|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
manadigital.com - templatemonster benzerliği
Geçenlerde arkadaşımla farkettiğimiz bir benzerlik, iki sitede aynı kişinin elinden çıkmış olabilir tabi her ne kadar aynı ögeler kullanılsada alıntı ya da çalıntı demiyorum yorum sizin. özellikle manadigital'ın portfolio bölümü ve template in ordasındaki karakter sanrım aynı templatemonster 6389 numaralı templateini siteden kaldırmış, SWF dosyasını upload ettim burada. diğer siteyse http://www.manadigital.com |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: manadigital.com - templatemonster benzerliği
bölüm aciklamasinda belirtildigi üzere screenshotlari da ekler misin?
ilaveten linkini verdigin dosyayi ekli dosya(attachment) olarak bu konuya da ekleyebilirsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İlginç, aslında manadigital'den beklenmeyecek bir davranış olduğunu düşünüyorum, sadece fikir olarak bir benzerlik olsa bir nebze, fakat görünen o ki ortada ki karakter bile gayet benziyor portfolio bölümünde ki karaktere, umuyorum ki template monster'daki template in yaratıcısı da manadigital'den çıkmış veya kişi tasarımı manadigital'den esinlenerek yapmıştır (yinede çalıntı demek istemedim). Nitekim manadigital referansları doğrultusunda da gücünü açıkça ortaya koyan bir firma, umarım güzel bir sebep vardır ki ne olursa olsun keşke böyle birşey ile karşılaşılmasaymış...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: PRS
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Peki başkalarına tasarım işi yapan bir firma neden template satın alarak kendi tanıtımını yapar?
Ustalardan öğrenmek isterim.. Mesela ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Mesleğim çok farklı.. template 'i sadece işin nasıl yapıldığını öğrenmek için edinirim.. Bu sayede fireworks ü iyi öğrendim.. Özellikle layer mantığını.. Firmaları anlamıyorum.. Hergün iş ilanlarında hepsi birarada elemanlar arıyor (grafikçi + flashcı + kodcu gibi) bir insan bunların hepsini başarılı bir şekilde nasıl yapar.. Konuyu dallandırmak istemem ama , sanırım biraz dallandı.. Not: İşim Network + Elektronik Programlama |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
manadigitaL'e konu iLe iLgiLi bir mail atıp cevap aLmayı düşündünüz mü?
bunu konuyu açan MartyN_'den bekLiyoruz..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arkadaşlar açıpta Mana Digital'in bugüne kadar yapmış olduğu işlerdeki detay seviyesine bakarsanız, Türkiye'de bu düzeyde iş ortaya koyan bir web ajansının gidip 30 dolarlık template ile kendi sitesini yaptığını iddia etmenin ne kadar anlamsız olduğunu anlarsınız.
Üzücü olan yabancı bir oluşumun bir Türk ajansının 3 yıl önce tasarlanmış sitesinin yarım yamalak bir kopyasını sattığını düşünmek yerine, Mana'nın çalıntı yaptığının öne sürülmesi. Tabi bunun ( kendine ait olanı kötülemek ) Türk'lerde yaygın ve rağbet gören bir davranış biçimi olduğunun farkındayım. Yine de çok yakında devreye alacağımız yeni Mana projelerinin bir çok kişiyi utandıracağını düşünüyoruz. Böylelikle belki işlerimize döktüğümüz emek ve tecrübenin hakettiği saygıyı gösterirsiniz. Sevgiler Gökhan Demirtaş Mana Digital
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: ISTANBUL
|
Alıntı:
|
|
|