|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
CSS ile hazırlanmış menü aspx içinde neden titrer ?
Tamam ilginç bir başlık oldu ama ben de birşey anlamadım. Sayfayı salt HTML ve CSS olarak hazırladım. Firefox, Opera ve IE de sorunsuz ve aynı şekilde çalışıyor (garip değil mi?) Gelgelelim kodları ASP.Net sitesi olarak çalışacak şekilde kaydettiğimde SADECE IE'de menü üzerinde gezinirken menü resimleri titremeye başladı. Bu sefer kodlarda hiçbir değişiklik ve uyarlama yapmadan sadece aspx dosyası olarak kaydettiğimde de aynı sorunla karşılaştım. Sorular : ------------------------------------------------------------- 1- Şimdi bu IE bana mı gıcık ASP.Net'e mi ? 2- Böyle bir durum nasıl açıklanabilir ? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: CSS ile hazırlanmış menü aspx içinde neden titrer ?
merhaba
Açıkcası bu titreme olayının .net ile pek bir alakası yok. IE 6 ve aşağı versiyonlarında CSS içinden tanımlanan resim dosyalarında bunu yapıyor. Kısa bir örnek ile nasıl çözeceğini açıklamaya çalışacam. Kod:
<ul id="navigation"> <li class="navItem1"><a href="index.aspx">Ana Sayfa</a></li> <li class="navItem2"><a href="hakkimizda.aspx">Hakkımızda</a></li> </ul> Yukarıda şekilde bir menümüz olduğunu varsayalım. Görüldüğü bu menü normalde textlerden oluşuyor. Ama biz bu menüyü CSS dosyası içinden resimlerle süsleyeceğiz. Kod:
ul#navigation,
ul#navigation li { margin:0; padding:0}
ul#navigation li {list-style-type:none; float:left; text-indent:-9999px}
ul#navigation li a {
background-repeat:none;
display:block;
height:20px;
text-decoration:none;
} //Tüm linklerin genel alacağı değerleri burada atıyoruz.
Kod:
ul#navigation li.navItem1 a {
background-image:url(/images/anasayfa_normal.gif); width:100px
}
ul#navigation li.navItem1 a:hover {
background-image:url(/images/anasayfa_hover.gif);
}
titreme problemi ile karşılaşırız. //Linklerdeki titremeyi önlemek için linkin üzerine değilde linki içine alan li ye resmin ilk hali olanarka planı veriyoruz. Kod:
ul#navigation li.navItem1 {
background-image:url(/images/anasayfa_normal.gif);
}
ul#navigation li.navItem1 a {
width:100px
} // Resim alanınn genişliğini vermeyi unutmuyoruz önemli!
Kod:
ul#navigation li.navItem1 a:hover {
background-image:url(/images/anasayfa_hover.gif);
}
Mesaj maviruya tarafından 02.03.2007 (14:57) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Eksik kod |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Re: CSS ile hazırlanmış menü aspx içinde neden titrer ?
yorumları okumadım belki daha önce biri sölemiş olabilir.
CSS dosyası ASP, aspx gibi sayfalarda kullanılacaksa içerisinde türkçe karakterli bi comment barındırmayın başınız ağrıyabilir. diğer soruna gelince o tarz titremeler ie6 da oluyosa sabit bir width ya da height vererek kurtulabilirsiniz. kullandığınız li elemanlarına sabit bir width verin tabi tasarım liquid değilse işinize yarar umarım |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!