Zoque.Forum
»
CSS'nin class yapısı hakkında?
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
CSS'nin class yapısı hakkında?
Merhabalar, son zamanlarda yaptığım işlerde CSS ağırlığını arttırmaya başladım ve başladıkçada ufak tefek kısıtlamalar yaşıyorum. Tam olarak tanımlamak istediğim olayı açıklayayım:
Elimizde class tanımlaması yapılmış bir div tagı var ve bu div tagının içeriğine eklenen a, img li gibi tagların div içerisinde farklı özellikeri olmasını istiyorum.(ayrıca bir style, class veya id tanımlaması yapmadan) Fakat a tagının hover, visited gibi ekstra niteliklerini de div class'ı içerisinden tanımlamış olmak istiyorum.CSS te böyle bir imkan varmıdır yoksa her tag için bir class yaratıp öyle kullanmalıyım? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: CSS'nin class yapısı hakkında?
İmkanın tabiki var.
örnek : #orta .img { ......... ....... } gibi bir tanımlama yapabilirsin veya #orta h1 { ....... ...... } mesela burda da orta div in içindeki tüm <h1> taglarını belirlemiş olursun. Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
#ilkersaykal arkadaşımın anlatmak istediği şey, herhangi bir id ya da class tanımlaması içine dahil olarak dilediğin HTML etiketlerine stil atayabilirsin. Daha fazla ve kafa karıştırıcı örnek vermek gerekirse; gibi iç içe karışık yapılar kullanabilirsin.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
#orta {
height: 200px; width: 200px; } #orta img { border: 1px solid #003399; } işte aynen böyle olacak, sadece img yazarken yanına nokta koymuşum o yanlış olmuş. Böyle yaparsan o divin içindeki tüm resimlere border verecektir mesela...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
# kullanmaya gerek yok
.classadı img { } bu da çalışıyor. hatta şu alttaki de .classadı .clasınicindekiclass .enictekilinkinclassı:hover { } ben de yeni yeni öğreniyorum, deneme yamulma yöntemi kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Deneyip yamulmadan önce bakılması gereken kaynaklar:
http://www.w3schools.com/css/default.asp http://www.w3schools.com/css/css_reference.asp |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||