Zoque.Forum
»
CSS tasarım & Firefox & Internet Explorer
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
CSS tasarım & Firefox & Internet Explorer
CSS tasarım ile oluşturmaya başladım sitelerimi. Aslında katı bi PHP programcısıydım. Fontlarını bile değiştirmezdim sitelerimin.
![]() Daha sonra Rails e geçtim ve uygulamalar için fazla uğraşmayınca.. CSS de yazayım bare dedim. ve şimdi CSS ile de uğraşıyorum. Yalnız. Firefox ve IE nin CSS tasarımlarda ki farklılıkları Beni CSS den soğutan en büyük etken. Firefoxta düzgün görünen IE de yanlış çıkıyor. CSS yi internet Explorer ın anlayacağı dilden yazmanın temel kuralları nelerdir? kodların aralarına ne eklenir de CSS, Firefox ta ve internet Explorer da düzgün görünür. Bu işin temel işlemlerini bilenlerden yardım istiyorum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Re: CSS tasarım & Firefox & Internet Explorer
bu işin bi çözümü olmalı ama...
yani bu CSS nin içine.. if yazamıyormuyuz ![]() if diyelim Firefox sa bunu yap gibi.. bi çözüm olmalı mutlaka ![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
IE ve Firefoxta ayni gorunecek sekilde CSS yazmak icin benim kullandigim yontemler:
Oncelikle bir reset CSS kullanmak isinizi kolaylastirir. browserlarin her tag icin farkli default magin, padding vb degerleri vardir, bu yuzden once bu fark ortadan kalkmali. Yahoo'nun reset.css'si yaygin olarak kullanilmaya baslandi. Calisirken 2 browser da acik olsun ve surekli refresh yapin. Uzun sure IE6 ya bakmazsaniz sayfanizin gorunumu sizi sasirtabilir. Firefox eklentisi Firebug CSS acisindan da cok faydali, hangi CSS ozelliginin etki ettigini gormenizi saglar. Sayfalarda mutlaka doctype kullanin. eski sayfalara uyumluluk icin IE farkli sayfa tarama modlari kullanir, doctype kullanarak bunu ortadan kaldirmalisiniz. Mutlaka kapsayici(wrapper) bir div kullanin. Ayrica floatlari temizlemek icin de kullanacagiz sabit bir tag olsun. IE6 nin anlayamadigi belli ozelllikleri (malesef) kullanmamak zorunda kaliyorsunuz. Ancak desteklenen kisimda calisarak da her turlu layoutu olusturmak mumkun. Temel IE hata ve eksikliklerinden haberdar olun. Ornegin; 1. margin:auto = elementleri ortalamak icin kullanilir, ancak body tagina text-align:center; vermedikce IE6da kullanamazsiniz. ama bu ozelligi verdikten sonra layout icinde sorunsuz calisiyor. (resim ortalamak vb) 2. double margin bug: float verilen elementin yatay margini nedense IE6de 2'yle carpiliyor. Cozumu: elemente display:inline vermek.(sorunsuz calisir) 3. :hover ozelligi IE6'da sadece link (a) elementi tarafindan destekleniyor. bu ozellikle javascriptsiz rolloverlar yapmak mumkun. IE6daki hatalar saymakla bitmez, ancak en cok denk geldiklerimi yazdim. IE7 , opera ve firefoxta ortak bir gorunum elde etmek ise cok daha kolay. Onemli kisim IE6 ya uyumu saglamak. Tabi kullanim orani yeterince dustugunde bundan vazgecebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Teşekkür ederim, Reset CSS ve !important olayları gerçekten güzel... bunlar kısmen işime yarar gibi görünüyor.
![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
http://www.fatihhayrioglu.com/?page_id=119 adresi CSS konusunda gördüğüm en iyi Türkçe kaynak. Bir de
http://www.dynamicdrive.com/style/ adresi var. Burada da CSS ile ilgili çok güzel bir kaynak var. Örneğin CSS ile site oluşturmak istediğinde layoutunu nasıl yapmak istersen o şekilde hazırlanmış taslaklar var. İstersen birebir aynısını alır kullanırsın. Ya da nasıl yapıldığını anlamak icin kaynak kodlarına bakıyorsun. ben bu amaç için kullandım. Çok faydalı oldu. Neredeyse browserların hepsinde sorunsuz gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Vista kullanmaya başladıktan sonra yaşadığım sorunlardan biride internet Explorer 6 denemelerini yapamam.Eğer linux veya Vista kullanıyorsanız http://ipinfo.info/netrenderer/ bu site uygun olabilir.Tabi birçok alternatif var ancak şu sıralar benim kullandığım servis bu.Bunun dışında servisler varsa paylaşırsanız sevinirim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!