Zoque.Forum
»
crea.web.tr çalıntı referans listesi
|
| (Ç)alıntı İşler Bölüme sadece screen shot'ı alınmış, konuya [img] komutlarıyla eklenmiş ya da link verilmiş mesajlar; ek bilgi içeren mesajlar kabul edilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
crea.web.tr çalıntı referans listesi
Crea.web.tr sitesinin sahibi (artık bu da kuşkulu) İlker Turhan, projesinde yer aldığını iddia ettiği referanslarını piyasadan çalarak sitesine yerleştirmiş olduğunu farketmiş bulunmaktayım.
Mimar olarak çalıştığım iglo.com.tr sitesini Zebra Design Factory'e yaptırdığımız (Zebra'yla görüştükten sonra böyle bir elemanla da çalışmadıklarını bildirdiler) halde, kendi sitesine arkaplanını kendisinin yazdığını iddia ediyor. Diğer referanslarında neler var ilgilenmedim dahi. Birilerine bir iş yaptırırken dikkatli olmayız. Böyle hırsızlar çöp işler çıkararak, hırsızca gösterdikleri referanslarla haksız kazanç sağlıyorlar. Yuh diyoruz, başka birşey demiyoruz. (sitesinin açılışında koskoca zoque banner'ini gören de gerçekten adamı birşey zanneder )
http://www.taskisla.net/set Mesaj aLha tarafından 25.04.2008 (21:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: crea.web.tr çalıntı referans listesi
site biryerlerden tanıdık gelmişti zaten . Bakın kendi sitesi de kiminkinden esinlenmiş!!!Yada direkt alınmış mı demek lazım bilmiyorum...
http://www.crea.web.tr http://www.interactiveanddesign.com/
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
İki haftalık bir üye' den bunlar çıkıyorsa bu demektir ki üzülerek söylüyorum forumun kalitesi düşmeye başladı.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
Foruma her üye olan kisi icin sorumluluk tasidigimiz; tüm yaptiklarini otomatik olarak benimsedigimiz mi düsünülüyor acaba? Senelerdir bu tür durumlar karsisinda tepkimizin acik ve net oldugunu, yeniden bunlari tekrarlamaya gerek olmadigini düsünüyorum. Yok, simdiye kadar bunlar anlasilmadiysa da, kimse birbirini yormasin lütfen.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
aLha arkadaşımın ithamLarına bir cevap vereceğim eLbet..
Birincisi; FikretAkın kardeşim olayın Zoque.NET ile bir ilişkisi yoktur.. Komplo teorileri uretmezseniz herkes için daha uygun olacaktır.. Gelelim asıl meseleye; meteoz arkadaşımızın interactiveanddesign.com un emitasyonu'nu kendine uyarlamış demesi mantıksal olarak dogrudur.. Daniel Caprizzi adlı italyan arkadaşımızın izni olmadan alınmış ve fransızca olarak yazışmalarımda yani mailler dogrultusunda olay tatlıya bağlanmıştır... (Olayın tatlıya bağlanma sebebi italyan futbolu'dur.) Diğer bir konu; Zoque.NET'teki meteoz tarzı arkadaşlar tabiki interactiveanddesign.com sitesini bilecekler. Bile bile lades olamayacağını herkes bilebilir. Bir ikincisi ise, zaten ben çoğu arkadaşıma o sitenin bir kopyasıdır demişimdir.. aLha iLe görüşmelerimde Crea.web.Tr sitesinin yapımı ve kodlaması konusunda bir sohbet geçmemiştir. Forumda bu nick ile iki haftalık çömez oldugumdan dolayı mazur gör beni FikretAkın. ilkerturhan kullanıcı adı Üyelik Tarihi: 07.04.2008'dir.Ki zaten gördünüz değerli yorumlarınızı hayr-ı lütufta bulunmuşsunuz. 2002 de kayıt olmuştum şifre unutkanlığı yaşantısı herkeste olmuştur. Bunu sana ispatlayamamış olmam beni biraz uzdu ayrıca... Gelelim sana aLha kardeşim; iglo.com.tr sitesini benim yapmadığımı soyluyorsun doğru ben yapmadım. Bu konuda dürüst olacağım. İçerik konusunda zengin olan siteler her zaman dikkatimizi çekmiştir. Zaten sileceğim. Bu olay seni rahatsız etmekten çok memnun etmeli.Kıskanılan bir site yaptır(t)mışsınız. Referans olarak gösterilen sitenin şirketinde çalışıyorsun, benim kullandığımı fark ediyorsun, iglo.com.tr yi sen yapmadın ama çok ilginçtirki siteyi yapan Zebra Bilişim A.Ş. bizim sitemizi referans olarak gosteremezsin demiyorda sen gelip ağır ithamlarda bulunuyorsun. Çömezliğime ver diyeceğim... Senin gibi kullandığım 3 site daha var. Zaten onlarda mail atıp rahatsız olduklarını belirttiler.. Çok ilginçtir ki bu olaydan yani seninle geçen diyaloglardan sonra hepsi aynı anda geldiler.. Bu olayda bir gariplik var eminim.. Neyse bu tartışılır... Zoque.NET'in adını karaladığım için butun uye arkadaşlarımdan özür diliyorum. cihangir abininde biraz kızdıgının farkındayım. O da mazur görsün. Ama ben hiç birşey olmamış gibi forumda paylaşımlarıma ve sorunlarıma çözüm armaya devam edeceğim. Evet Arkadaşlar kısacası iglo.com.tr ve 3 adet site sahte referanstır, interactiveanddesign.com sitesinin emitasyonudur. ilkerturhan nicki 2 haftalıktır. Kullanıcı Adı'nı kullanan şahıs (ben) eski bir Zoque.NET üyesidir. Sanırım bu kaos uzun sirmez ve Zoque.NET ile bir ilşkisinin olmadığı anlaşılır... Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir siteyi beğenmek, taklit etmek ve taklidi o şekilde yayınlayabileceğiniz anlamına gelmez. öğrenmek için taklit edebilirsin. ama bir site yayına girdi mi, profesyonel bir yayındır o. ve nasıl çalıntı reklamları, etik açıdan eleştirirsek, senin yaptıklarını da eleştiririz. mesleki çerçevede bakarsan, meslek alanımızın etik kirlenmesini önlemek olarak da görebilirsin. nitekim hiçbir mesleğin profesyoneli, etik ilkelerden sapmak, etik yanlışlığını bile bile bir işi kopyalamak istemez.
yaptığının yanlış olduğunu kabul etmen ve söz konusu siteleri silmen doğru bir davranış olmuş. bundan sonra daha dikkat ederek üretim yapmanı öneririm. bir gün, işini kopyaladığın bir şirket, sen fark etmeden seni dava etmiş bile olabilir. sonuçta tasarım ve yazılım ürünleri, üretildikleri andan itibaren üretenin malı olan fikir-sanat eserleridir. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
İlkercim be,
Senin sahip olduğun etik anlayışının 10'da birine sahip olsaydım MSN'de benimle yaptığın diyalogun tamamını paste ederdim buraya da gülerdik hep beraber. set@taskisla.net: güzel çalışmalar çıkarmışsınız ilkerology@msn.com: ben hep guzel çalışma çıkartırım şeklinde başlayan, ve devam eden. O pişkinliklerin yüzünden ben buradaki diğer arkadaşlarım kadar anlayışlı yaklaşamıyorum bu konuya. Edit/ Bu arada FikretAkın ben hiç bir anlam veremedim konunun zoque network'le bağlantısına. Hani ne demek istediğini anlamadım. Ne alaka yani bir üyesinin böyle birşey yapması?
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
yerinde olsam tek laf demeye yüzüm olmazdı. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali |