|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
![]() Kod:
<script> function kontrol(){ var r, re; var s =escape(document.myform.imza.value); re = /%0D%0A/ig; /* %0D%0A == enter */ r = s.match(re); if(r!=null && r.length>=3){ alert("Lütfen Dikkat !\nİmza kısmında 3 satırdan fazla kullanmayınız!"); document.myform.imza.focus(); return false; } else{return true;} } </script> <form name="myform" onsubmit="return kontrol()"> <textarea name="imza" style="width:200px;height:200px;"></textarea> <input type="submit"> </form> |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
biraz daha farklı bir yaklaşımla
ASCII(10) New Line (NL)'ı ifade eder, buna göre textarea'yı split edip kaç satırdan oluştuğunu hesaplatıyorum... Kod:
<HTML> <body> <script> function bak() { var mytext = document.aa.txt.value.split(String.fromCharCode(10)); alert(mytext.length + " satırdan oluşuyor"); alert("ilk satır verisi " + mytext[0]); } </script> <form name="aa" id="aa"> <textarea name="txt" id="txt"></textarea><br> <input type="button" id="ss" name="s"s onclick="bak();" value="say"> </form> </body> </HTML>
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 08.10.2003 (16:18) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Kod:
<HTML> <body> <script> function bak() { var linelimit=5; var mytext = document.aa.txt.value.split("\n"); for(var i=0;i<mytext.length;i++){ if(mytext[i].length>linelimit)alert((i+1) + ". satır "+linelimit+" karakterden fazla"); } } </script> <form name="aa" id="aa"> <textarea name="txt" id="txt"></textarea><br> <input type="button" id="ss" name="ss" onclick="bak();" value="say"> </form> </body> </HTML> Bir de Enter için "\n" kullanımını atlamışsınız sanırım ![]() Bir de şu var, HTML' ler replace edilerek kullanılırsa daha sağlıklı olabilir; Şu Regex Pattern işi görebilir sanırım; ("" ile replace edilecek.) Kod:
"<[^>]*>"
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
@soul,
biz imzanın kaç satırdan oluşabileceğini hesapladık sen her bir satırda kaç karekter olacağını hesapladın yanlız dediğin gibi HTML' ler replace edilerek kullanmaya bir örnek yazarmısın. sonra JavaScriptleri birleştirip sağlam bir ürün elde edebiliriz gibi
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
<font class="myclass">deneme yazisi</font>
yazısını <span class="myclass">deneme yazisi</span> haline getiriyor... vaktim yok, uğraşamıyorum, sizler uğraşabilirseniz, burdan yola çıkabilirsiniz, vakit bulduğum anda uğraşacağım
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Buyrun;
HTML Code:
<HTML> <body> <script> function bak() { var linelimit=5,tmpline; var mytext = document.aa.txt.value.split("\n"); var Regex=/<[\s\S]*>/ for(var i=0;i<mytext.length;i++){ tmpline=mytext.replace(Regex,""); if(tmpline.length>linelimit)alert((i+1) + ". satır "+linelimit+" karakterden fazla"); } } </script> <form name="aa" id="aa"> <textarea name="txt" id="txt"></textarea><br> <input type="button" id="ss" name="ss" onclick="bak();" value="say"> </form> </body> </HTML> // bir hafta buralarda yokum foruma son bir katkımız olsun
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Kod:
<HTML> <body> <script> function bak() { /* script [.....] arasına yazılan ifadeleri görmezden gelir... <br>,<br/> gibi tag'lere göre optimize edilmesi gerekiyor... bir satırdaki karaktere göre de sınırlama getirilebilir... */ /* satır limiti */ var linelimit=3; /* satırdaki karakter limiti */ var charLimit=100; /* değer alınıyor */ var txt=document.aa.txt.value; /* HTML tag replace ediliyor... [ = HTML tag açılış ] = HTML tag kapanış*/ txt=txt.replace(/\[(.*?)\]/gi, ""); /* satır sonu ifadesine göre split ediliyor */ var mytext = txt.split("\n"); /* satırdaki karakter limiti kontrol ediliyor */ for(var i=0;i<mytext.length;i++){ if(mytext[i].length>charLimit) {alert((i+1) + ". satır "+ charLimit +" karakterden fazla");} } /* satır limiti kontrol ediliyor */ if(mytext.length>linelimit) alert("imzanız " + linelimit + " satırdan fazla olamaz..."); } </script> <form name="aa" id="aa"> <textarea name="txt" rows=10 cols=100 id="txt"></textarea><br> <input type="button" id="ss" name="s"s onclick="bak();" value="say"> </form> </body> </HTML>
|
|
|
#19 (permalink) |
|
birsey söylecegim ama kizmak yok
![]() template'ler icinde textarea'yi bulamiyorum. $messagearea diye bir degisken var ama tanimini template'lerden degil .PHP'lerden aliyor olmali. quelltext'te söyle birsey gözüküyor zaten. Kod:
<textarea name="message" rows="20" cols="70" wrap="virtual" tabindex="1" onkeyup="getActiveText(this);" onmouseup="getActiveText(this);" onchange="getActiveText(this);" style="width:100%">
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
view source dan bakınca imza alanının
Kod:
<textarea name="message" rows="20" cols="70" wrap="virtual" tabindex="1" onkeyup="getActiveText(this);" onmouseup="getActiveText(this);" onchange="getActiveText(this);" style="width:100%"> form'un onsubmit'ine de yukarıdaki scriptlerin modifiye edilmiş halini koyarsan olur sanırım...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!