Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » CSS » CSS yardım talebi...

CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.11.2006   #1 (permalink)
efedrin

Yer: ankara
CSS yardım talebi...

arkadaşlar
herhangi bir id nin içinde yer alacak ögelerin(metin, resim, menü, tablo vs..) sadece o id nin özelliklerine göre davranıp, o id nin içinde bulunduğu bir üst id, class veya body nin özelliklerini uygulamaması için ne yapabilirim?

daha detaylı açıklayacak olursam
farzedelim elimde şöyle bir kodum var;
#icerik { margin-top: 0px;
margin-left: 154px;
padding-top: 5px; }
bu kod sitemin tüm bilgilerini taşıyor, solunda, üstünde ve altında menu, header vs. var. ve bu kodun içinde #icerik ul{...), #icerik li{...), #icerik a:link{...), a:visited. vs olduğunu düşünelim. (burdaki listeler dikey liste halinde)
şimdi şu şekilde olan bir sayfada;
<div id="icerik">

<div id="tab">(tabdaki listeler yatay liste)
<ul>
<li>link1</li>
<li>link2</li>
</ul>
</div>

</div>

#tabda belirtilen pozisyonda yatay bir liste yapıyor ama link1 ve 2 nin diğer özellikleri (a:link, font rengi, arka plan rengi vs) özellikleri #tab daki gibi olması gerekirken, #icerik teki özelliklere göre oluyor...üstelik her bir ul ve li ye de ayrı ayrı id verdim ama sonuç değişmedi..

ben şimdi #içerik e nasıl bir kod yazmalıyım ki kendi içindeki diğer listelerin hiç bir özelliğine karışamasın...
zaten içerik içinde;

<ul>
<li>link1</li>
<li>link2</li>
</ul>
yazıldığı zaman kendi özelliklerine göre uyguluyor...
saygı ve teşekkürlerimle...

Mesaj efedrin tarafından 11.11.2006 (13:09) yeniden düzenlendi..
efedrin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.11.2006   #2 (permalink)
XXL

XXL's Avatar

Yer: Antalya
Re: CSS yardım talebi...

tüm sitenin özelliklerini icerik seklinde bir id ile çağırmak yerine normal bir şekilde kullanırsan sorunun çözülcektir sanırım. yani
#içerik ul {... } demek yerine sadece ul {... } diyip özellikleri öyle belirle sonra #tab içerisine istediğini yaz
daha çok yardımcı olabilmemiz için bir link yada dosya yollarsan iyi olur
XXL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.11.2006   #3 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul

arkadasin da dedigi gibi, id'lerden cok class'i kullan genel tanimlama icin. id'yi ozel noktada kullan.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #4 (permalink)
efedrin

Yer: ankara

teşekkürler arkadaşlar
aslına bakarsanız buraya ne zaman bi sorunumu yazsam aradan beş dakika geçmeden hatamı buluyorum

içerik içinde ul, li vs var, daha sonra ben içerik in içine çeşitli listeler ekliyorum ama bu listelerde örneğin #tab li a:link, a:visited vs olması gereken kodlar #tab a:link, a:visited şeklinde, arada li yok yani, hasta hasta uğraşınca gözden kaçıyor demek ki...
çok basit bir hata ama, sitenin temelini bu işleri ilk öğrenmeye başladığımda attığım için bu türlü hatalar sonradan ortaya çıkıyor ve de cevaplarınız sayesinde adım adım öğreniyoruz,
tekrar teşekkür ederim
efedrin şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
talebi , yardim , css

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:11.