|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Re: CSS ile arayüz hazırlamak
Alıntı:
Tablolara da CSS kullanarak "stil" verebilirsiniz. Tablosuz tasarım kullanmanın avantajı ise daha fazla özelleştirilebilirlik ve daha hızlı "render" olaylarıdır.
|
|
|
|
#12 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Alıntı:
Aynı şekilde aylık kırtasiye giderleri dökümü veya bir futbol takımı istatistikleri için de "ben CSS yapayım, daha hızlı açıyor, hem zaten moda bu" demek, tablolarla tasarım yapmakla aynı amatörlüktür. Ha tablolar erişilebilir midir? Onu da doğru olarak yaparsak evet.
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Su siralar herkes gerekli olsun olmasin her yere ajax sokma telasinda ya da mevcut siteleri bastan asagi ajax ile yapmaya calismakta, halbuki hersey yerinde ve kararinca kullanildiginda guzel. CSS icin de bu gecerli. Yuzlerde ic ice tablo kullanmak spacer.gif ler kullanmak tabii ki su an gereksiz ama table kullanmayacagim diye de ugrasip durmanin da bir anlami yok. Gerektigi yerde her ikisini de kullanmasini bilmek en iyisi bence... Yanlisim varsa soyleyin... |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
CSS ile çalışman her türlü daha avantajlıdır.
Sanıyorum şuan table'dan divlere geçiş sürecindesin onun için sadece CSS kullanmaktansa table+div karışık kullan senin için daha faydalı olacağını düşünüyorum. İyece öğrendikten sonra zaten table a dokunmazsın bile... şu makaleyi oku http://erkana.wordpress.com/2006/09/...rim-tableless/ |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Konu tam da merak ettiğim yere geldi. Şu anda Ruby on Rails öğreniyorum. Bu framework'ün scaffolding diye bir özelliği var. Bunu kullanarak herhangi bir proglamlama dilinde bir sayfa dolusu kodla ancak yapabileceğiniz CRUD fonksiyonlarını tek bir satır kod ile yapabiliyorsunuz.
Ancak veritabanındaki ürün bilgileri (diyelimki bir müzik mağazasındaki albumlerin listelendiği sayfa) tablo içinde görüntüleniyor. Büyük bir alış veriş sitesi geliştirirken bu tabloları tek tek div'e çevirmek mantıklı mıdır sizce?
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: konya
|
scriptMan yapmak istediğin tasarımı yapabilirmiyim diye uğraştım. bende tablosuz tasarım a yeni başladım. sonuçta ortaya bi şey çıkardım. dosyalar aşağıda. bu konuda tecrübeli arkadaşlar eleştirileri ve fikirlerini yazarlarsa memnun olurum.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
CSS ile çalışacam diyorsan ben de sana Adobe GoLive CS3'yi kullanmanı tavsiye ediyorum.Yazılımı kısaca anlatmak gerekirse şöyle;div'leri görsel olarak yönetebiliyorsun.İstediğin gibi kaydırıp, istediğin yere farenle getirebiliyorsun.Ve kod kısmına girip oradan da kod yazabiliyorsun.
Bu yazılım ile CSS ile tasarım yapmak sorun olmaktan çıkar eğlenceye dönüşür.Bütün o WP temaları bu yazılımı kullanarak yapılıyor.Yoksa Dreamweaver'dan bir koda bakıp bir tarayıcıdan görünümü deneyerek tema veya CSS tasarımı yapılmaz. Kolay gelsin. not:megateks.com.tr ilk WP tabanlı CSS çalışmam. __________________ blog.cansurmeli.com megateks.com.tr |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Kısaca div ile hazırlanmış bir siteyi ki ne kadar sayfası olursa olsun sadece CSS üzerinden tüm görseli ile değiştirebilirsiniz. Tablolu bir siteyide oturur tek tek tüm sayfaların elden geçersin
![]() Üstelik w3 standartlarının bir amacı var, kimse eziyet olsun diye kurallar döküman tipleri oluşturmuyor. SEO uygulamasından başlayın bin bir türlü faydası var.. CSS media tipleri ile her aygıta farklı bir arayüz tasarlanabilir. (screen, handheld, print, projection, tv,) öyleki kulanıcının yazıcı kartuşuna bile faydalı. ![]() Sayfaların erişilebilir ve standartlarda olması kimseye zarar vermez, belki her gün görmezden geldiğimiz insanların faydasına olduğunuda unutmamak gerekir.. www.ozurluler.gov.tr/erisilebilirlik.doc |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!