»
Netscape,IE ve de CSS
|
| CSS CSS ile ilgili merak ettiklerinizi, sorunlarınızı ve fikirlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Netscape,IE ve de CSS
Netscape'de sayfa izlenirken, sayfalarımdaki link stillerinin yerinde yeller estiğini gördüm. Acaba bunu nasıl çözebilirim. Yani ie ve nn için stil tanımlamalı nasıl yapılıyor yoksa ben mi yanlış yapıyorum? Örneğin dıştan bağlamalı bir CSS dosyası için; .yazi_ders {font-family:verdana, arial;font-size:12px; color:#303030} gibi bir kod satırı kullanıyorum. Yanlışmı veya eksikmi yapıyorum. İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
HTML taglari ile beraber denedin mi peki? yani bunu eger td icinde kullaniyorsan .yazi_ders yerine td.yazi_ders ve sayfada kullanmak istedigin kisimda <td class=yazi_ders> yazarak... problem ns 6 da degil mi?
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
diyelim ki hede adında bir link class'ın var...
sayfandaki tablonun bir hücresinde ise sadece menün olduğu için <td class="hede"><!--Menü burada--></td> şeklinde kullandın.. NN'de bu kod çalışmaz.. onun yerine her A için <a href="1.HTML" title="1. Link" class="hede">1.Link</a> şeklinde yazman her zaman daha emindir. ama NN ve Ie uyuşmazlığı tabii ki sadece bununla sınırlı değil bunu unutma
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Zoque ben a href=.. class="stil" şeklinde kullanıyorum ama menüdeki linklerin stili varsayılan link stilinde tanımlandı. Galiba Cemshid in dediği gibi her linkte kullansam sorun hallocak.
Cemshid verdiğin kodları deniyeceğim ve büyük ihtimalle de olacak çünkü nn de sorun sadece varsayılan link stilinde çıkıyordu. İlginiz için teşekkürler.. Birde başka bir sorun nn de anasayfam çok dağınık çıkıyor. Bunun tek nedeni sayfada kullandığım ie için scroller scripti olabilirmi? Ve birde HTML kodlarında ie nn farklılığı konusunda ders alabileceğim bilgi edinebileceğim özellikle Türkçe int. adresleri verebilirmisiniz varsa. Tekrar teşekkürler.. |
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!