|
|
#1 (permalink) |
|
|
tüm css kullanımlarını nereden bulabilirim ?
Merhaba hep işin programcılık kısmında olduğum için tasarımla pek alakam yoktur ama kendime yaptığım sitelerde vs. grafik özürlü oluğum için CSS ve JavaScript ile ufak tefek şıklıklar yapmaya çalışıyorum. Ama bu CSS olayı her geçen gün gözümde büyüyor çok güzel bişeymiş bu CSS buğün rastladığım bir kod içinde <!--[if IE]> <style type="text/CSS"> body { overflow-y: hidden; } div#bodyContent { height: 100%; overflow: auto; } </style> <![endif]--> şeklinde yazılmış bir kontrol gördüm HTML içinde "if" vb kullanıldığını hiç bilmiyordum bu konuda birinci elden kaynak nereden temin edilebilir mesal HTML yi geliştirenler de midir en işe yarar anlatım ?..... kısacası ben şöyle CSS ve HTML ile ilgili eksiksiz bir dökümanı nereden bulurum ? çünkü büğüne kadar HTML i iyi bildiğimi sanırdım ama sanırım bilmediğim şeylerde çok fazla selamlar |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
Re: tüm css kullanımlarını nereden bulabilirim ?
zannımca kodu yazan bilgi amacıyla yazmış o satırları..
daha sonra kodu açıp baktığında kolaylıkla neyi niçin yazdığını anlasın diye..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
yazdıkları açıklama satırları. herhangi bir etkisi yok yani.
ek olarak w3c.org da CSS bölümü en geçerli kaynaktır (gereksiz ie efektlerinden vesaire arındırılmış) w3schools.com da var. bir de alistapart.com takip edilesi tabi. Mesaj gameover tarafından 29.06.2004 (11:50) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Çalışmasının sebebi if kısımlarının sadece IE desteği olması, daha doğrusu bu CSS Hack denilen hadiselkerden browserlar arasi uyumsuzluklari gidemek icin bu tip ek kodlarla sadece tek platformda olusan sorunlari cözüyorlar.
Yani denildigi gibi onlar sadece yorum (comment) Bir de CSS içerisinde sadece IE nin destekleyeceği "expression" ile JavaScript yazilabilir, direk bu etki degil ama olsun ilgini çekebilir. CSS Reference siteleri, http://www.htmlhelp.com/reference/css/references.html
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Kanada
|
<if IE> CSS icinde conditional comment denilen bir olay. Eger <If IE> <endif> satirlari arasinda bir CSS yazarsan (bircok nedeni olabilir bunu kullanmanin. Mesela bircok browser mouse pointer degistirmene izin vermiyor, bazi browserlar CSS'i IE'den daha degisik render ediyor mesela margin-width bug vb.) CSS kodunu yanlizca IE gorur. Daha fazla bilgi istiyorsan http://msdn.microsoft.com/library/de...omment_ovw.asp adresine git.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Yukarıdaki mesajdada yanlış bilgi vermiş olduk Neyse düzeltildi
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!