Zoque.Forum
»
css joker karakter
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
css joker karakter
iyi seyirler.
CSS ile # işarerinin ardından gelen etiketi bir divin id sine eşitlendiğinde o div etiket için belirtilen CSS değerleri alıyor. kabaca ve en basite indirgenmiş olarak tanımı bu şekilde yapabiliyoruz. ayrıca id değer eşitlemeden ziyade sınıf tanımlama olayıda var oda class değeri ile eşitlenerek kullanılabiliyor. benim sorunum Kod:
<style>
#alan {color:#000000;padding:1px;margin:4px;}
#alan.merkez {
border:1px dashed #000000;
}
</style>
<div id="alan" class="merkez">
<div id="metin1">
falan filan
</div>
<div id="metin2">
Filan filan
</div>
<div id="metin3">
falan falan
</div>
</div>
benim yapmaya çalıştığım id değerinin başı metin olan sonu ne olursa olsun hep aynı özellikleri alması acaba CSS içerisinde joker karakterle bu tür şeyler yapabiliyor muyuz.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: css joker karakter
Joker olarak div katmaninin kendisini kullanabilirsin
![]() seklinde genel bir tanimlama verebilirsin. #alan id'si altina atadigin div, hangi id'yi alirsa alsin #alan div tanimlamasina göre kendisini formatlayacaktir. Yok ben #alan idsi altina, sadece degiskenleri siralamayacagim, orada baska divler de olacak diyorsan, tüm degiskenleri tek bir id altinda topla, örnegin id adi metin olsun Biraz karisik oldu, ama umarim cözümü anlamissindir. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Re: css joker karakter
senin dediğin gibi bir yöntemi denedim ancak her div idsini js ile ulaşıp gerçek zamanlı işlem yaptırıyorum.
o yüzden belli bir yerden sonra karışıklık çıkıyor ister istemez.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!