»
Türk Patent endstitüsü imzalı çalıntı logo
|
| (Ç)alıntı İşler Bölüme sadece screen shot'ı alınmış, konuya [img] komutlarıyla eklenmiş ya da link verilmiş mesajlar; ek bilgi içeren mesajlar kabul edilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Re: Türk Patent endstitüsü imzalı çalıntı logo
mitsubishi o logoshape özel olarak kendi adına tescil ettirmediği sürece isteyen onun üstüne ekleme yaparak istediği gibi kullanır.
Ki Patent kanunları da bir logoya patent uygulanmadan önce bunun tüm dünya üzerinde araştırılması gerekliliğini öngörür. Bu da mitsubishinin böyle bir şekil tescili sahibi olmadığını gösteriyor. Yanlış tabii, ama resmi olarak hiçbir sakıncası yok. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
aştı millet, çalıp tescil ettiriyorlar artık
şimdi bu adamlar türkiyede mitsubişi ye dava açsalar kanunen haklı olucaklar sanırım, bende bi dolanıyım belki bi logo düşerde tescil ettirip şantaj yaparım ![]() not: bu konu geçmişmiydi, ben hatırlıyorum bu müsanı ve logosunu biyerden ama çıkartamadım. Mesaj mow tarafından 07.07.2004 (18:45) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Mitsubishi nin logo tasarımı dünya çapında büyük ihtimalle tescil edilmiştir. Fakat sanıyorum ki ya Türkiye de direkt olarak böyle bir işleme gitmemişler yada tescil memuru bunu tasarımı onaylarken uyuyordu
![]() Fakat bir antlaşmazlık sonucunda bir dava olursa büyük ihtimalle örnek teşkil edecek bir dava olur.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
yok, öyle bir mecburiyet var. eğer o biçim mitsubishi tarafından trademarka ek olarak tescil edilseydi musan'ın onu patentleme ihtimali hiçbir şekilde olamazdı, çünkü patent enstitüsünün daha önce tescillenmiş bir logo grafiğinin üzerine tescil gerçekleştirmesi hukuken mümkün değil, yasal da değil. Devlete bağlı kurumlardan birinin bunu yapmış olması ihtimalı ise hiç hiç yasal değil
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
22 ülkenin kabul etmiş olduğunu madrid anlaşması var..Yurt içi ve Yurt Dışı olarak 2 ayrı tescil türü var..
mitsubishi dünya genelinde marka yaptırdığı için Türkiye geçerliliğini korur..TPE bu kararını geri çekmiş sayılır.. Bundan başkada baklava dilimi şeklinde olduğun çok genel kalıyor..Logoya ve patentlemeler ..Renk,Boyut gibi diğer şeyler çok önem arz ediyor.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Bu durumda, tekrar edelim, Mitsubishide böyle bir tescil sözkonusu olsaydı Türkiyede değil (R) firma logo tescili, sokakta duvara graffitisini bile yapmaları için telif ödemeleri gerekirdi. Muhtemelen musan da sitesinde bu yüzden bağıra bağıra logo tescilinin taranmış kopyasını linklemiştir, polemiklere son vermek açısından. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: İSTANBUL
|
TM bilmiyorum ama benim dediğin R içindi belkide doğrudur..Ayrıca