Zoque.Forum
»
CSS Selectors
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
CSS Selectors
ul > li
h1 + p Yukarıda örnek olarak verdiğim ( >, + ) selectorsları ne amaçla ve nerelerde kullanılırlar ve en sık kullanılan browserlar (ie, Firefox, opera) tarafından tam olarak destek veriliyormu bu özelliklere. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: CSS Selectors
Sanırım biraz kurcalayınca nasıl çalıştıklarını anladım.
> Child elemente sahip selectorlar içinde kullanarak şu elementin bilmem kaçıncı child elementi şu özelliklere sahip olsun diyebiliyorsunuz. Örnek: <ul> <li>Text1</li> <li>Text2</li> <li>Text3 <ul> <li>Tex1<li> <li>Tex1<li> </ul> </li> </ul> ul > li > li { font-weight:bold ;} bu şekilde bir tanımlama yaparak ikinci ul altındaki li elementinin yazılarını bod yapabiliyoruz. --------------------------------- + ise arka arka eklenmiş selectorlere style vermek için kullanabiliyorsunuz. Örnek: <h1>Başlık</h1> <p>Paragraf</p> <p>Paragraf</p> <p>Paragraf</p> h1 + p + p { color:#DCDCC } bu şekilde bir tanımlama yaparak h1 den sonraki 2 nci paragrafa istenilen özellik atanabiliyor. Anlatımım çok zayıf ama sanırım sizde bir kaç örnek yaparak rahatlıkla anlayabilirsiniz. Not: Sanırım bu özellikleri sadece Firefox destekliyor. IE 6.0 da bir sonuç alamadım. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: CSS Selectors
CSS kalabalığından kurtulmak için http://www.fatihhayrioglu.com/?p=146 makalesi de gayet güzel anlatılmış.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!