Zoque.Forum
»
Çalan: TemplateMonster / Çalınan: Rtelektrik
|
| (Ç)alıntı İşler Bölüme sadece screen shot'ı alınmış, konuya [img] komutlarıyla eklenmiş ya da link verilmiş mesajlar; ek bilgi içeren mesajlar kabul edilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Çalan: TemplateMonster / Çalınan: Rtelektrik
İlk defa buraya bir konu açıyorum sanırım : )
Konuyu, sadece dava açma ihtimalime karşı kanıt olarak sunabileceğim için açıyorum. Çalan firma / iş: http://www.templatemonster.com/flash...tes/18849.html Çalınan iş http://www.rtelektrik.com Pek de tahmin edilmeyecek birşey, template monster'da böyle bir işin olmasıdır sanırım. Ancak keratanın birisi 2007 mayıs ayında tasarladığımız siteyi nokta atışıyla takır takır kendine uygulamış ve üzerinden para kazanıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Çalan: TemplateMonster / Çalınan: Rtelektrik
ben çok benzetemedim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
"PROJELENDİRME VE TAAHHÜT " şeklinde yazılan yazının altındaki kutularla renk paleti ve açıklayıcı yazının slide ile kaydırılması dışında ben yakalayamadım.
Bilmediğimiz bir şey mi var? Bu işi yapan bir tanıdığınızda yavaş yavaş ortaya mı çıkaracaksınız? Çözemedim. Ama ben bu renk benzerliğini hiçbir mahkemenin çalıntıyı bırakın esinlenme adıyla bile kabul bile etmeyeceğini düşünüyorum. Sadece rtelektrik firmasına dikkat çekilmiş oldu.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Ssonmez, gerçekten çok ayıp. RTElektrik firmasına dikkat çekmek isteyecek olsaydık, bunu buradan değil başka yollardan yapardık.
Arkadaşlar, sanırım olaya biraz tasarımcı gözüyle bakmak lazım; son kullanıcı gözüyle değil. Çünkü olay, X stilini alıp X1 olarak, Y elementini alıp Y1 olarak sunmaktan ibaret, birebir kullanım söz konusu değil. Daha açıklayıcı olması açısından ekte bir görsel sunuyor ve senaryoyu yazıyorum: TM'deki tasarımı yapan arkadaş büyük bir ihtimalle RT'ye rastgelmiş (kendileri y.dışı ile de çalışan bir firmadır) ve:
Diğerleri de ekran görüntüsünde çizili zaten. Gerçekten fikirlerinize saygısızlık etmek istemiyorum ancak ne kadar tasarımcı arkadaşım varsa "evet bariz bir layout/element çalımı var" görüşüyle geliyorlar bana : ) |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Bu çalıntı konusundan midem bulanmaya başladı artık. Zoque buna artık daha fazla alet olmamalı. Bir çalıntı yakaladığını düşünen kişi tarafları uyarır, eğer kendi de zarar görüyorsa gider dava açar. Olur olmaz işler çalıntı diye geliyor hala da bu mod devam ediyor.
gameover bu foruma ihbar hattı tavrı takınmanız kusura bakmayın ama bu foruma saygısızlık. Yani fikirlerinize saygısızlık etmek istemiyorum diyerek bunu yapmamış olmuyorsunuz. Bir sürü insan (bunlara ben de dahilim) diyor ki "benzemiyor" siz diyorsunuz ki Alıntı:
bu ifadeyi çözümlemek için satır aralarına bakmaya da gerek yok açıkça saygısız bir tavır ve ben bunu kabul edemem. Ve fikrimi sizin bu kabul etmediğim cümlenizi gözardı ederek belirtiyorum : Bu tasarım çalıntı değildir ve ayrıca her iki tasarım da zaten fazlasıyla template kokmaktadır. Her iki tasarımda da klasik template elementleri göze çarpmaktadır. (bu sözlerim template karşıtı olduğum gibi bir sonuca da götürmesin kimseyi daha önce forumda bir kaç defa bu konuda fikrimi açıkça beyan ettim çünkü. ) Ve son söz: Lütfen bir mesaj yazarken empati kurmaya çalışın. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Punisher999, kesinlikle çok ama çok yanlış anlamışsın. Eğer benim ifadem yanlışsa ben çok özür dilerim. Demeye çalıştığım, birebir çalıntı olarak bakmayın: layout / element bazında bakın demekti. Çünkü öyle baktığınızda benzerliği görebiliyorsunuz.
Alıntı:
Bu sizin midenizi neden bulandırıyor anlamıyorum. Zira eğer bir haksızlık olduğu düşünülüyorsa bu paylaşılır ve tartışılır. Eğer bir suistimal olduğu düşünülüyorsa da bu kapatılır. Bu kadar basit. Taraflardan TemplateMonster ise yazılı olarak uyarılmıştır zaten. Ortamı germek gibi bir niyetim yok, yanlış anlaşılmak da istemem. Tekrar ediyorum; düşüncelerinize saygısızlık etmek, sizleri küçük görmek haddime düşen birşey değildir. Sadece örnek vererek konuyu daha açık hale getirmek istedim: Birebir çalıntı yoktur, ancak gerek yerleşim gerekse de kullanılan elementlerin bir tasarım içinde 3'den çok olacak şekilde birbirine benzemesi bence çalıntıdır. Sonuçta, bahsi geçen site ile, sadece bir özellik benzer değil. İki değil, üç değil. Büyük bir yüzdesi ufak farklılaştırmalarla temelde aynı kapıya çıkıyor. Bu nedenle de esinlenmeden çok çalıntıya girdiğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
bu kadar senedir tanıyorsun şahsımı, bir tek kişiye düşündüğün şekilde incitici veya peşin hükümle suçlayıcı yazdığımı gördün mü? Cümlemi bu şekilde yorumlayabileceğini hiç düşünmemiştim. Düşünsem yazmazdım. Senin iyi niyetini bilerek gayet rahat yazdım. Bir kasıt aramadım. Ancak birinin çalmış olabileceğini direkt söyleyemiyor veya elinde kesin delil olmadığından bir şekilde konuya yaklaşıyorsun diye düşündüm. Çünkü çok şükür Allah bize de göz vermiş ama demek sanatçılığımız süper değil, tasarım dehası da değiliz bu bakış açısıyla. Ama internet Türkiye'ye geldiğinden beri milyona yakın site gezmiş birisi olarak şahsen buna "çalıntı demek" imkansız diyorum. Bu konu başlığı altında nice "kalıptan çıkmış site şablonuna" bile, benziyor demekte, kesin konuşmakta zorlanan dünya kadar insan, bu kadar keskin bir şekilde "Hayır bunlar bize çalıntı şeklinde gelmiyor" diyorsa bence düşünmelisin. Ama farklı birşey varsa, bizim bilmediğimiz bir bilgiye sahipsen onu açıklamasın. Tekrar ediyorum bu süreç içinde şahsının iyi niyetle ve görüşleri doğrultusunda konuyu açtığına inandım ve sana "ayıp etmeye" çalışmadım. Ama olayın akışına bakarsan firmanın adının gereksiz ve delilsiz bir olaya karıştığını göreceksin. Üstelik Google aramalarında en üstte çıkacaktır bu konu. Durumu anlamayanlar Türkler yabancı siteden çalmış bile sanabilir. Forumda bir sürü bu tür garip anlaşılmama mesajı, hatta tehdidi aldık. Cihangir'e sorarsan kamuyla paylaşmadığımız fakat başımızı ağrıtan tonla gereksiz olayı ve insanı anlatacaktır. Bir çok defa bu bölümün çok riskli ve hukuki sorun doğuran bir yer olduğunu düşündük. Fakat bölümü kapatmadık. Bundan dolayı gönderilen örnekler bariz olmalı ve biz de (kendimi kastetmiyorum üyeleri kastediyorum) çalıntı olduğuna evet diyebilmeliyiz. Bir daha söylüyorum. Sana sevgim ve saygım sonsuzdur ve elektrik şirketine dikkat çekilmesinde kullandığım anlam düşündüğün gibi değildir. Bu nedenle ayıp ettiğimi düşünmüyorum.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Acikcasi ilk baktigimda ben bir calintilik sezemedim, sonra senin screenshot ina bakinca su karara geldim :
Adamin bu siteyi gormus olma, ihtimali var, esinlenmis olma ihtimali de yuksek ama bence de calinti denilecek bir durum yok. Ek olarak tesaduf olasiligi hakkinda bizzat basimdan gecen bir olayi ileteyim, Yaklasik 6 sene kadar once tasarim ile daha yogun ugrasirken bir site tasarliyordum, ozetle tasarim sitelerinden haberleri tek bir yerde toplayan ve RSS toplama tarzinda bir site hazirliyordum. Siteyi hazirlarken de bir kac arkadas ile paylasiyordum. Yayinlamaya yalasik 3-5 gun kalmistiki arkadasim yeni yayina gire bir siteyi bana gosterdi, o gun yayina girmisti. site benim yaptigim isin tamamen aynisini yapiyordu, Tum renk tonlari ayniydi, Arka plan benim ki soldan saga cizgilerle dosenmisken onunki ayni ton ayni desen sagdan solaydi vs. Ben ve tum benim tasarlardigim sistemi bilen arkadaslar dumur olmustu tabii ki. Ozetle eger o siteden sonra ben kendi sitemi yayinlasaydim herhalde buyuk bir hirsiz olarak suclanirdim. Ozetle iki tarafin da birbirinden gormesi imkansiz olan bir durumda bu olay oldu, dolayisiyla tesaduf secenegini veya ilham alma secenegini hafife almamak lazim. Malum tasarimda etki kaynaklari cok benzerlikler gosteriyor ve son tasarimlarda bu yuzden birbirlerine beklenmeyecek kadar benzeyebiliyorlar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul |