|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: AntaLya
|
css açılır menu ve flash sorunu (flashın altında kalma değil)
Merhaba, Üzerinde çalıştığım bir site için, üzerine gelindiğinde aşağıya doğru açılan, yatay CSS menu kullanıyorum. Bu menünün hemen altında da bir adet flash obje var. Açılan alt menü flash ın altında kalıyordu, onu flash ı transparan yaparak hallettim. Ancak bu seferde IE de açılan menu flashın üzerinde görünsede, menüde aşağı doğru indiğimizde flashın üstündeyken hemen kayboluyor, tıklanamıyor. Firefox'da ise problemsiz işliyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Not: Tablo tasarım kullanıyorum.
Madde harici alışveriş erbabı Mesaj T.M.R tarafından 21.11.2007 (10:58) yeniden düzenlendi.. Açıklama: .. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Re: css açılır menu ve flash sorunu (flashın altında kalma değil)
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Hayır menü için herhangi bir program kullanmadım, internette çeşitli örnekleri görülen CSS ile kodlanmış bir menüyü siteye uyarladım sadece. Ama ne yaptıysam, açılan menü ile flash arasındaki uyumsuzluğu önleyemedim. Menü güzel güzel açılıyor aşağı doğru ama flashın üzerinde olduğu için mouse ile açılan alt menüye geldiğim anda menu hemen kapanıyor.
Menüyü drop-down değilde drop-line yapabilmekte bir çözüm olabilir benim için. Yani, menü alt alta değilde yanyana olacak şekilde açılsada olabilir. Menü ile flash arasında bir veya iki satırlık bir boşluk bırakıp menünün o tek satırda yanyana açılmasını sağlayabilirsem sorunu halledebilirim. Ama onuda nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aşağıda menünün CSS kodlarını görebilirsiniz. Burada menünün yanyana açılması için nasıl bir değişiklik yapmam gerektiğini söyleyen birisi olursa inanın çok sevineceğim. Spoiler:
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@T.M.R
Alt menulerin pozisyonu sanirim bu kisimla ayarlaniyor: Kod:
ul#menu li ul {
display: none;
position: absolute;
top: 19px; /* yukseklik 15px + sonradan eklenecek paddingler 4px toplam 19px */
left: 0;
}
@taylankoca http://kb.adobe.com/selfservice/view...nalId=tn_15523 Bu adreste anlatildigi gibi wmode transparent ozeliigini vermedigin surece flash objeleri sayfada herseyin uzerinde oluyor. bu ozelligi verdikten sonra z-index kullanarak siralama yapabilirsin. z-index kullanabilmek icin elementin position:relative, veya position:absolute ozelliklerinden birine sahip olmasi gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Vincent,
Söylediğin top, left ayarlarıyla sadece açılan menünün pozisyonu değişiyor. Yanyana değil yine alt alta açılıyor yani. Sanırım menünün yanyana açılması için şu aşağıdaki kısımda birşeyleri değiştirmek gerekiyor: Ama bilemiyorum tabi, ne yaptıysam olmadı. Ya sayfada gördüğünüz gibi menü ile flash arasındaki boş kısıma menünün yanyana açılmasını sağlamalıyım ya da flash üzerinde ki kaybolma sorununu çözmeliyim. Böyle basit bir sorun için bir haftadır uğraşıyorum ama hala halledebilmiş değilim. İşin teslim zamanıda yaklaştığı için üzerimdeki stres biraz daha artıyor. Bu soruna yönelik herhangi bir çözüm önerisi olan varsa can kulağıyla dinliyorum
Madde harici alışveriş erbabı Mesaj T.M.R tarafından 21.11.2007 (10:59) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Bahsettiğin problemin çözümü için wmode parametresini transparan yapmalısın çözüm için gerekli kod;
Kod:
<param name="wmode" value="transparent"> Mesela örnek bir flash movie kodu yazayım daha açıklayıcı olsun; Kod:
<param name="movie" value="staff.SWF"> <param name="quality" value="high"> <param name="wmode" value="transparent"> <embed src="board.SWF" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="644" height="50" wmode="transparent"></embed> |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
MaviKartal,
o söylediğini zaten yapmıştım. Böylece açılan menünün flashın altında kalması sorununu halledebilmiştim. Ama bahsettiğim sorun bu değil. sorun; IE de, flash üzerine açılan menünün mouse ile üzerine gelindiği anda kaybolması.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |