Zoque.Forum
»
.js ya da .css ile satir uzunlugunu kontrol etmek
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
.js ya da .css ile satir uzunlugunu kontrol etmek
.js ya da .CSS ile text uzunlugunu kontrol etmek mümkün mü? örnegin 5 satirlik bir metnin sadece ilk 3 satirinin gösterilmesini saglayabilir miyiz?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bahsi geçen satır kavramı bir text dosya için mi?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
söz konusu olan forumda kullanici imzalari.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir satırın satır olarak nitelenebilmesi için içerisinde carriage-return (CR - keycode=13) ve linefeed (LF - keycode=10) karakter kodlarını içermesi gerekir. bunlara göre arama yaptırılarak sonuca gidilebilir. en azından ASP'de bu şekilde yapılabiliyor, js ile denemedim...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@biolight: yanlış hatırlıyor veya karıştırıyor olabilirim ama sanırım "height" özelliği bütün tarayıcılar tarafından desteklenmiyor.
sanırım biraz PHP karıştırsan hızlı bir çözüm bulabilirsin: ör: explode() kullanabilirsin. genelde '\n' lere göre ayırman yeterli olacaktır. explodeile birlikte wordwrap kullanmanı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Hocam aslında vbuletin imza hackleri vardı; ancak PHP ile hızlısından şu şekilde bir çözüm olabilir;
explode() ile array e attıktan sonra strlen() ile kııstlanır. Bu kısıtlama imza girerkende yapılabilir ki bu şekilde olursa çok daha güzel olur aslında. Aksi takdirde her mesajda bu kısım gereksiz yere çalışıp sistem resourcelarını yiyecektir.
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
ama esas problem overflow da eski tarayıcılar anlamıyor bunu ![]() zoque sorusunda Alıntı:
esasında en pratik çözüm sizin de dediğiniz gibi server tarafında olayı bitirmek ama bunun da şu sakıncası var gibi kişi imzasını düzenlemek için zaman harcayacak ve görüntüleyecek bir de bakacak ki serverda bütün işler değişmiş sonra yeniden geri dönecek imzayı yeniden düzenleyecek. ben imza kullansaydım ve böyle bişi olsaydı sinir olurdum. benim önerim ise direk imzanın düzenlendiği yerde javascriptle kontrol yapılım kodlar servera gönderilmeden kişi uyarılmalı veya imzanın kaç satır olacağına müdahale edilmemeli ![]() |
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
su an imzalarda kullanilan karakter kisitlamasi var, 300 karakterden olusuyor. fakat benim kullanmak istedigim satir olarakta bunu kontrol edebilmek. bir bakalim artik
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!