Zoque.Forum
»
alametifarika.com.tr vs greyny.com
|
| (Ç)alıntı İşler Bölüme sadece screen shot'ı alınmış, konuya [img] komutlarıyla eklenmiş ya da link verilmiş mesajlar; ek bilgi içeren mesajlar kabul edilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: alametifarika.com.tr vs greyny.com
bir de bu mevzunun, alametifarika'nın gazetelere boy boy ilan verip. "global pazara giriyoruz, çok büyük müşterilerimiz olacak. ister yazar ol, ister grafik tasarımcısı, ister web tasarımcısı. ne olursan ol gel." tarzında bişiler demesinden sonra ortaya çıkması hakkaten komik oldu.
![]()
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
bu konuda bir tek ben sinir oluyorum sanıyordum. gubarak.com, abidikgubidik.com, honkurtiksir.com gibi adresleri de bekliyorum ben. yakındır.... |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | ||
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
pek bi alakasiz olucak ama isim onemli bir mevzu. enteresan sekilde ismi duzgun olan sitelerin tutmama olasiligi cok fazla. mantik olarak mp3.com, (e)mail.com, search.com gibi isimlerin yaptiklari isle birebir baglantisi olacagindan daha fazla tutmasini beklersiniz ama nedense oyle olmuyo genelde. yahoo, Google, youtube... hmm dogrudan hicbirisinin anlami yok belki ama kenarindan kosesinden baglantisi vardir mutlaka. sonuc olarak cekim kuvveti ismin enteresanligiyla artiyo..
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yahoo doğrudan anlam olarak bağlantısız gibi, ama bir haykırış sesi, evreka! gibi... birşey bulunduğunda atıldığı düşünülen bir ses. Google, gözlük/ dürbünden geliyor ve uzakları görmek manasında. youtube, tube'un günlük kullanımda tv'ye karşılık geldiğini düşünürsek sizin tv'niz gibi bir anlama çıkıyor. tabii piknik tüpü bunun yerel/ilkel kopyası, o ayrı.
yani aslında çok da anlamsız değiller. mp3.com a sahip olsam emin ol, 500bin$ eden bu ismi anında satışa çıkarır, güzel bir tatil yapardım. esas türk sitelerindeki x, hatta xx, ia gibi harfleri ve bazen de bebek seslerini kullanma amacını ben hala anlamadım. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
"Yahoo" Güliver'in Seyahatleri romanındaki bir ırkın ismidir ve arama motorunun ismi de aslen buradan gelmektedir.
Google adı ise "Googol" kelimesinden gelmektedir. Googol, 100 sıfırlı sayı demektir ve çokluğun bir simgesi olarak kullanılmaktadır. Google'da arama yaptığınızda, bulunanlar sayfasının en altında Google'ın Gooooooooooooooogle şeklinde yazılmasının esprisi de budur. Alıntı:
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!