|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
css...
amatörce bir sayfa hazırlıyorum. CSS konusunda az cok bir fikrim vardı taki bu forumun vbulletin2[1].CSS dosyasını görene kadar. Ben top style liğt ile hazırlıyorum style sheet dosyalarını acaba daha gelişmiş ya da help i daha user informative bir program varmı? aşşağıdaki CSS kodu ne anlama geliyor ben bunu top sytle light ile beceremedim.. (code zoque nin vbulletin2[1].CSS dosyasından alınmıştır) #ltlink A:link, #ltlink A:visited, #ltlink A:active { COLOR: {linkcolor}; TEXT-DECORATION: none;}
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
id'si itlink olan bir link varmış Bu linkin üzerine tam tıklarken (active), ona tılayıp bizi gönderdiği yere gidip oradan geri gelince (visited) ve link orada öylece durup biz sadece onu seyrettiğimizde (link); bu link altını çiziktirmicek ve rengini de {linkcolor} ile belirtilen renkte gösterecek..
valla ben özel olarak bir editör ve/veya program kullanmıyorum. kodları program aracılığıyla değilde elimle yazmayı sevdiğim için, bana göre kullanımı rahat olan bir editörle bütün işlerimi yapıyorum. zati çoğunuz biliyosunuzdur heralde: Crimson Editör. Ne yazıkki onda da bir help yok |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
http://www.w3schools.com/css/css_syntax.asp adresinde oldukca iyi anlatiliyor ama ben yine kisaca bir aciklayayim:
2 alternatifimiz var: 1. "#" ile beraber kullanimi <p id="intro"> This paragraph will be right-aligned. </p> yazilan tüm yerlerde #intro icinde degerler kullanilacak. 2. "." ile beraber kullanimi <p class="intro"> This paragraph will be right-aligned. </p> class ya da id yazdigin tüm HTML komutlarinda burada belirledigin degerler kullanilacak. p#intro ya da p.center olarak CSS'leri belirlersen, sadece p tag'i ile kullanabilirsin. yukarida verdigim ilk linke bir bak, oldukca iyi anlatilmis. incelemek istiyorsan zoque.com'daki CSS dosyasini buradan cekebilirsin.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Ek olarak id kullanırsanız bu "id" den sayfada bir defa geçmesi gerekiyor.
Yani; Kod:
<style>
#cont {
color:#000;
}
</style>
<div id="cont">İçerik Lorem zart zurt</div>
<div id="cont">İçerik Lorem zart zurt 2 devam vs.</div>
Kod:
<style>
.cont {
color:#000;
}
</style>
<div class="cont">İçerik Lorem zart zurt</div>
<div class="cont">İçerik Lorem zart zurt 2 devam vs.</div>
Son olarak bunun yanında Kod:
<style>
body {
background-color:#FF0;
}
</style>
Mesela Kod:
<style>
td {
font-family:Georgia;
}
<style>
Kolay gelsin...
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! Mesaj soul tarafından 07.11.2002 (21:18) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!