Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » (Ç)alıntı İşler » manadigital.com - templatemonster benzerliği

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.12.2005   #1 (permalink)

MartyN_'s Avatar

Yer: istanbul
manadigital.com - templatemonster benzerliği

Geçenlerde arkadaşımla farkettiğimiz bir benzerlik, iki sitede aynı kişinin elinden çıkmış olabilir tabi her ne kadar aynı ögeler kullanılsada alıntı ya da çalıntı demiyorum yorum sizin.

özellikle manadigital'ın portfolio bölümü ve template in ordasındaki karakter sanrım aynı
templatemonster 6389 numaralı templateini siteden kaldırmış, SWF dosyasını upload ettim burada.
diğer siteyse http://www.manadigital.com
MartyN_ şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.12.2005   #2 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
Re: manadigital.com - templatemonster benzerliği

bölüm aciklamasinda belirtildigi üzere screenshotlari da ekler misin?

ilaveten linkini verdigin dosyayi ekli dosya(attachment) olarak bu konuya da ekleyebilirsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.12.2005   #3 (permalink)

erdemirs's Avatar

Yer: İstanbul

İlginç, aslında manadigital'den beklenmeyecek bir davranış olduğunu düşünüyorum, sadece fikir olarak bir benzerlik olsa bir nebze, fakat görünen o ki ortada ki karakter bile gayet benziyor portfolio bölümünde ki karaktere, umuyorum ki template monster'daki template in yaratıcısı da manadigital'den çıkmış veya kişi tasarımı manadigital'den esinlenerek yapmıştır (yinede çalıntı demek istemedim). Nitekim manadigital referansları doğrultusunda da gücünü açıkça ortaya koyan bir firma, umarım güzel bir sebep vardır ki ne olursa olsun keşke böyle birşey ile karşılaşılmasaymış...
erdemirs şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #4 (permalink)

MartyN_'s Avatar

Alıntı:
zoque tarafından gönderilen mesaj:
bölüm aciklamasinda belirtildigi üzere screenshotlari da ekler misin?

ilaveten linkini verdigin dosyayi ekli dosya(attachment) olarak bu konuya da ekleyebilirsin.
dosya ekleme kısmı çalışmıyordu 10 kez denedim ama file upload error verdi (dosya boyutu ve formatı uygun olmasına karşın) ben de kendi hostuma upload etmek zorunda kaldım.
MartyN_ şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #5 (permalink)

Yer: PRS

Alıntı:
templatemonster 6389 numaralı templateini siteden kaldırmış, swf dosyasını upload ettim burada.
template Monster iki çeşit satış yapar.. Birincisi ucuz satış.. Bu satışta cüzi miktar ücret verilerek template satın alınır ancak satılan template yine satışa sunulur.. Yani bu satışın sınırı yoktur.. Ancak diğer Unique satış denilen yöntem ile satış yapılırsa [mana olarak tekil satış] template alıcıdan sonra hiçbir şahıs ya da kuruma satılmaz anlaşma gereği. Eğer template siteden kaldırılmışsa [ki dediğiniz üzre siteden çıkarılmış] bu durumda alıcı 2. satış şeklini seçmiş demektir. Bu durumda manadigital sanırım template'i satın almış..
KenanBalamir şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #6 (permalink)

ground's Avatar

Yer: ISTANBUL

Peki başkalarına tasarım işi yapan bir firma neden template satın alarak kendi tanıtımını yapar?

Ustalardan öğrenmek isterim..

Mesela ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Mesleğim çok farklı.. template 'i sadece işin nasıl yapıldığını öğrenmek için edinirim.. Bu sayede fireworks ü iyi öğrendim.. Özellikle layer mantığını..

Firmaları anlamıyorum.. Hergün iş ilanlarında hepsi birarada elemanlar arıyor (grafikçi + flashcı + kodcu gibi) bir insan bunların hepsini başarılı bir şekilde nasıl yapar..

Konuyu dallandırmak istemem ama , sanırım biraz dallandı..

Not: İşim Network + Elektronik Programlama
ground şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2005   #7 (permalink)

atiLLa's Avatar

Yer: St.Petersburg

manadigitaL'e konu iLe iLgiLi bir mail atıp cevap aLmayı düşündünüz mü?
bunu konuyu açan MartyN_'den bekLiyoruz..
Old 19.12.2005   #8 (permalink)

MartyN_'s Avatar

kendilerine buranında url sini vererek mail attım, ekran görüntülerinide en kısa sürede yolluyorum. ama flash siteler olduğu için tek kare ekran görüntüleri pek bir şey ifade etmeyecektir.
MartyN_ şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2005   #9 (permalink)

Yer: İstanbul

Arkadaşlar açıpta Mana Digital'in bugüne kadar yapmış olduğu işlerdeki detay seviyesine bakarsanız, Türkiye'de bu düzeyde iş ortaya koyan bir web ajansının gidip 30 dolarlık template ile kendi sitesini yaptığını iddia etmenin ne kadar anlamsız olduğunu anlarsınız.

Üzücü olan yabancı bir oluşumun bir Türk ajansının 3 yıl önce tasarlanmış sitesinin yarım yamalak bir kopyasını sattığını düşünmek yerine, Mana'nın çalıntı yaptığının öne sürülmesi. Tabi bunun ( kendine ait olanı kötülemek ) Türk'lerde yaygın ve rağbet gören bir davranış biçimi olduğunun farkındayım.

Yine de çok yakında devreye alacağımız yeni Mana projelerinin bir çok kişiyi utandıracağını düşünüyoruz. Böylelikle belki işlerimize döktüğümüz emek ve tecrübenin hakettiği saygıyı gösterirsiniz.

Sevgiler

Gökhan Demirtaş
Mana Digital
Old 19.12.2005   #10 (permalink)

ground's Avatar

Yer: ISTANBUL

Alıntı:
Sutter Kane tarafından gönderilen mesaj:
Üzücü olan yabancı bir oluşumun bir Türk ajansının 3 yıl önce tasarlanmış sitesinin yarım yamalak bir kopyasını sattığını düşünmek yerine, Mana'nın çalıntı yaptığının öne sürülmesi. Tabi bunun ( kendine ait olanı kötülemek ) Türk'lerde yaygın ve rağbet gören bir davranış biçimi olduğunun farkındayım.
Gurur duydum.. O zaman kesinlikle template monster a dava açılmalı.. Başkasının yaptığı eseri nasıl satarlar ya..
ground şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

benzerligi , templatemonster , manadigitalcom

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:20.