Zoque.Forum
»
Css ile Tablo Satırında renk değiştirme
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Css ile Tablo Satırında renk değiştirme
Normalde tablo satırlarında ki linklere CSS den verdiğimiz class ile renk değişimini sağlayabiliyoruz. Fakat ben tabloda link olmasa da mouse ile üzerine geldiğimde renginin değişmesini istiyorum .
Bunun için şöyle; Kod:
<tr onmouseover="this.bgColor='#E9EEF8';" onmouseout="this.bgColor='FFEDED';" bgColor="FFFFEB"> Fakat ben CSS dosyasına bu işlevi sağlayacak bir kod koyup, tablo satırına da class vermek istiyorum tek tek uğraşmadan daha kolay nasıl olabilir. Veya uğraşsak bile her satıra bu class ı verdikten sonra CSS dosyasından kontrol edebiliriz. Kod:
<tr onmouseover="this.bgColor='#E9EEF8';" onmouseout="this.bgColor='FFEDED';" bgColor="FFFFEB"> Kod:
<tr class="tablo"> Örnek : http://wmaster.tr-rank.com/tools/css_efekt.php#efekt1 Özür dilerim bir yerde hata yaptığımı anladım. Ve sorun çözüldü. Kod:
.tablo:hover{
font-family: Tahoma;
font-size: 11px;
color: #425866;
background-color: #33CCFF;
text-decoration: none;
}
Kod:
<tr class="tablo"> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Css ile Tablo Satırında renk değiştirme
her zamanki gibi yine ie sorunu oldu yukarıda yazdığım son kodlar Firefox ta gayet güzel olurken, ie de olmuyor
sayfahttp://www.kocaelispor.org.tr/fixtures0708.php |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
this.bgColor yerine this.className kullanıp tr için de onmouseover, onmouseout classı atarsan sorunun çözülecektir.
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
çok teşekkür ederim oldu bu arada
<TR onmouseout="this.className='alt'" onmouseover="this.className='tablo'" > şeklinde daha iyi oluyorönce out sonra over şeklinde yoksa ters oluyor yani mouse üzerine geldiğinde renk değişmesi gerekirken üzerine gelmeden sonraki halde kalıyor üzerine gelincede tersi ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!