»
Css tema icinde linklere highlighting özelligini entegre etme
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
Css tema icinde linklere highlighting özelligini entegre etme
Bir tema icinde site de (konu ici linklere) "highlighting" özelligini eklemek istiyorum. Normal görünümde bir renk, fare üzerine geldiginde baska bir renk olacak sekilde. Ben biraz ugrastiysam da beceremedim ![]() Özellik icin baktigim site: http://www.permadi.com/tutorial/high...nks/index.html Kullandigim tema ektedir. Tam da emin degilim acaba bu script´i page.tpl ´nin icine mi yerlestirmemiz gerekiyor yoksa tema icine mi ? Yardimci olursaniz sevinirim. Mesaj apiko tarafından 20.12.2007 (05:00) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
Re: Css tema icinde linklere highlighting özelligini entegre etme
Anladığım kadarıyla: Siteniz içerisinde ki bir CSS'de tanımlanmış bir link türünün üzerine gelindiğinde highlight renginin değişmesini istiyorsunuz.
Bunun için CSS hover özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullandığınız link türünün CSS tanımını "linkler" olarak varsayarsak; a.linkler { font-type:tahoma; font-size:12px; } a.linkler:hover { font-type:tahoma; font-size:12px; background-color:#FF0000; } Şeklinde bir kodlama ile istediğiniz efekti sağlayabilirsiniz. Burda ki mantık şudur; class'ları "linkler" olarak tanımlanmış linkleriniz "a.linkler" tanımlanmasıda ki gibi görünecektir. Bu linklerin fare ile üzerine gelindiğinde ise "a.linkler:hover" tanımlamasında ki gibi görünecektir. Bu şekilde fare link üzerine geldiğinde istediğiniz değişikliği CSS ile yapabilirsiniz.
Hayat hikayemiz bulutların üzerinde başlar,bu eşi benzeri bulunmaz zaman dilimi son bulur toprak'ın altında.Uçtuğunu sanarak yaşadığın bu dünyada,aslında hep düşütesindir.En başından: Bulutlardan, En Sonuna: Toprak'a. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!