini istemez, istemiyor.

Samimiyetinize inanarak hatali yapilan bir savunmanin veya destegin düzeltilmesini istedim.

Konunun uzamamasi dilegiyle...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.12.2000   #3 (permalink)

MaGnA's Avatar

Yer: Toronto
"Calmak" sart degil...

Deathles guzel demissin ama ufak bir duzeltme yapmak isterim: mesela ben simdiye kadar hic bir sey calmis degilim... Yani herkes ayni yollardan gecmek zorunda degil...

Ogrenme amacli \"calmaya\" da karsi degilim aslinda. Ama bu tip \"esinlenme\", \"taklit yoluyla ogrenme\" calismalari insanin lokal diskinden disari cikmasa da olur derim. Ogrenmek icin oradan buradan alinti yapip, bunu bir site olarak yayinlamak ve altina da \"webmaster\" diye imza atmak igrenc birsey...
Old 08.12.2000   #4 (permalink)

Selam ve Düzeltme

Tamam arkadaşlar belki ben biraz fazla abartı ile olaylara yaklaşmış olabilirim bu konuda genelleme yapıp konuştuğum için haksızım özür dilerim. Ama lütfen beni yanlış anlamayın yazdıklarımı şimdi okuduğumda kendi hatalarımı görebiliyorum en çok ta kopya program konusu beni çok güldürdü olayla hiç alakası yok sevgili aftermath sanırım bana yazdığın mesajda bunu düzeltmemi istemiştin umarım olmuştur korsan programla bu gerçekten alakasız hatamı kabul ediyorum. MaGnA senin yazdıklarına gelince şimdi sen,

[ Deathles guzel demissin ama ufak bir duzeltme yapmak isterim: mesela ben simdiye kadar hic bir sey calmis degilim... Yani herkes ayni yollardan gecmek zorunda degil... Ogrenme amacli \\\"calmaya\\\" da karsi degilim aslinda. Ama bu tip \\\"esinlenme\\\", \\\"taklit yoluyla ogrenme\\\" calismalari insanin lokal diskinden disari cikmasa da olur derim. Ogrenmek icin oradan buradan alinti yapip, bunu bir site olarak yayinlamak ve altina da \\\"webmaster\\\"
diye imza atmak igrenc birsey... ] şeklinde bir yaklaşımda bulunmuşsunn tamam öğrenmek amaçlı almak önemli değil HDD üzerinde kullansın net üzerine site yaptım diye atmasın amaherkes senin gibi düşünmüyor malesef güzel bir şey bulduğu yada gördüğü zaman onu zaten kendisi istediğe şekle uyarlıyor atıyorum fotoğrafını yazısını değiştiriyor vb. bir değişiklik zaten yapıyor nihayetinde komple aynı siteyi kullanmıyor bende kendi yaptığım bir sayfanın adının değiştirilip kullanılmasını asla kabullenemem ama bir yerde herkezi bu sınıfa sokmak istemiyorum ama hepimiz bir şeyleri çalıyoruz bunu kabullenmekte önemli tekrarlıyorum yaptıklarını kendi emeği ile yapanları bu katagori içersine almıyorum.

Şayet yazdıklarımda bir hata varsa herkesten özür dilerim. Eleştirim sadece haksızlıklara kendi alın teri ile kendi emeği ile çalışan arkdaşlara saygı duyuyorum ve herzaman destekliyorum Sevgili aftermath ve MaGnA size teşekkür ediyorum umarım sizleri kırmamışımdır yeni mesajlarınızı bekliyorum tekrar herkesten (kendi emeğini kullanan arkadaşlardan sadece ) özür dilerim
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hakkinda , bboz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:04.