Zoque.Forum
»
patent şirketi de bunu yaparsa kime güvenirsiniz?
|
| (Ç)alıntı İşler Bölüme sadece screen shot'ı alınmış, konuya [img] komutlarıyla eklenmiş ya da link verilmiş mesajlar; ek bilgi içeren mesajlar kabul edilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
patent şirketi de bunu yaparsa kime güvenirsiniz?
ekte geçen sene yapmış olduğum ve bedelinde anlaşamadığımız için iptal edilen bir çalışma ve şu anda yayına giren versiyonu bulunuyor. bir patent şirketinin dahi bunu yapması içler acısı; ne biçim memlekette olduğumuzu bu örnekten anlayabilirsiniz...
web adres: http://www.patentdunyasi.com benim yaptığım: kendi yaptırdıkları: |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Re: patent şirketi de bunu yaparsa kime güvenirsiniz?
hak iddia etme peşinde değilim,ama alternatif olabilen türde bir layout stilinin böyle kötü hale getirilerek harcanması üzücü... evet grafikler rezalet durumda son halinde, böyle birşeyin üzerine de hak iddia etmek istemem. vermiş oldukları yazılımcı içine etmiş tam anlamıyla. ama bence düşünülmüşse, tasarlanmışsa, uygulamaya bir miktar dahi alınmışsa, bu bence fikri bir eseri çalmaktır.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Üstad ben ikisi arasında grafik kalitesi olarak fark göremiyorum. Şöyle ki birinci dizayn sizin portföyünüzdeki diğer işlerinize hiç benzemiyor. (m.ü.g.s mezunu olduğunuz için söylüyorum)
Geçmiş olsun, bendeniz de aynı durumu teklifte yaşadım. Bir reklam şirketine proje çıkardım. Anlaştık mukavele yapacağımız gün aradı başka biri işe başlayacak dedi. Sonra benim projede yapmak istediklerimi yeni arkadaşa, aynı kalite de olmasa da yaptırdı. Yani "Gülü tarife ne hacet ne çiçekdur biliriz" bilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Bunun olmasını engellemek için, görüşmelerimde projeyi karşı tarafa sunuyorum ve yanlarından ayrılırken detaylı projeyi tekrar geri topluyorum. Bu projenin onlara özel hazırlandığını, burada bırkamayacağımı ve benzer teklif verecek firmalardan da aynı şekilde sunum hazırlamalarını tavsiye ediyorum. Analizi yapılmış projeye teklif vermek ve yapmak kolay olur. Teklif aşamasında ise analizini yaptıgımız projenin cok basit halini teklif olarak sunuyorum.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Geçmiş olsun. Ben bi iş görüşmesine gittim bir şikete bende tasarım istediler tekstil firması için. eger başarılı olursam kabul ediceklerdi işe neyse ben yaptım tasarladım ve şirkete mail yolu ile yolladım. Aradan 2-3 hafta geçti halen bana cevap vermediler. Ancak sitenin yaptıgı çalışmalar bölümünde benim tasarımın bir tek rengi degişik olarak yapılmış oldugunu gördüm.
Yani bunu bir çok şirket yapıyor. O yüzden artık iş aramıyorum serbest olarak iş yapıyorum.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Unutmayın ki FSEK'e göre "web siteleri" direk açıkça belirtilmese de, fikri bir eserin kopyasının izinsiz kullanımı suç teşkil ettiği için ve bütün web sitelerinin "bir kopyası" istemci bilgisayara kopyalandığı için bu tip bir kullanım da direk FSEK kapsamında cezayı gerektiriyor.
Tek önemli nokta bu sanat eserinin önceden bir sitede yayınlandığını ve bunun sahibinin kim olduğunu tam olarak gösterebilmek.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
3 saat sonra kendini yok edebilen sunumlar olsa keşke...
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali |