Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » CSS » CSS ile arayüz hazırlamak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.03.2007   #11 (permalink)

mceL's Avatar

Yer: Bursa
Re: CSS ile arayüz hazırlamak

Alıntı:
tasarımda css yerine tablolar
CSS ve tablo arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. CSS, "tablosuz tasarım" gibi bir anlama gelmemektedir/gelemez. CSS ile yerleşim yapmak daha fazla "özelleştirilebilirlik" sunduğu için tercih edilmeye başlanmıştır.

Tablolara da CSS kullanarak "stil" verebilirsiniz. Tablosuz tasarım kullanmanın avantajı ise daha fazla özelleştirilebilirlik ve daha hızlı "render" olaylarıdır.
mceL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.03.2007   #12 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
CSS ile yerleşim yapmak daha fazla "özelleştirilebilirlik" sunduğu için tercih edilmeye başlanmıştır.
Alıntı:
Tablosuz tasarım kullanmanın avantajı ise daha fazla özelleştirilebilirlik ve daha hızlı "render" olaylarıdır.
Olayın özünde muhtemelen aynı şeyden bahsedeceğiz ama şu iki cümleden anladığıma katılmıyorum maalesef. Bence CSS tasarımın tercih edilmeye başlanmasının nedeni ne özelleştirilebilir olmasıdır ne de daha az kod kullanmasıdır. Tasarım için CSS kullanılmasının asıl nedeni, CSS'nin tasarım amacıyla geliştirilmesi yani doğru olanın bu olmasıdır. Tablo, tabular (matris) data göstermek amacıyla vardır. Nasıl girintili çıkıntılı estetik bir yazı oluşturmak için word kullanılması gerekirken excel kullanmıyorsak, web sayfalarının menüsü için, köşe resmi için, içerik için de tablo kullanmamalıyız.

Aynı şekilde aylık kırtasiye giderleri dökümü veya bir futbol takımı istatistikleri için de "ben CSS yapayım, daha hızlı açıyor, hem zaten moda bu" demek, tablolarla tasarım yapmakla aynı amatörlüktür. Ha tablolar erişilebilir midir? Onu da doğru olarak yaparsak evet.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.03.2007   #13 (permalink)

Yer: Ankara

Alıntı:
s5prin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
................

Aynı şekilde aylık kırtasiye giderleri dökümü veya bir futbol takımı istatistikleri için de "ben CSS yapayım, daha hızlı açıyor, hem zaten moda bu" demek, tablolarla tasarım yapmakla aynı amatörlüktür. Ha tablolar erişilebilir midir? Onu da doğru olarak yaparsak evet.
Cok onemli noktaya deginmissin... web 2.0 ile gelen ajax nasil abartiliyorsa CSS de ayni sekilde abartiliyor diye dusunuyorum. Elma ile armutu birbirine karistirmamak gerekir.
Su siralar herkes gerekli olsun olmasin her yere ajax sokma telasinda ya da mevcut siteleri bastan asagi ajax ile yapmaya calismakta, halbuki hersey yerinde ve kararinca kullanildiginda guzel.
CSS icin de bu gecerli. Yuzlerde ic ice tablo kullanmak spacer.gif ler kullanmak tabii ki su an gereksiz ama table kullanmayacagim diye de ugrasip durmanin da bir anlami yok. Gerektigi yerde her ikisini de kullanmasini bilmek en iyisi bence... Yanlisim varsa soyleyin...
ars_oguz şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2007   #14 (permalink)
XXL

XXL's Avatar

Yer: Antalya

Alıntı:
ars_oguz tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Cok onemli noktaya deginmissin... web 2.0 ile gelen ajax nasil abartiliyorsa CSS de ayni sekilde abartiliyor diye dusunuyorum. Elma ile armutu birbirine karistirmamak gerekir.
Su siralar herkes gerekli olsun olmasin her yere ajax sokma telasinda ya da mevcut siteleri bastan asagi ajax ile yapmaya calismakta, halbuki hersey yerinde ve kararinca kullanildiginda guzel.
CSS icin de bu gecerli. Yuzlerde ic ice tablo kullanmak spacer.gif ler kullanmak tabii ki su an gereksiz ama table kullanmayacagim diye de ugrasip durmanin da bir anlami yok. Gerektigi yerde her ikisini de kullanmasini bilmek en iyisi bence... Yanlisim varsa soyleyin...
table ın kullanım amacı farklıdır. Adı üstünde zaten "table" yani tablo vs. aslında listeleme işlemleri ve tablolama işlemleri için gereklidir. Yoksa herhangi bir siteyi hazırlarken table kullanmak içeriği tanle içerisine yerleştirmek hem dosya büyüklüğüne hem de kod karmaşasına yol çacaktır.
XXL şu an çevrimdışı  
Old 25.03.2007   #15 (permalink)

Yer: İstanbul

CSS ile çalışman her türlü daha avantajlıdır.
Sanıyorum şuan table'dan divlere geçiş sürecindesin onun için sadece CSS kullanmaktansa table+div karışık kullan senin için daha faydalı olacağını düşünüyorum. İyece öğrendikten sonra zaten table a dokunmazsın bile...
şu makaleyi oku http://erkana.wordpress.com/2006/09/...rim-tableless/
yunusm şu an çevrimdışı  
Old 26.03.2007   #16 (permalink)

hikmet's Avatar

Yer: Adana

Konu tam da merak ettiğim yere geldi. Şu anda Ruby on Rails öğreniyorum. Bu framework'ün scaffolding diye bir özelliği var. Bunu kullanarak herhangi bir proglamlama dilinde bir sayfa dolusu kodla ancak yapabileceğiniz CRUD fonksiyonlarını tek bir satır kod ile yapabiliyorsunuz.

Ancak veritabanındaki ürün bilgileri (diyelimki bir müzik mağazasındaki albumlerin listelendiği sayfa) tablo içinde görüntüleniyor. Büyük bir alış veriş sitesi geliştirirken bu tabloları tek tek div'e çevirmek mantıklı mıdır sizce?
Old 15.08.2007   #17 (permalink)

Yer: konya

scriptMan yapmak istediğin tasarımı yapabilirmiyim diye uğraştım. bende tablosuz tasarım a yeni başladım. sonuçta ortaya bi şey çıkardım. dosyalar aşağıda. bu konuda tecrübeli arkadaşlar eleştirileri ve fikirlerini yazarlarsa memnun olurum.
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: txt sayfam.htm.txt (412 Bytes, 5 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: txt stilim.css.txt (1.2 KB, 3 defa görüntülendi)
dwfwfan şu an çevrimdışı  
Old 15.08.2007   #18 (permalink)

cansurmeli's Avatar

Yer: istanbul

CSS ile çalışacam diyorsan ben de sana Adobe GoLive CS3'yi kullanmanı tavsiye ediyorum.Yazılımı kısaca anlatmak gerekirse şöyle;div'leri görsel olarak yönetebiliyorsun.İstediğin gibi kaydırıp, istediğin yere farenle getirebiliyorsun.Ve kod kısmına girip oradan da kod yazabiliyorsun.

Bu yazılım ile CSS ile tasarım yapmak sorun olmaktan çıkar eğlenceye dönüşür.Bütün o WP temaları bu yazılımı kullanarak yapılıyor.Yoksa Dreamweaver'dan bir koda bakıp bir tarayıcıdan görünümü deneyerek tema veya CSS tasarımı yapılmaz.

Kolay gelsin.

not:megateks.com.tr ilk WP tabanlı CSS çalışmam.

Old 15.08.2007   #19 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Kısaca div ile hazırlanmış bir siteyi ki ne kadar sayfası olursa olsun sadece CSS üzerinden tüm görseli ile değiştirebilirsiniz. Tablolu bir siteyide oturur tek tek tüm sayfaların elden geçersin

Üstelik w3 standartlarının bir amacı var, kimse eziyet olsun diye kurallar döküman tipleri oluşturmuyor. SEO uygulamasından başlayın bin bir türlü faydası var.. CSS media tipleri ile her aygıta farklı bir arayüz tasarlanabilir. (screen, handheld, print, projection, tv,) öyleki kulanıcının yazıcı kartuşuna bile faydalı.

Sayfaların erişilebilir ve standartlarda olması kimseye zarar vermez, belki her gün görmezden geldiğimiz insanların faydasına olduğunuda unutmamak gerekir..
www.ozurluler.gov.tr/erisilebilirlik.doc
arsende şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hazirlamak , arayuz , css

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:23.