|
|
#21 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Re: alametifarika.com.tr vs greyny.com
Alıntı:
bizim burada yapabileceğimiz ise. domain alıcılarına web sitelerinin içeriğini veya amacını çağrıştıran, akılda kalıcı domainler almalarını tavsiye etmek olur. Mesaj XXL tarafından 01.12.2006 (20:33) yeniden düzenlendi.. Açıklama: yazım hataları |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ya benim amacim apayri bi tartisma baslatmak degildi... ayrica konuyu saptirdigim icin ayrica bi ozur dilerim. ancak benim yaptigim yorum biraz daha farkliydi. yani hangisinin anlamli hangisinin anlamsiz oldugundan cok, ironik veya imali, benzetme iceren domain isimlerinin daha on plana ciktigiydi. e tabi yapilan isin duzgun olmasi da onemli ancak birebir yapilan isi anlatan domain ismi, veya keyword search'e dayali domain isminin akilda kalmamasi enteresan bir sey. internete baglanan bir kisinin email adresi icin ilk girecegi adres muhtemelen mail.com'dur heralde. ancak biraz daha zaman gecirdikten sonra bu yerine cok daha isine yarayacak yahoo veya baska bir mail servisi saglayicisi bulacaktir... daha enteresan geldigi icin baska bir adres kullanacaktir.
kisacasi bahsettigim domain'in ilgi cekici olmasi. encyclopedia yerine wikipedia gibi... |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
demek ki her ismin saçma olsa da olmasa da bir koyuluş gerekçesi var. çağrıştırdığı bir anlam var. bu bakımdan türk siteleri abidik gubidik domainler kullanıyolar demek de abidik gubidik kaçar
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
konu neydi hatırlayan var mı acaba?