Zoque.Forum
»
CSS yardım talebi...
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
CSS yardım talebi...
arkadaşlar
herhangi bir id nin içinde yer alacak ögelerin(metin, resim, menü, tablo vs..) sadece o id nin özelliklerine göre davranıp, o id nin içinde bulunduğu bir üst id, class veya body nin özelliklerini uygulamaması için ne yapabilirim? daha detaylı açıklayacak olursam farzedelim elimde şöyle bir kodum var; #icerik { margin-top: 0px; margin-left: 154px; padding-top: 5px; } bu kod sitemin tüm bilgilerini taşıyor, solunda, üstünde ve altında menu, header vs. var. ve bu kodun içinde #icerik ul{...), #icerik li{...), #icerik a:link{...), a:visited. vs olduğunu düşünelim. (burdaki listeler dikey liste halinde) şimdi şu şekilde olan bir sayfada; <div id="icerik"> <div id="tab">(tabdaki listeler yatay liste) <ul> <li>link1</li> <li>link2</li> </ul> </div> </div> #tabda belirtilen pozisyonda yatay bir liste yapıyor ama link1 ve 2 nin diğer özellikleri (a:link, font rengi, arka plan rengi vs) özellikleri #tab daki gibi olması gerekirken, #icerik teki özelliklere göre oluyor...üstelik her bir ul ve li ye de ayrı ayrı id verdim ama sonuç değişmedi.. ben şimdi #içerik e nasıl bir kod yazmalıyım ki kendi içindeki diğer listelerin hiç bir özelliğine karışamasın... zaten içerik içinde; <ul> <li>link1</li> <li>link2</li> </ul> yazıldığı zaman kendi özelliklerine göre uyguluyor... saygı ve teşekkürlerimle... Mesaj efedrin tarafından 11.11.2006 (13:09) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: CSS yardım talebi...
tüm sitenin özelliklerini icerik seklinde bir id ile çağırmak yerine normal bir şekilde kullanırsan sorunun çözülcektir sanırım. yani
#içerik ul {... } demek yerine sadece ul {... } diyip özellikleri öyle belirle sonra #tab içerisine istediğini yaz daha çok yardımcı olabilmemiz için bir link yada dosya yollarsan iyi olur |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: CSS yardım talebi...
teşekkürler arkadaşlar
aslına bakarsanız buraya ne zaman bi sorunumu yazsam aradan beş dakika geçmeden hatamı buluyorum içerik içinde ul, li vs var, daha sonra ben içerik in içine çeşitli listeler ekliyorum ama bu listelerde örneğin #tab li a:link, a:visited vs olması gereken kodlar #tab a:link, a:visited şeklinde, arada li yok yani, hasta hasta uğraşınca gözden kaçıyor demek ki... çok basit bir hata ama, sitenin temelini bu işleri ilk öğrenmeye başladığımda attığım için bu türlü hatalar sonradan ortaya çıkıyor ve de cevaplarınız sayesinde adım adım öğreniyoruz, tekrar teşekkür ederim |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!