|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul-Tekirdağ-Sakarya
|
css ile grafiklerde seffaflik saglamak
http://www.bobek.co.uk/blog/?p=8 Bu tema tam aradığım tema fakat CSS ve PHP bilgim olmadığı için bazı ayarlarını değiştirmekte zorlanıyorum. tema ana sayfasındaki birkaç grafik ve sidebardaki menü başlıklarıyla noktalar CSS ile transparan yapılmış. Ama yapılan şeffaflık sadece firefoxta çalışıyor ie için bir yolunu bulabilirmiyiz ? bu temaya takmış konumdayken örnekte vereyim: http://blog.rocktuel.net çözüm bulana dek kalacak : ) ie6 ile sorunlu çıkıyor : ( Mesaj bybart tarafından 05.08.2007 (20:05) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
Re: css ile grafiklerde seffaflik saglamak
Merhaba,
ben temada transparan birşey göremedim? header ve footer'da ki şu jenga tahtalarından bahsediyorsan, onlara herhangi bi transparan efekti verilmemiş, grafik o şekilde hazırlanmış ve olması gerektiği gibi IE'de de normal görünüyor. şayet lazım olan her iki tarayıcıda da sorun yaratmayacak bir transparan kodu ise, vereyim; Kod:
opacity:.40; filter:alpha(opacity=40); -moz-opacity: 0.5;
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Sanırım bahsettiği ilk linkteki sitenin tasarımı değil, aynı bağlantıda screenshot'ı verilen tasarım (şu gece manzaralı olanı).
Onda da transparan olması gereken bir yer göremedim aslında. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Evet bende hiç bir şey göremedim ve anlamadım. Eğer biraz daha açıklayıcı olursan ne istediğin konusunda eminim yardımımız olacaktır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
arkadaşlar üstteki vermiş olduğum screen görüntülü sayfadan download edilebilidiği için vermiştim şöyle izah ediyim internet Explorer 7 ve mozillada sorun yok ama internet Explorer 6 da problemli..
Explorer 6 da görüntüsü: http://img373.imageshack.us/img373/6...gorunumlf0.jpg mozillada görüntüsü: http://img467.imageshack.us/img467/3...llagoruog8.jpg bir arkadaşın dediğine göre ise transparan görüntü sağlamak için .png ler kullanılmış bu pnglerin sayfada çalışmasını ie6 desteklemiyor... Olabilir mi ? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
anladım sanırım. yazı başlıklarında ki tarih grafiği ve menü başlıklarında ki o noktalardan bahsediyorsun.
evet transparan png'ler sorun yaratıyor IE'de, onun da çözümü burada IE altında düzgün görüntülenemeyen Transparan PNG sorununun çözümü
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Size CSS ile ilgili önerebileceğim çok güzel bir site var.Stu Nicholls tarafından yayınlanan CSSPLAY.
Nicholls, CSS'in sınırlarını iyice zorlamış.Bana göre iyi CSS biliyorum diyenler Nicholls'a göre daha başlangıç seviyesinde.Çünkü hepimiz resimlerle boğuşurken Nicholls CSS ile kolay ama az bilinen bir yoldan gitmiş ve harikalar yaratmış. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
peki Wordpress temasında js kodunu nerede çalıştırmalıyım bir kaç denemem olumsuz olduda...
Kod:
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript"> <!-- function fixPng() { var arVersion = navigator.appVersion.split("MSIE") var version = parseFloat(arVersion[1]) if ((version >= 5.5) && (document.body.filters)) { for(var i=0; i<document.images.length; i++) { var img = document.images[i] var imgName = img.src.toUpperCase() if (imgName.substring(imgName.length-3, imgName.length) == "PNG") { var imgID = (img.id) ? "id='" + img.id + "' " : "" var imgClass = (img.className) ? "class='" + img.className + "' " : "" var imgTitle = (img.title) ? "title='" + img.title + "' " : "title='" + img.alt + "' " var imgStyle = "display:inline-block;" + img.style.cssText if (img.align == "left") imgStyle = "float:left;" + imgStyle if (img.align == "right") imgStyle = "float:right;" + imgStyle if (img.parentElement.href) imgStyle = "cursor:hand;" + imgStyle var strNewHTML = "<span " + imgID + imgClass + imgTitle + " style=\"" + "width:" + img.width + "px; height:" + img.height + "px;" + imgStyle + ";" + "filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader" + "(src=\'" + img.src + "\', sizingMethod='scale');\"></span>" img.outerHTML = strNewHTML i = i-1 } } } } window.onload = fixPng; //--></script> |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!