|
|
#11 (permalink) | ||
|
Yer: paris
|
Re: Alıntı demekte yanlış olabilir (logoyu flip horizontal etmiş)
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Ben, çalıntı demedim. Hatta, başlıkta da yazdığı gibi "Alıntı demekte yanlış olabilir" bile dedim.
---------------------------------------------------------------------------- Basitlikten yola çıkarsak büyük firmaların ve büyük markaların logolarının ne kadar basit olduğunu görürüz. Microsoft, ORACLE, CASIO, SONY, NOKIA vb. gibi örnekler çoğaltılabilir. Amaç hep aynıdır. İyi Bir Markanın Özellikleri a) Markanın söylenişi kolay olmalı. Başkalarıyla karışmamalı. b) Herhangi bir ürünün ya da kuruluşun adı, başka alanlarda kullanılmamalıdır. c) İnsan isimleri olmamalıdır. Aynı isimden pek çok kişi olabileceği ve ayrı yerlerde belki de aynı konudaki bir markalamada kullanılabileceği marka düşünülmelidir. d) Coğrafî isimler olmamalıdır. Aynı yörenin ismini kullanan pek çok firma ve ürün adı vardır. Bu durum, tüketici için de, firma için de olumsuzluktur. e) Markalar, ürünün özelliğinden dogmasalıdır. Ürünle ilgisi olmayan, uydurulmuş bir ismin akılda kalma şansı daha fazladır. İyi Bir Amblem ve Logotaypın Özellikleri a) İlgili kuruluşun ya da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Bir parfüm logotaypı için inşaat sektörünün yapısına uygun bir yazı karakterinden yola çıkılmaz. b) Her insanın bir kişiliği olduğu gibi, kuruluşların da bir kişiliği vardır. Amblem bunu yansıtmalıdır. Mesajını üstünde taşımalıdır. c) Özgün olmalıdır. Amblem ve logotaypın yapılış amacı zaten ayırt edicilik sağlamaktır. Eğer başka örnekleri çağrıştırırsa veya bilinen bir amblem kopya edilmişse hiçbir etkisi olmaz, aksine olumsuz bir imaj yaratır. d) Renk ve biçim olarak bütünlük içinde olmalı. Değişik yerlerde (kâğıt üstünde, rölyef olarak, rozet için, vb.) kullanılabileceği unutulmamalıdır. Küçültüldüğü zaman ayrıntılarını kaybedecek özellikte olmamalıdır. e) Logotayplar, okunabilir olmalıdır, özgünlük yaratmak kaygısıyla gereksiz çizgi ve resimler kullanılmamalıdır. Harf adetinin çok olması, okunurluğu bozmamalıdır. • H. Pektaş'ın "Basın İlanlarında grafik Tasarımın Yeri ve Önemi" konulu Y. Lisans Tezi içinden alınmış bir bölüm. Ankara, 1988 Amblem, Logo, Marka, Renk
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Alıntı:
Burdaki örneğe basit derken basitliğini küçümsemedim. Ama tüm dünyayı düşünürsek kırmızı bi kare üzerine beyaz bi eğri koyma iki kişinin aklına da gelebilir. Üstelik aynı anda da değil. Bir sene arayla. Olamaz mı sizce? |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
logo nasıl olmuş, o konuda bir yorum yapmak istemem, fakat bana da logonun alıntı/çalıntı dan ziyade üçkağıtçı ilham perisinin bir oyunu gibi geldi. Yani çok kompleks yapısı olan bir logo olmadığından araştırsak buna benzer onlarca logo daha bulabiliriz gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var ..
![]() Sevgiyle..
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|