|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Win XP Pro sp2
|
Kırmızı kare ?
Doğrusu çalıntı demek zor, ama iki firmanında aynı sektörde (mobilya) olupta aynı kırmızı kareyi biri sola diğeri ise sağda kullanması epey şüpe uyandırdı? bilmiyorum sizler nasıl yorumlarsınız? www.hukla.com.tr www.arpi.com.tr |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Kırmızı kare ?
bariz esinlenme var. hatta fazla esinlenilmis. bir de soyle bir durum var orta ve kucuk sirketler de ya da yeni yeni buyumeye baslayan. genelde sektorde is bazinda basarili olmus kurumlari ornek alirlar. yani o is ne kadar kotu ya da ne kadar iyi olmasi hic ilgilendirmez. onlar icin bu sirket bunu yapmissa dogru yapmistir. yani birebir carbon copy sirket durumlari cok gorulur. o basarili sirketin yaptiklarini birebir takip edilir ve yapilir. bence de burada arp'nin sahibinin hukla'yi basarili bulmasi ve hukla kirmizi nokta koymussa vardir bir sebebi diyip boyle bir istekte bulunmasi bana cok daha akla yatkin ve alisildik geliyor. ama ne olurki bir kirmizi kareden. ancak 18 yasindan kucukler seyredemez.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Win XP Pro sp2
|
benimde avatar ımda bu kırmızı kareden 4 tane olması beni de tedirgin etti
, ama benim esin kaynağım firework olduğundan ve mobilyacı olmadığımdan dolayı sanırım bu konunun dışında kalabilirim. aksi halde hiç düşünmeden avatarımı bile harcardımbu arada esusxp nin yorumunu çok yerinde buldum |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Ya arkadaşlar abartmışsınız siz olayı biraz ne karesi kardeşimmm..
Kırmızı kare, evrensel bir şeklin renkli olanıdır sadece ve hiçbir zaman bir site %1 oranında yer kaplayan kırmızı karesi ile değerlendirilemez diye düşünüyorum. NOT : Sitelerin herhangi birini ben yapmadım
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bence burada sorun sitede değil logoda .Logoda kırmızı kare varsa siteyi yapan arkadaş elbetteki site içinde logoyu,logonun rengini kullanıcaktır.Logonun oval mi köşeli mi ; komik mi , ciddimi olduğuda belirleyecektir tasarımı.
İki site arasında esinlenme yok ama logoların aynılığındaki zavallılığıda tartışmaya bile gerek yok bence.Çünkü logo bir firmanın kimliğidir.Kullanılan renkler yazı karakteri ve benzeri unsurlar kesinlikle ve kesinlikle aynı sektördeki başka bir firmayı çağrıştırmamlıdır. HUKLA bildiğim kadarıyla yılların alman markası ve İstikbal tarfından Türkiye'ye getirildi.ARPİ ise anladığım kadarıyla Türk markası ve logosunda başka bir mobilya firmasını taklit ederek dünya çapında bir marka olamama yolunda çok başarılı bir adım atmış. Doğada halihazırda var olan envadi çeşit geometrik şekilden yada insan gözünün algılayabildiği renklerden başka birini tercih etseymiş. Sevgiler. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!