Zoque.Forum
»
Her Çözünürlükte Aynı Sayfa
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Her Çözünürlükte Aynı Sayfa
Merhaba Arkadaşlar,
Bugüne kadar ki en büyük sorunumu söyliyeceğim ,eskiden bir şekilde hallederdim ama artık çıkılmaz oldu. Arkadaşlar şimdi ben misal Ps de bir site tasarlıyorum logo misal olarak 800*200 , site ana bölümü 800*550 , en altı misal 800 * 45 px olarak tasarlıyorum, arka plana misal bulutlar altınada işte ot çiziyorum toprak çiziyorum falan filan tabi bunuda 1200 * 1600 yapıyorum her çözünürlükte görünsün diye şimdi asıl sorun site toplam 745 px uzunluğunda yukarıdan aşağıya ama arka plan 1600 px bunlar kayıyorda çakışıyorda vs. böyle sorunlar ortaya çıkıyorbunu bir türlü çözemedim , yeni yeni CSS ye başladım ve tablosuz tasarım yaptım 1 tane ufaktan falan, demek istediğim bu sorunu nasıl çözerim ? CSS ile mi çözülür ? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü benim için çok çok büyük bir problem bu arada sorunu tam anlatamamışımdır belki ama tecrübeli arkadaşlar anlıyacaktır sorunumu kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Her Çözünürlükte Aynı Sayfa
Soruyu tam anlamadım ama büyük ihtimalle ps ile slice oluşturup onları doğrudan div olarak kaydediyorsun ve sonra sayfayı değiştirken film kopuyor
Senin sorunun CSS ile çözülür. div'lerin konumlarını sayfaya, birbirine, bir öncekine göre ayarlayabilirsin. Bir de bu dediğin kaymaların bir kısmı IE'nin sürümleri ve Firefox, Safari arasındaki yorumlama farklarından da oluşur. Bence CSS konusunda biraz daha çalışman gerekiyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Re: Her Çözünürlükte Aynı Sayfa
Arka plan resmini, Body stilinde aşağıdaki gibi tanımla. resmin genişliği 1600px olduğu için yatayda sıkıntı çıkmayacaktr.
Resminin en alt tarafını ps'de azalan efektle tek bir renge indir. Background color değerinide bu renkle eşleştir. Düşeydeki sorunda çözülmüş olur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!