Zoque.Forum
»
Resim üzerinde css ile menü oluşturmak
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Resim üzerinde css ile menü oluşturmak
bayağı gezindim ama merak ettiğim unsur ile ilgili bir çözüme denk gelmedim malesef, bir fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ekte bir resim var, ben bu resimi menü olarak kullanmak istiyorum, sol taraftaki kısım görünür olacak ilk açılışta ilgili kısımın üzerine gelince üzerine gelinen kısmın sağ taraftaki ilgili kısımı görünür olacak. nasıl yapabilirim, buna benzer bir örnek bildiğiniz varmı inceleyebileceğim şimdidedn teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Re: Resim üzerinde css ile menü oluşturmak
Resim mi olacak illa?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bunu CSS ile hover kullanarak yapabilirsin. Burada şirket sayfamızda kullandığımız örnek var. index.HTML içinde aşağıdaki gibi bir menü var.
<div id="menu"> <ul> <li class="first"><a href="index.HTML" title="" class="menu1" accesskey="1">Anasayfa</a></li> ... </ul></div> Aynı dizinde default.CSS dosyasında da da hover ile üzerine gelince bu kısmın nasıl değişeceğini belirtiyoruz: #menu ul li a.menu1{ background:url('images/menudugme1.jpg') no-repeat center bottom; border-color: #F07242; color: #C4856D } #menu ul li a.menu1:hover{ background:url('images/menudugmesi.gif') no-repeat center bottom; border-color: #F07242; color: #ffffff }
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
4 menü elemanı için normal ve over hallerini birleşik tek imaj yaptıktan sonra boyutlandırmaya ve isteğine göre bunları butonlarına yarısı görünecek şekilde verirsen, ardında :hover 'a da background-position: bottom veya right şeklinde default değerin tersini vererek görselin görünmeyen kısmını aktif hale getirebilirsin. Bir çeşit maske operasyonu aslında bu.
#menu li a { display:block; width: 130px; height: 48px; background-position:top; text-indent: -1000px;} #menu li a:hover { background-position:bottom; } gibi.. Örnek istersen, yukarıdaki kod www.eurekosigorta.com.tr sitesinde üst menü için kullanılmıiştır. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| menu , div , css menu div , css effect , css , mouser over , navigation |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!