»
CSS { Tablo Problemi }
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
CSS { Tablo Problemi }
merhaba arkadaşlar, CSS ve tablolarla ilgili şöyle bir problemim var, bir tablo yaptım 4 satır ve 4 sütun, stiller olarak.. Kod:
.medyatablo {
font-family: Tahoma;
font-size: 10px;
font-color: #000000;
border-top-style: dotted;
border-right-style: dotted;
border-bottom-style: dotted;
border-left-style: dotted;
border-top-width: 1px;
border-right-width: 1px;
border-bottom-width: 1px;
border-left-width: 1px;
border-top-color: #666666;
border-right-color: #666666;
border-bottom-color: #666666;
border-left-color: #666666;
yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: CSS { Tablo Problemi }
Öncelikli olarak CSS kodunu bu kadar uzun yazmanin anlami yok. Tüm borderlar ayni stile sahip olduklarina göre
.medyatablo { font : 10px Tahoma; color: #000; border-style: dotted; border-width: 1px; border-color: #666666; bu kod yeterli olacaktir, - Sordugun soruyu ise tam olarak anlayamadim, yapmak istedigini biraz daha aciklayabilir veya en azindan bir resim olarak gönderebilirmisin? Birde, tablo olarak düsünme, kutucuk olarak düsün. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: CSS { Tablo Problemi }
.medyatablo td { border: solid 1px #333; }
şeklinde .medyatablo class'ına sahip her tablonun içindeki td lere seslenebilirsin. içine de istediğin özelliği atayabilirsin. aşağıda da border özelliklerini daha da kısaltmak mümkün, onu açıkladım. { border : 1px solid #333} { border-right: 1px #fefefe} Sırasının bir önemi yok, ayrıca web-safe renkleri yani ffcc00 gibi renkleri fc0 şeklinde kısaltabilirsin. #fffff = #fff #336699 = #369 |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!