Zoque.Forum
»
xhtml & css : bu kadar mı?
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
xhtml & css : bu kadar mı?
arkadaşlar belki hatırlarsınız, http://forum.zoque.net/tasarim-asama...e-eskisehir-v2 adreste AEGEE-Eskişehir 'in yeni websitesinin taslak tasarımı vardı.
Tasarım son halini aldı ve ben artık HTML-ASP kodlamasına geçmek istiyorum. XHTML-CSS yapmak istiyorum, önceden CSS 'yi sadece stil vermek için kullanıyordum (editörlerde hazırlıyorum), şimdi biraz kafam karıştı, araştırma yaptım ama emin olmak istiyorum... XHTML - CSS olarak hazırladığımızda kodlar bu şekilde tamamı ? sanki birşeyler yanlışmış yada eksikmiş gibi geliyor , sanırım tablolarda oluşan fazla kodlar olmadığı için öyle düşünüyorum![]() HTML Code:
<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="65001"%> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=utf-8" /> <title>AEGEE-Eskişehir / Anadolu Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü</title> <link rel="stylesheet" type="text/CSS" href="assets/CSS/style_1.CSS"> </head> <body> <div id="container"> <div id="menu"></div> <div id="mesaj"></div> </div> </body> </HTML> Kod:
@charset "utf-8";
body {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
background-color: #64BE48;
background-image: url(../images/style_1/back_main.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: left top;
margin-top: 0px;
margin-left: 0px;
}
#container {
float: left;
height: 640px;
width: 100%;
margin-top: 0px;
margin-left: 0px;
}
#menu {
font-size: 10pt;
font-style: normal;
font-weight: bold;
background-image: url(../images/style_1/back_menu.jpg);
height: 290px;
width: 194px;
margin-top: 106px;
margin-left: 19px;
float: left;
}
#mesaj {
background-image: url(../images/style_1/back_mesaj.jpg);
height: 215px;
width: 194px;
margin-top: 407px;
margin-left: 19px;
}
Buarada menu ve mesaj isimli divlerde position:absolute olayını yapmasamda yerlerini belirttiğim için sabit kalıyor, kullanmama gerek var mı? bu divlerin 1px. bile şaşmaması lazım, çünkü tasarımda görmüş olduğunuz gibi panelleri şeffaf olarak tasarladım ve background ile birleşik bir hal aldı, o nedenle kayması durumunda tüm tasarım karmaşık bir hal alır...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: xhtml & css : bu kadar mı?
Selam,
XHTML ve CSS 2.0'da en çok üzerinde durulan özellik position herhalde.Bu konuda bana en çok yardımcı olan kaynağı paylaşmak istiyorum: http://www.barelyfitz.com/screencast...s/positioning/ 10 adımda "position:static, position:relative, position:absolute, and float." özelliklerini anlatmaya çalışıyor. İngilizce bilmeyenlerin de rahatlıkla anlayabileceği bir şekilde anlatılmış. Faydası olacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar. >>Buarada menu ve mesaj isimli divlerde position:absolute olayını yapmasamda yerlerini belirttiğim için sabit kalıyor, kullanmama gerek var mı? menu ve mesaj divlerini kapsayan (container) div'de relative özelliği kullanılmadığı için absolute kullanılmasına gerek yok. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
satırının sonunda / eklediğimde valid olarak gösteriyor, öteki türlü hata veriyor
![]() zaten şuanda başka kod olmadığı için sorun yok.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
CSS dosyanizdaki kodlarinizi daha da azaltmaniz mümkün. CSS Shorthand rules
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
birkaç fikir de benden olsun.
şeffaf panellerinizi png ile yapabilirsiniziz. exporer için png destekleme kodları var. hem ilerde yerlerini değiştirmek, sığmayan içerik için uzatıp, çekmek kolay olur. ya da isterseniz şeffaf panelleri flash ile yaparsınız!!! dosya boyutunda mükemmel bir avantaj sağlar. tek yapmanız gereken trasparan flashınızın üzerine div katman ile yazılarınızı yazmak. internette örneği olmasa da ben sıkça kullanırım. işe yarar emin olun. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
fakat şöyle bir durum var, paneller tam olarak şeffaf değil aslında, beyazdan maviye yada beyazdan yeşile bir geçiş var panellerde. içerik taşma olayı sanırım menüde meydana gelebilir ilerleyen zamanlarda ama onada bi çözüm bulmaya çalışıcam. buarada sormak istediğim başka bir konu, aslında bunu Dreamweaver kullanırken gördüm (daha önce frontpage vb. kullanıyordum), harici CSS dosyasını şeklinde eklemekle bu şekilde import etmenin bir farkı varmı işleyiş açısından?
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Soyle ki, farkli kullanicilara farkli CSS uygulamasi gerekirse o yolla istedigini sectirebilirsin.
Misal kullanicilarin gordukleriyle admin'lerin dikkat ettikleri seyler farklidir. Ben admin'lerin sorunlu mesajlari kirmizi gormesini istiyorum dersen, onlar icin theme_2.CSS hazirlarsin, farkli gorurler. Ayrica bu farkli tema isteyen kullanicilar icin de gecerli. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
kodunu kullanarak, döngü içinde de yapmak mümkün aslında, yani ben genelde bu şekilde kullanıyordum. dediğim gibi @import olayını yeni keşfettim ![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam |